Списък с епизоди на Под прикритие

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

Това е списъкът с епизоди на българския сериал Под прикритие с оригиналните дати на излъчване.

Общ преглед[редактиране | редактиране на кода]

Сезон Таймслот ТВ Сезон Епизоди Премиера Финал Времетраене
1 Неделя, 20:45 2011 12 17 април, 2011 г. 3 юли 2011 г. около 60 минути
2 2011–2012 12 20 ноември 2011 г. 5 февруари 2012 г.
3 2012–2013 12 25 ноември 2012 г. 17 февруари 2013 г.
4 2014 12 19 януари 2014 г. 6 април 2014 г.
5 2016 12 20 март 2016 г. 4 юни 2016 г.

Сезон 1: 2011[редактиране | редактиране на кода]

Номер Режисьор Сценарист(и) Първо излъчване Рейтинг (хиляди)
1 (1-01) Димитър Митовски Теодора Василева и Георги Иванов 17 април 2011 г. 600[1]
Мартин, син на крадец, още от малък е забъркан в престъпния свят. Години по-късно, той преминава през специално обучение - събира досие, чрез сводничество, лежане в затвора и други криминални прояви, за да се внедри в групировката на най-опасния мафиот в България, Петър Туджаров - Джаро. Насред това той среща Съни и те прекарват една нощ заедно. След като преминава тежко изпитание, от което зависи внедряването му, той разбира, че Съни е гадже на Джаро.
2 (1-02) Виктор Божинов Теодора Василева и Георги Иванов 24 април 2011 г. Неизвестно
Мартин вече е част от групировката на Петър Туджаров - Джаро. Мафиотският бос обаче още не му се е доверил. Същевременно Съни не се чувства щастлива до приятеля си и търси съвет у приятели и роднини.

Един ден кола на Джаро, превозваща голяма пратка наркотици за Русия е открадната. Мартин вижда в това шанс да спечели доверието на всички. За да върне колата обратно, той влиза в кoжата си на хладнокръвен лъжец и измамник. Той успява да върне обратно колата и така Джаро му предлага по-високо място в йерархията.

3 (1-03) Димитър Гочев Теодора Василева и Георги Иванов 1 май 2011 г. Неизвестно
След случая в Драгоман, на Мартин е направен портрет по описание, но Попов успява да го промени и да спаси Мартин. По-късно Мартин се промъква в кабинета на Джаро и преснима планове за сделки и събития от тефтера му. След като предава информацията на Попов, той организира акция, за да залови Джаро. Точно преди акцията, някой от полицията предупреждава хората на Джаро. Джаро провежда срещата, но Мартин осъзнава, че явно не само той и Попов знаят, че е агент под прикритие.
4 (1-04) Димитър Гочев Теодора Василева и Георги Иванов 8 май 2011 г. Неизвестно
Една вечер става пътен инцидент и Здравко подкупва полицая, чиято кола е потрошил. Същевременно в групировката на Джаро има съмнения за лоялността на членовете. Здравко отива на следващия ден с приятел от групата на следващия ден да плати подкупа на полицая и го виждат с него. Ден по-късно Куката убива приятеля на Здравко. Здравко казва на Мартин за случилото се, а веднага след това идват Иво и Куката да го убият. Мартин намира полицая и спасява Здравко. Междувременно, Съни отваря свое студио за танци.

Сега, след като отново предателят в групата е неизвестен, Джаро казва на всички да се подготвят за среща в 17:00, но на различни места. Остава само да се разбере на кое място ще отиде полицията.

5 (1-05) Виктор Божинов Теодора Василева и Георги Иванов 15 май 2011 г. Неизвестно
Мартин успява да предотврати последствията и се спасява. По-късно отива заедно с Иво и Куката при дилър, който продава на тяхна територия. Става скандал, когато дилърът обижда бащата на Мартин и той едва не го пребива до смърт. След това той успява да измъкне и преснима документи, свързани със Съни и Джаро. А те от своя страна имат своите проблеми - заетостта на Съни със студиото не се нрави на Джаро и той саботира репетициите ѝ за голямо представление. В отговор на това, тя го прави сцена пред негови важни клиенти. След това той ѝ удря шамар и праща Мартин да я прибере. По пътя те спират на един хълм и след кратък разговор се целуват.
6 (1-06) Виктор Божинов Теодора Василева и Георги Иванов 22 май 2011 г. Неизвестно
Джаро се среща отново с негов стар колега, чийто бизнес с бижута той е подпомогнал в началото, а той го е оставил после. Джаро разбира, че приятелят му е скрил нещо на стойност милиони в трезор и организира обир, водено от Мартин. Дълга подготовка тече и в края на краищата групата успява да вземе ценните диаманти от трезора с малки пречки. Същевременно Попов открива две чуждестранни фирми, през които Джаро пере пари - S.U.N.N.Y. и ZWU. Той праща доклад, искайки повече информация, за да успее да направи голям пробив, но от ДАНС му отнемат случая, казвайки, че те в момента се занимават с фирмите.

