Парк Мол Стара Загора

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

„Парк Мол Стара Загора“ е търговски център, в град Стара Загора и има 30 000 m² разгърната застроена площ, от които 20 000 кв. м търговска площ. Молът разполага с над 700 паркоместа. Той отваря врати на 31 октомври 2008 г.

Комплексът се намира на бул. „Никола Петков“, до главния път за Бургас. С неговото изграждане и непосредствената близост на хипермаркетите Технополис и Мосю Бриколаж, се обособява и новия Търговски парк на Стара Загора.

Описание[редактиране | редактиране на кода]

Общият брой на обектите надвишава 120, включващи специализирани магазини, кафенета и ресторанти. Световноизвестни марки в сферата на модата и ресторантьорството отварят свои обекти в Park Mall.

Инвеститор на Park Mall е „Александра Груп“, като размерът на инвестицията възлиза на 25 млн. евро. В мола са разкрити над 800 работни места. Архитектурната разработка е дело на „Артек дизайн“ с ръководител арх. Константин Антонов, а строително-монтажните дейности са извършени от „Балканстрой“ АД. Цялостното управление на Park Mall Стара Загора се осъществява от водещата международна консултантска компания Colliers International България.

Park Mall e иновативен със своята концепция и реализация търговски комплекс, разположен на две нива. Партерният етаж предлага разнообразен микс от стоки и услуги, докато местата за забавления, ресторантите и заведенията за бързо хранене са разположени на първия етаж.

Основен композиционен акцент на сградата е атриума, решен във форма на елипса и покрит със стъклен купол – характерен мотив за сградите на Александра груп. Вътрешните пространства имат покривни остъклявания, които осигуряват повече светлина. Модерният вътрешен дизайн на мола се съчетава хармонично с естествена зеленина и дървета, които са важен елемент от цялостната концепция на сградата като устойчива и енергийно-ефективна.

Пред основния вход има широко площадно пространство, което дава лесен достъп за пешеходците и отдалечава автомобилния трафик на безопасно разстояние. Всички елементи на архитектурния замисъл целят да създадат удобство и комфорт на клиентите и по този начин превръщат търговския център в предпочитано място за развлечение.

Известни марки и вериги[редактиране | редактиране на кода]

Сред известните марки станали наематели в мола на Стара Загора са : Mango, Calliope, Sprider, Beauty Zone, Adidas, Andrews fashion, Denyl, Etere, Fox, Seven Seconds, Hot Spot, Levi’s, Terranova,Kenvelo,Tally Weill,Oxette, Swarovski, Coffee break, KFC, McDonald’s, Fancy restaurant, книжарница Ciela, Leonardo Shoes, Costa Café, Reserved, XYZ, забавления и мода за най-малките в детския център и магазин Fancy Kids.

В Park Mall отвори врати кино АРЕНА с 6 зали и общо 950 места, като това е първият кино-комплекс от съвременен тип в целия регион, оборудван с дигитална и 3D кинотехника.

Факти[редактиране | редактиране на кода]

  • 30 000 кв. м обща застроена площ;
  • 20 000 кв. м търговски площи;
  • 700 паркоместа;
  • 2 етажа магазини за мода;
  • 6 зали с 950 места на Кинокомплекс Арена;
  • 3D кино „АРЕНА“, ресторанти, кафенета;
  • първите в град Стара Загора ресторанти за бързо хранене от веригата „Макдоналдс“ и „KFC“:

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]