Психобили

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Jump to navigation Jump to search

Психобили е музикален жанр, който основно е описван като смесица между британски пънк-рок от 70-те американско рокабили от 50-те. Основната характеристика, която спомага за разпознаване на психобили, е че в самото изпълнение се използва контрабас вместо бас китара.

Жанрът още се характеризира със своите текстове, които са препоръчвани за филми на ужаси, насилие и филми като KIll Bill на Тарантино, сензационно сексуални и всички други заглавия обръщащи внимание на табутата; понякога е представен по комедиен, иронизиращ начин. В текстовете често се срещат аполитечски и анархични послания.

The Meteors were one of the first psychobilly bands

Сред първите изпълнители в този жанр са групите: The Meteors, Nekromantix, The Quakes, The Krewmen, Frantic Flintstones, The Batmobile, The Sharks и др.

Почитателите на тази музика често се обличат с кожени якета, бомбър, панталони на кръпки,дънки, елече с много нашивки,картини и надписи и значки .Предпочитани обувки са еспадрили, мокасини, кожени ботуши,кубинки, боти или най -вече крийпърси(обувки с много дебела подметка). Често демонстрират татуировки, пиърсинг и изрисувани лица. Косата им е обръсната около ушите и врата и е вдигната нагоре коса във формата на рог-така наречения "куйф ",прическа помпадур или флаттоп.[1]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

[1],[2], [3],,[4]

Източници[редактиране | редактиране на кода]