Не пуша вече!

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Не пуша вече!
The Easy Way to Stop Smoking
АвторАлън Кар
Първо издание1985 г.
 САЩ
ИздателствоArcturus Publishing Limited
Оригинален езиканглийски
Жанркниги за самопомощ
Страници239

Издателство в БГИК „Кибеа“ (1998-2012)
ПреводачКрасимира Христовска,
Ирина Манушева

Не пуша вече! Съветите на един бивш заклет пушач (оригиналното заглавие на английски: The Easy Way to Stop Smoking) е книга за самопомощ от британския писател и консултант Алън Кар, чиято цел е отказване от тютюнопушенето. Това е най-известната книга на Кар и най-продаваната сред книгите му, спечелила широко признание по целия свят, ставайки световен бестселър.

Съдържание на книгите[редактиране | редактиране на кода]

В предговора си към книгата Кар пише, че неговият метод за отказване от пушене, който е „лесният начин“, представен в книгата, не се стреми да накара пушачите да се откажат от тютюнопушенето в резултат на страх и стрес от тютюнопушенето, а да се справят директно с психологическата пристрастност, която според Кар е най-същественият фактор за пристрастяването. Самата книга е разделена на 44 глави, чиято цел е да доведе пушача до нагласа и състояние, в което, след като прочете книгата, да реши да откаже пушенето, според Кар, без почти никаква физическа и психологическа детоксификация.

Влияние на книгата[редактиране | редактиране на кода]

Книгата е в списъка на бестселърите в много страни, включително Франция, Испания, Южна Африка, Австралия, Колумбия, Съединените щати и Израел, като над 7 милиона копия са продадени в цял свят. Книгата е преведена и на няколко езика, включително френски, испански и български.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]