Отбранителна и военна политика

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Отбранителна и военна политика (обикновено заедно с политика за сигурност) е държавна политика по въпросите на държавната и международната сигурност и въоражените сили.

Отбранителната и военната политика идентифицира заплахи от враждебност и агресия, базирайки се на анализ на разузнаването и определя отбранителния и военен обсег на националната сигурност, отбранителни съюзи, бойна готовност, военна организация на националните въоражени сили и тяхната употреба на военни технологии.

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ   Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Military policy“ в Уикипедия на английски. Оригиналната статия, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание, Споделяне на споделеното“, а за статии създадени преди юни 2009 — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната статия, както и преводната страница, за да видите списъка на съавторите.

Вижте също[редактиране | редактиране на кода]