Мич Даниелс

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Мич Даниелс
Губернатор на Индиана
Мандат 10 януари 2005 – 14 януари 2013 г.
Предшественик Джозеф Кърнан
Лични данни
Роден
Националност Флаг на България България
Религия презивитерианец
Съпруга Шери Лин Хърман Даниелс
Полит. партия Републиканска партия
Професия политик • директор
Подпис Mitch Daniels Signature.svg
Уебсайт www.in.gov
Портал Портална икона Политика
Мич Даниелс в Общомедия

Мичъл Елиас „Мич“ Даниелс, младши (роден на 7 април 1949 г. в Манонгахила, Пенсилвания) е настоящият губернатор на Американският щат Индиана. Член на републиканската партия, той започва четиригодишния си мандат като 49-ти губернатор на Индиана на 10 януари 2005 г. и е избран за втория си мандат от 4 ноември 2008 г. Преди това той е бил директор на службата по мениджмънт и бюджет по време на президентството на Джордж Уокър Буш и също така е работил за Eli Lilly and Company.

Мичъл Елиас Даниелс младши е роден с родители Мич и Дороти Даниелс и прекарва ранното си детство в Пенсилвания, Тенеси и Джорджия. Даниелс се премества в Индиана от Пенсилвания през 1959 г., докато все още е в начално училище.

След дипломирането си от North Central High School в Индианаполис през 1967 г., Даниелс е обявен за „Presidential Scholar“ в Индиана – най-добрият дипломант на щата за тази година – от президента Линдън Джонсън. Даниелс получава бакалавърска степен от „Woodrow Wilson School of Public and International Affairs“ и университетът в Принстън през 1971 г. и степента „Juris Doctor“ от юридическият факултет в университета в Джорджтаун през 1979 г. Даниелс е първо поколение сирийски Американец и е привърженик на арабско-американският институт, от който е удостоен за работата си в общността.

Като студент в Принстън през 1970 г., той е арестуван за притежание на марихуана и прекарва две нощи в затвора. През цялата си кариера, той е откровен за ареста си, разкривайки го при заявления за работа и в колона във вестника „Indianapolis Star“ през 1989 г.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]