Разлика между версии на „Спортна стрелба“

Направо към навигацията Направо към търсенето
редакция без резюме
{{без източници}}
'''Спортната стрелба''' е [[олимпийски спорт|олимпийски]] вид [[спорт]]. Състезания по стрелба започват да се провеждат още през [[1432]] година в [[Германия]]. Стрелбата е олимпийски спорт още на първите съвременни [[олимпийски игри]] в [[Атина]] през [[1896]] година.
 
Състезания по стрелба започват да се провеждат още през [[1432]] година в [[Германия]]. Стрелбата е олимпийски спорт още на първите съвременни [[олимпийски игри]] в [[Атина]] през [[1896]] година.
 
==История==
* 2. Бърза стрелба.
* Разделението е също и по полов признак:
* 1. Младша възраст
* 1. Съответно мъже
* 2. Мъже
* 2. И естествено жени
* 3. Жени
* Като допълнение имаме и младши възрастови групи.
''В последните няколко години става популярна една разновидност на стрелбата, наречена „Динамична стрелба“. Въпреки, че тази разновидност не е включена в олимпийските спортове тя си е вид спортна стрелба. Създадени са клубове и се организират много състезания и турнири в цял свят.''
 
Дисциплината „динамична стрелба“ представлява последователно поразяване на предварително наредени сцени с няколко различни мишени и препятствия.
 
Мишените се нареждат в различни комбинации и на различно разстояние.
 
В последните няколко години става популярна една разновидност на стрелбата, наречена „Динамична стрелба“. Въпреки, че тази разновидност не е включена в олимпийските спортове тя си е вид спортна стрелба. Създадени са клубове и се организират много състезания и турнири в цял свят. Дисциплината „динамична стрелба“ представлява последователно поразяване на предварително наредени сцени с няколко различни мишени и препятствия. Мишените се нареждат в различни комбинации и на различно разстояние. Всеки състезател трябва да обходи сцената и да порази мишените за възможно най-кратко време. Използват се различни видове оръжие и най-вече пистолет и револвер в различен калибър.
 
== Източници ==
1644

редакции

Навигация