Скритите думи

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Скритите думи
Kalimát-i-Maknúnih
Корицата на книгата на китайски
Корицата на книгата на китайски
Други имена на арабски: کلمات مکنونه)
Автор Бахаулла
Жанр бахайство

"Скритите думи", (Kalimát-i-Maknúnih, на арабски: کلمات مکنونه), е книга, написана в Багдад около 1857 г. от Бахаулла, основателя на Бахайската вяра. Това произведение е написано отчасти на арабски и отчасти в персийски език.

"Скритите думи", е написана под формата на сборник с изказвания, 71 на арабски език и 82 на персийски, в който Бахаулла твърди, че е дадена основната същност на определени духовни истини, написани на кратка форма. Бахаите са посветени от Абдул Баха, син на Бахаулла, да ги чета всеки ден и всяка нощ, за развитие на своята мъдрост в ежедневието.Източници[редактиране | редактиране на кода]

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Hidden Words“ в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода, и списъка на съавторите.