Разлика между версии на „Сименс Инспиро“

Направо към навигацията Направо към търсенето
194 байта изтрити ,  преди 3 години
м
Премахнати редакции на Rebelheartous (б.), към версия на Zhoxy
м (Премахнати редакции на Rebelheartous (б.), към версия на Zhoxy)
Етикет: Отмяна
|картинка = Siemens Inspiro, A11 Politechnika, 2015-08-01.jpg
|флаг = Flag of Germany.svg
|производител = [[СименсSiemens МобилитиMobility]]
|производство = от 2005 г.– до днес
|предходник =
|наследник =
|пояснение2 = Мотриса Siemens inspiro
}}
'''СименсSiemens ИнспироInspiro''' е семейство състави за [[метрополитен]]и, производство на [[СименсSiemens МобилитиMobility]], подразделение на компанията [[СименсSiemens AG]]. Първото представяне на СименсSiemens ИнспироInspiro е през 2010 г. на изложението [[ИнотрансInnotrans]] в Берлин. През 2012 г. започва производство за Варшавското метро.
 
== Характеристики ==
Рамата на мотрисите е изработена от лека алуминиева конструкция. Мощността на двигателя е различна според изискванията на клиента. Броят на вагоните може да е от два до осем. Салонът на влаковете може да е различен. При изработката на СименсSiemens ИнспироInspiro голямо значение има екологията. Използваните материали за производството на мотрисите са 97,5% рециклируеми.
 
Също така според клиентите, влаковете могат да се управляват без машинист. Мотрисите могат да се адаптират към различни типове трасета.
 
== СименсSiemens ИнспироInspiro за Мюнхен ==
За град [[Мюнхен]] са били поръчани през 2010 година 21 броя мотриси. През периода 2016 – 2020 година има поръчка за още 23 броя мотриси.
 
== СименсSiemens ИнспироInspiro за Варшава ==
През 2013 година за Варшавското метро са били произведени 35 броя шест вогонни мотриси. Стойност на поръчката е около 272 милиона евро. Първите 10 влака са били произведени в завода на СименсSiemens във Виена. Следващите мотриси са произведени в пратньорство с полската фирма НевагNewag, намираща се в град [[Нови Сонч]].
 
Техническите характеристики на мотрисите за [[Варшава]] са: максимална скорост 90 кмkm/чh, напрежение 750 V, дължина 117,8 мm, ширина 2,74 мm, височина 3,65 мm, капацитет 1436 души, тегло на мотрисата 165 тt.
 
== СименсSiemens ИнспироInspiro за Куала Лампур ==
За новопосроената линия на метрото в [[Куала Лампур]] през 2012 е бил обявен търг за производство и доставка на мотриси. Търгът и спечелен от консорциума СименсSiemens МалайзияMalaysia. Били са построени 58 четривагонни мотриси, които са пуснати в експлоатация през 2016 година.
 
== СименсSiemens ИнспироInspiro за София ==
За третата линия на Софийското метро през 2015 година са били поръчани на консорциума СименсSiemens-Newag 20 броя тривагонни влака с опция за закупуване на още 10 мотриси.
 
Техническите характеристики на мотрисите за [[София]] са: максимална скорост 90 кмkm/чh, дължина 60 мm, широчина 2,65 мm, мотрисите ще се захранват чрез [[пантограф]]. Произведени са 3 вагона, които преминават заводски изпитания<ref>[http://transphoto.ru/list.php?serv=0&mid=4332&cid=396 София, Siemens Inspiro Список подвижного состава]</ref>
 
== СименсSiemens ИнспироInspiro за Банкок ==
За нуждите на зелената линия на метрото в [[Банкок]] през 2016 година е подписан договор за 22 броя четири вагонни мотриси с консорциума СименсSiemens и турската фирма БозанкаяBozankaya. През 2018 година ще бъдат пуснати в експлоатация първите влакове.
 
За разширението на синята линия на метрото през 2017 година е подписан договор за произвидство и доставка на 35 броя мотриси, които за разлика от първите доставени са произведени във Виена.
== Галерия ==
<gallery>
Image: Siemens Inspiro Front 01.jpg| Мотриса ИнспироInspiro Варшава
Image: Siemens Inspiro, C15 Dworzec Wileński, Otwarcie M2, 2015-03-08.jpg| Мотриса ИнспироInspiro Варшава
Image: Siemens Inspiro Interior.jpg| Мотриса ИнспироInspiro Варшава салон
Image: München, U-Bahn, C2-Zug an der Studentenstadt, 2.jpeg| Мотриса ИнспироInspiro Мюнхен
Image: MRT SBK Semantan station2.jpg| Мотриса ИнспироInspiro Куала Лампур
</gallery>
 

Навигация