Слава (часовник)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Емблема за пояснителна страница Вижте пояснителната страница за други значения на Слава.

Часовник „Слава“

„Слава“ е търговска марка на Втори московски часови завод „Слава“.

Производството на часовниците започва през 1924 година. Характерно за тях е класическият им дизайн и ориентирането им към широк кръг купувачи. През втората половина на 1950 година започва производството и на дамски часовници със същата търговска марка. След това започва производството на джобни часовници, будилници, както и механични и кварцови ръчни часовници.

Дизайнът на „Слава“ винаги е на 2-ро място пред борбата за качествените и количествените показатели в производството. В тази насока заводът постига много успехи. През 1990 година ръководството на руския часови завод отбелязва, че отделя малко внимание на дизайна. Дотогава часовниците често се произвеждали в типичния „съветски вид“ и дори с пластмасови стрелки.

През 2005 година заводът с търговската марка „Слава“ става собственост на частна компания, с което започва нов етап в развитието на легендарните часовници.

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Слава(марка часов)“ в Уикипедия на руски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода, и списъка на съавторите.