Пиърсинг на Кристина

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от Пиърсинг на Венера)
Пиърсинг на Кристина

Пиърсингът на Кристина, известен още като пиърсинг на Венера, е женски повърхностен генитален пиърсинг, който се разполага под срамното възвишение и над клитора.[1] Той е зависим от анатомията на жената и има висок процент на отхвърляне, особено при жени с по-гладка пубисна област. Пиърсингът не улеснява сексуалната стимулация и може да бъде неудобен, когато се прилага натиск върху него.[2]

История[редактиране | редактиране на кода]

Пиърсингът на Кристина има съвременен произход. Първият известен подобен пиърсинг е извършен през 90-те години на миналия век и е кръстен на първия получател на пиърсинга – жена на име Кристина. Понякога се употребява и по-рядко използвания термин „Венера“, заради разположението му на Венериния хълм.

Здраве[редактиране | редактиране на кода]

Възстановяването от подобен вид пиърсинг обикновено трае от 3 до 4 месеца, но са възможни и усложнения по време на лечението в зависимост от анатомията и използваните бижута. Усложнения могат да настъпят и поради сравнително дългия пробиващ канал, както и заради непрекъснатото движение и триене в тази област.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. DeMello, Margo. Encyclopedia of Body Adornment. Greenwood Press, 2007. ISBN 978-0-313-33695-9. p. 133. (на английски)
  2. Angel, Elayne. The Piercing Bible. Crossing Press, 2009. ISBN 978-1-58091-193-1. p. 151. (на английски)

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Вижте също[редактиране | редактиране на кода]