Раковски (стадион, Севлиево)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от Раковски (стадион))
Направо към навигацията Направо към търсенето
Емблема за пояснителна страница Вижте пояснителната страница за други значения на Раковски.

Стадион „Раковски“ (Севлиево)
БФС
Местоположение в Севлиево
Общи данни
Построен 1950 – 1951
Открит 1 ноември 1951 г.
Обновен 2000 – 2001 г.
Собственик Община Севлиево
Поддържан от ПФК Видима-Раковски (Севлиево)
Покритие Трева
Капацитет 8816 седящи
Размери 100 м х 50 м
Използван от
ПФК Видима-Раковски (Севлиево)

Стадион „Раковски“ е комплекс от Футболен терен, трибуни и сгради в гр. Севлиево. Тук играе своите мачове футболен клуб ФК Севлиево.

ПФК „Видима-Раковски“ разполага с няколко тревни терена в гр. Севлиево. Представителният отбор играе домакинските си срещи на официалния терен стадион „Раковски“. Отборите от Детско-юношеската школа се подготвят и играят мачовете си в Спортния комплекс в парк „Черничките“.

Стадион „Раковски“ е собственост на Община Севлиево. Предоставен за ползване и стопанисване на ПФК „Видима-Раковски“. Спортното съоръжение разполага с две затревени игрища, газифицирана сграда, съблекални, фитнес зала, спортно-възстановителен център, съдийска стая и зала за пресконференции. Трибуните на стадиона са с капацитет 8816 седящи места, оборудвани с пластмасови седалки.

Стадионът е открит на 1 ноември 1958 г. През 2000 – 2001 г. е реконструиран основно. Теренът е подновен, изграден е нов дренаж и е монтирана модерна поливна система. Поставени са пластмасови седалки в основен син цвят, а с бели седалки е изписано името на клуба „Видима-Раковски“.

Спортния комплекс в парк „Черничките“ е за подготовка и изява на отборите от Детско-юношеската школа на „Видима-Раковски“. Включва две игрища за провеждане на мачове, един тренировъчен терен, сграда с четири съблекални и съдийска стая.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]