Софтуерен фреймуърк

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Софтуерна рамка (на английски: software framework, софтуерен фреймуърк) е структура на програмна система; софтуер, което облекчава разработката и обединението на различни компоненти на голям програмен проект. За разлика от библиотеките, които обединяват набор от подпрограми с близка функционалност, фреймуъркът съдържа в себе голямо количество различни по предназначение библиотеки.

Софтуерна рамка е универсална, многократно употребяема софтуерна платформа, използвана за да се разработват приложения, продукти и софтуерни решения.

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Фреймворк“ и страницата „Software framework“ в Уикипедия на руски и английски език. Оригиналните текстове, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за творби създадени преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналните страници тук и тук, за да видите списъка на тeхните съавтори.