Направо към съдържанието

Алекто и Амик Кароу: Разлика между версии

м
отстъпи, правописни, дублирани препрадки
Редакция без резюме
м (отстъпи, правописни, дублирани препрадки)
'''Алекто и Амик Кароу''' са измислени герои на [[Джоан Роулинг]] от поредицата [[Хари Потър]]. Алекто и Амик са сестра и брат магьосници, които са [[смъртожаден|смъртожадни]] и едни от най-верните поддръжници на [[Волдемор]].
 
 
=== История ===
За първипръви път за тях се споменаваспоменават в шестата книга от поредицата Хари Потър. Те, заедно с още няколоко смъртожадни,стават са преки свидетели на смъртта на [[Албус Дъмбълдор]], който е убит от професор [[Сивиръс Снейп]] в [[Хогуортс]]. След това те са споменати и в седмата (последна) част от поредицата, когато са назначени за учители в Хогуортс по искане на [[Волдемор]] - Черния лорд, за да може той да контролира училището. Алекто Кароу е назначена за учител по [[Мъгълознание]] в училището,на мястото на убитата от [[Волдемор]] професор [[Чарити Бърбидж]]. Братът на Алекто, Амик Кароу е назначен за учител по [[Защита срещу черните изкуства]] на мястото на [[Сивиръс Снейп]], който става директор на [[Хогуортс]]. В края на последната част двамата взимат активно участие в нападението на Хогуортс, заедно с останалите смъртожадни.
на мястото на [[Сивиръс Снейп]],който става директор на [[Хогуортс]].В края на последната част двамата взимат активно участие в нападението на [[Хогуортс]],заедно с останалите смъртожадни.
 
{{Хари Потър-мъниче}}
110

редакции