Нуно Гонсалвиш: Разлика между версии

Направо към навигацията Направо към търсенето
589 байтове добавени ,  преди 6 години
редакция без резюме
Редакция без резюме
* ''Първият панел'' е на монасите. В него има черен фон горе в дясно, който ограничава фигурите. този фон се слива с брадата на единия монах. От друга страна фигурите отпред в бяло са доста дефинирани, дори прицизно са изписани опрелени сенки от техните дрехи или фигури.
* ''Вторият панел'' е панелът на рибарите. Тук трите основни фигури са в три нюанса на зеленото, като рибарите са загърнати със собствената си рибарска мрежа, което определено има смисъл. Отделно долу на преден план е заел молитвена поза човек с измъчен вид ,облечен в кафяво,той държи броеница. Неговият поглед е насочен директно към зрителя, което е странно, защото би следвало композиционно да гледа към свети Винсент.Той сякаш е отделен и самотен от останалите.<ref> [http://paineis.org/INDEX.htm Painéis de São Vicente de Fora]</ref>
* ''Третият панел'' е на кралете.Тук прави впечатление червената рокля на кралицата, с различни ръкави- единият стегнат, а другият по широк и украсен.Роклята е леко отворена,което според изкуствоведите показва предишно раждане.Книгата, която е в средата е нарисувана така, че да може да се чете, но този текст не е обикновен. Първата страница идва от Евангелието на Йоан (14, 28-31). Мъжът с голямата черна шапка с бледо лице се идентифицира с принц [[Енрике Мореплавателя]].Тое е късо подстриган, което не съответства на модата от 15 век, както на тези от полиптиха, които са с дълги коси, така и с категоричните портрети от това време в бургундския двор на херцог Филип Добрия.:
{{цитат|...защото Моят Отец е по-голям от Мене. И сега ви казах и ''това'' преди да се е сбъднало,та, кога се сбъдне да повярвате. Няма вече много да говоря с вас,защото иде князът на този свят, и в мене ''той'' няма нищо.Но ''отивам'', за да разбере светът,че любя Отца и, както ми е заповядал Отец,тъй и правя.Станете да си идем оттук. |}}
Мъжът с голямата черна шапка с бледо лице се идентифицира с принц [[Енрике Мореплавателя]].Тое е късо подстриган, което не съответства на модата от 15 век, както на тези от полиптиха, които са с дълги коси, така и с категоричните портрети от това време в бургундския двор на херцог Филип Добрия.
* ''Четвъртият панел'' на рицарите.Различните шапки на войниците символизират различен период на войните.
* ''Петият панел'' на принцовете.Изобразени са на първо място коленичил, вероятно Енрике,зад него-Педру, Жуау и Фернанду.

Навигация