Разлика между версии на „Оракъл (корпорация)“

Направо към навигацията Направо към търсенето
м
| допълнение =
}}
{{Commonscat|Oracle Corporation}}
 
'''Oracle Corporation''' е [[транснационална корпорация]] за компютърни технологии в [[САЩ]].
'''Oracle Corporation''' е [[американска]] [[транснационална корпорация]] за компютърни технологии, която е специализирана в разработването и маркетинга на [[компютърен хардуер|компютърни хардуерни системи]] и [[система за управление на бази от данни|системи за управление на бази от данни]]. Централният офис на компанията е разположен на Oracle Parkway 500, Redwood Shores, [[Редуд Сити]], Калифорния, САЩ. В Oracle Corporation работят около 108 000 души от цял свят.<ref>{{икона|en}} [http://www.oracle.com/us/corporate/investor-relations/sec/index.html Oracle SEC Filings, дата 28 май 2011], form: 10k, стр. 18 [http://ir.10kwizard.com/download.php?format=PDF&ipage=7686647&source=1543 pdf]</ref>
 
'''Oracle Corporation'''Създадена е [[американска]] [[транснационална корпорация]] за компютърни технологии, която е специализирана в разработването и маркетинга нагр. [[компютъренСанта хардуерКлара (Калифорния)|компютърниСанта хардуерни системиКлара]], ищата [[система за управлениеКалифорния]] на бази16 отюни данни|системи за управление на бази от данни[[1977]] г. Централният офис на компанията е разположен на Oracle Parkway 500, Redwood Shores, в гр. [[Редуд Сити]], Калифорния, САЩ. В Oracle Corporation работят около 108 000 души от цял свят.<ref>{{икона|en}} [http://www.oracle.com/us/corporate/investor-relations/sec/index.html Oracle SEC Filings, дата 28 май 2011], form: 10k, стр. 18 [http://ir.10kwizard.com/download.php?format=PDF&ipage=7686647&source=1543 pdf]</ref>.
Компанията разработва също и инструменти за разработване на бази данни, софтуер за [[планиране на ресурсите на предприятието]] (enterprise resource planning, ERP), [[CRM система|софтуер за управление на взаимоотношенията с клиенти]] (CRM) и софтуер за управление на верига за доставки ([[supply chain management]], SCM).
 
Специализирана е в разработването и продажбата на [[компютърен хардуер|компютърни хардуерни системи]] и [[система за управление на бази от данни|системи за управление на бази от данни]]. Компанията разработва също и инструменти за разработване на бази данни, софтуер за [[планиране на ресурсите на предприятието]] (enterprise resource planning, ERP), [[CRM система|софтуер за управление на взаимоотношенията с клиенти]] (CRM) и софтуер за управление на верига за доставки ([[supply chain management]], SCM).
В България работи представителство на компанията, Oracle България<ref>[https://www.oracle.com/bg/corporate/contact/index.html#bulgaria Oracle България]</ref>.
 
В България работи представителство на компанията, Oracleкато България„Oracle България“<ref>[https://www.oracle.com/bg/corporate/contact/index.html#bulgaria Oracle България]</ref>.
 
== Източници ==
<references />
*
 
[[Категория:Компании с пазарна стойност от над 100 милиарда щатски долара]]
[[Категория:Софтуерни компании в САЩ]]
[[Категория:Компании регистрирани на Нюйоркската фондова борса]]
[[Категория:Компании регистрирани на NASDAQ]]
[[Категория:Софтуерни компании в САЩ]]
[[Категория:Компании в Редуд Сити]]
[[Категория:Компании св пазарнаСанта стойностКлара от над 100 милиарда щатски долара(Калифорния)]]
[[Категория:Окръг Санта Клара]]

Навигация