По-късно, Съни и Мартин се засичат случайно в студиото и между тях пламва страст. В същото време Джаро получава скандално секс-видео с депутатка и нейния асистент, записано на диск от обрания трезор.


Бележка: Сцената на обира е по действителен случай и за нея специално е построен декор - точно копие на обрания банков трезор.

7 (1-07) Димитър Гочев Теодора Василева и Георги Иванов 29 май 2011 г. 547[2]
Дъщерята на Попов се записва на танци в студиото на Съни. Джаро възлага на Мартин задачата да изнудва депутатката Ана Неделчева със секс-видеото. Тя от своя страна се оплаква в полицията и случая е поверен на Попов. В момента на предаване на парите, чантата с откупа се закача на клон и започва дълга и напрегната гонка между полицаите и Мартин. Той се скрива в изоставена сграда, където Попов го намира и като рефлекс му казва да го удари и да бяга. Мартин успява да се върне невредим, но Джаро му нарежда да качи видеото в интернет, задето Ана е извикала полиция. Той го качва с гузна съвест, задето Попов е провалил операцията си, заради него.
8 (1-08) Виктор Божинов Теодора Василева и Георги Иванов 5 юни 2011 г. Неизвестно
Джаро поръчва убийството на известен наркобос с цел - преразпределение на наркопазара в София, но поръчителят го прави по шумен начин. Джаро вика босовете на среща на мач по свободен бой, за да се изяснят нещата след убийството на един от тях, той дава и на Мартин заглушаващото устройство, за да го носи. Мартин предлага на Попов да го подменят с фалшиво и така да разбият всички групи в София наведнъж, но Попов не е убеден в плана. На срещата започва подслушването на разговора между наркобосовете. Същевременно човекът на Джаро за боя се оттегля и Мартин трябва да се бие срещу него. Насред боя, в най-слабия момент на Мартин, телефонът на един от босовете иззвънява. Джаро и Иво в шок стават на момента, взимат куфарчето и излизат. За да не бъдат разкрити Попов предизвиква бой в публиката и успява да подмени отново куфарчетата. Мартин вижда това и вече по-уверен в себе си, побеждава. В крайна сметка така и не се разбира какво е станало.

В същото време екипът на Съни прави своя дебют на сцена. Късно вечерта Мартин предлага на Съни, ако всичко мине по план, да избягат заедно в Рио де Жанейро. Попов представя записа пред колегите си. Минути по-късно Иво получава съобщение от някого, че полицията знае за плановете им. Джаро прехвърля всичките си пари в S.U.N.N.Y.

9 (1-09) Виктор Божинов Теодора Василева и Георги Иванов 12 юни 2011 г. 420[3]
Записът с разговора между наркобосвете е изтрит до сутринта. Предателят от полицията, Николов, вдига телефона на Попов, когато Мартин му звъни. Мартин се усеща, но предателят вече е дал номера на Иво. Мартин от своя страна захвърля телефона. Попов му казва, че някой планира скоро убийството на Джаро, а Попов го иска жив и арестуван за убийството на негови колеги. Мартин съобщава това на Джаро и се подчинява на Попов, за да запази Джаро жив. Същевременно, новият наркобос е застрелян.

Съни и Мартин решават да избягат и се уговарят да се срещнат на летището. В това време хората на Джаро правят проверка по домовете на всички. В леглото на Мартин намират гривната на Съни, останало още от първата нощ, която са прекарали заедно. Джаро се прибира, докато Съни си събира багажа и ѝ предлага брак. След това взема и личните ѝ документи. В същото време Иво задържа Мартин за детектор на лъжата. Той минава последен от всички, но не се поддава. По-късно, докато Джаро и другите пътуват се опитват да взривят колата им, но не уцелват. В края на епизода, Съни разбира, че Мартин е агент под прикритие.

