Мелодия и ритъм

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

„Мелодия и ритъм“ („Melodie und Rhythmus“) е списание за танцова и развлекателна музика, появило се за първи път в Източна Германия през 1957 г.

През първите години списанието следва културно-политическата линия на водещата управляваща марксистска партия, но по-късно изгражда свой собствен стил, публикувайки репортажи за германски и чуждестранни дейци на изкуството, както и съобщения за нови публикации. Във всяко издание се помества плакат на актуална звезда.

След обединението на ГДР със Западна Германия списанието преминава в ръцете на ИК „Хеншел“, Берлин, които престават да печатат списанието през 1991 г.

През 2004 списанието е възстановено от 3 почитатели и 20 музикални журналисти.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Melodie und Rhythmus“ в Уикипедия на немски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода и списъка на съавторите.