Разлика между версии на „Луций Минуций Есквилин Авгурин“

Направо към навигацията Направо към търсенето
редакция без резюме
No edit summary
No edit summary
Той принадлежи към клон [[Авгурин]] на [[патриции]]ската фамилия [[Минуции]]. Той е син на [[Публий Минуций Авгурин]], (консул 492 пр.н.е.) и брат на [[Квинт Минуций Есквилин]], (консул 457 пр.н.е.).
 
През [[458 пр.н.е.]] Луций става [[суфектконсул]] заедно с колега [[Гай Навций Руцил (консул 475 пр.н.е.)|Гай Навций Руцил]]. Тази година той се бие против [[екви]]те и е обкръжен с войската си на река ''Алгидус'', при битката на планината [[Алгид]], но е освободен от [[диктатор]] [[Луций Квинкций Цинцинат]].
 
През [[450 пр.н.е.]] той е в комисията на [[децемвир]]ите.
 
През 440 и 439 пр..н.е. той е [[префект]] (''praefectus annonae'') и отговорен за снабдяването със зърно на [[Рим]]. По време на голямата гладна катастрофа през тези две години богатият [[плебей]] [[Спурий Мелий]] подарява зърно на народа, за да го спечели. Затова Минуций го дава под съд. За заслугите си е награден с идигане на негова статуя.
 
== Външни препратки ==
* [http://imperiumromanum.com/personen/politiker/luciusminuciusesquilinusaugurinus_01.htm Lucius Minucius Esquilinus Augurinus, на imperiumromanum.com ]
 
[[Категория:Римски републикански консули]]

Навигация