Петър Ангелов (политик)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Петър Ангелов
български бизнесмен и политик
Роден

Националност Флаг на България България
Професия бизнесмен
Народен представител в:
XLII НС   

Петър Ангелов е български политик, народен представител в 42-ро Народно събрание.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Петър Ангелов е роден на 4 ноември 1977 г. в град София. През 2008 г. завършва Софийски университет „Св. Климент Охридски“, специалност „Социални дейности“. 2016 г. придобива магистърска степен по специалност „Стопанско управление“ в Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Политическа кариера[редактиране | редактиране на кода]

На местните избори 2007 г. е издигнат за кандидат за кмет на район „Люлин“ от „Инициативен комитет Петър Симеонов Ангелов“. През 2008 г. Петър Ангелов, заедно с Андрей Георгиев[1], създават гражданско сдружение „За Люлин“. Същата година, отново с Андрей Георгиев издават вестник „Люлин“. От 2008 г. Ангелов е вицепрезидент на ФК „ЛЮЛИН“.

През 2009 г. на частични местни избори в район Илинден (столична община) е независим кандидат за кмет. През 2011 г. е избран да председател на партия „За хората от народа“. През 2011 г. партия „За хората от народа“ взима участие в президентските избори като издига Павел Чернев за кандидат за президент и Анелия Делчева като кандидат за вицепрезидент[2]. През 2013 г. Ангелов е издигнат за кандидат за народен представител в 25-и МИР от гражданската квота на „Движение за права и свободи“. От 21.05.2013 г. до 05.08.2014 г. е народен представител в 42-ро Народно събрание в парламентарната група на ДПС в кабинета „Орешарски“[3]. През 2015 г. „Движение за права и свободи“ издига Петър Ангелов за кандидат за кмет на район „Люлин“.

Източници[редактиране | редактиране на кода]