10 (1-10) Зоран Петровски Теодора Василева и Георги Иванов 19 юни 2011 г. 391
Съни и Мартин правят сделка - тя му помага с Джаро, а той ѝ осигурява сигурен и свободен живот. Мартин пък се съгласява да продължи службата си под прикритие, при условие, че след ареста на Джаро, той и Съни ще имат различен живот. Иво споделя, че е влюбен в Съни. А по-късно казва на Мартин, че знае за връзката му със Съни. Мартин ѝ дава подслушвателно устройство, с което да подслушва на вечеря с важен клиент на Джаро. На вечерята, Джаро хваща Съни с подслушвателното устройство, пребива я и я откарва в черен микробус. Същевременно, с помощта на Мартин, Попов хваща операция на Джаро за трафик на цигари до Германия. Затова го повишават и отстраняват от поста, носещ му информация за Джаро, а на негово място ще дойде Васил Николов - доносникът на Джаро. Двата тира с цигари мистериозно изчезват. Попов си спомня как е подарил на Джаро запалката, която той винаги държи в ръка и отива при него, за да го заплаши.
11 (1-11) Виктор Божинов Теодора Василева и Георги Иванов 26 юни 2011 г. 350
Попов казва на Мартин, че ще го запознае с Николов и че той ще работи с него след повишението. Съни е изчезнала и никой не знае къде е, а Мартин следи Иво, за да разбере нещо. Така го вижда заедно с Николов. Попов хваща трафиканти на наркотици, работещи за Джаро и най-после свидетелстват и му дават доказателство, с което той арестува Куката. По-късно, Попов, Николов и Мартин се уговарят, за да запознаят Мартин с Николов. Мартин го вижда отдалеч и праща съобщение на Попов, за да го предупреди. Попов след това изтрива Мартин от базата данни на полицията. Той получава писмо, в което има хартиен лебед и Попов познава само един човек, който ги прави - предполагаемо мъртвия му приятел и колега - Александър Миронов. Те се срещат с Мартин и той му разказва за предателството на Джаро преди време и смъртта на приятелите му. После му дава билет за бягство. Мартин решава да го скъса и да остане за Съни. В края на епизода, Джаро също получава хартиен лебед. Миронов пристига в България с частен самолет и обявява, че се е върнал от ада.
12 (1-12) Виктор Божинов Теодора Василева и Георги Иванов 3 юли 2011 г.
Агент от ДАНС, Бенишев, решава да обедини сили с Попов, за да открие дипломат, който изнася пари на Джаро в чужбина. С показанията на задържаните наркотрафиканти, Попов взема Николов със себе си, за да арестуват Джаро. При разпитите става ясно, че дипломатът, Кехайов, внася парите на Джаро в S.U.N.N.Y. чрез дипломатическия си имунитет. По-късно свидетелят за престъпленията на Джаро се самоубива, съответно Попов вече няма доказателства и трябва да пусне Джаро и Куката. На излизане от затвора, Джаро вижда Миронов. Когато се прибира вкъщи, дава заповед на Иво да убие Съни. Николов успява да намери пощенската кутия, в която Мартин и Попов си разменят съобщения. По заповед на Джаро, той праща Попов да види писмо, оставено в кутията. В същото време получава бележка от Попов, в която той казва, че знае за отношенията му с Джаро. Попов пък намира бележка, канеща го в "депото". Пред кутията го отвличат и откарват. Мартин проследява Иво до мястото, където държи Съни. Той получава по-рано изпратено съобщение от Попов, че "отива за пощата". Обажда му се, но телефонът му е изключен, затова решава да се върне. Там той вижда бележката и се отпътва към депото, където Джаро разпитва и пребива жестоко Попов. След като той отказва всякакво съдействие, Джаро запалва влака, в който го е пребил и го запалва със собствената си запалка. Мартин пристига, прострелва охраната и измъква Попов, който вече умира. Единият от охраната става и прострелва Мартин. Той си спомня за живота си, за идеалите и целта си, за това, на което Попов е посветил живота си. Когато се съвзема, зад него стои Миронов с пистолет, опрян в главата му.

Сезон 2: 2011-2012[редактиране | редактиране на кода]

Номер Режисьор Сценарист(и) Първо излъчване
13 (2-01) Виктор Божинов Ваня Николова и Йордан Банков 20 ноември 2011 г.
Мартин се събужда при Миронов, след като лекар прочиства раната му. Миронов му разказва как при акция са застреляли всички престъпници и Джаро е предложил да откраднат парите, но Миронов отказва и бива прострелян. По-късно той се събудил и запалил всичко наоколо, инсценирайки смъртта си. След заминаването си за Русия, той се жени, но Джаро го открива и убива съпругата му. Сега той се връща за отмъщение и иска помощта на Мартин. Той от своя страна се връща при Джаро и продължава работата си под прикритие. Попов моли Мартин в болницата да прекратят всичко, а в същото време идва Николов, за да го разпита, но Попов казва, че нищо не помни и пу припомня, че знае кой е. Иво лъже Джаро, че е убил Съни и ѝ обещава закрилата си. Междувременно Джаро решава да смени тактиката и да гради имидж на добър сред обществото, а Мартин успява да вземе още информация от политик - Желев, близък на Джаро, и я предава на Миронов. Когато Миронов използва информацията срещу Джаро, той подозира политика и го убива, но някой убива и един от наемниците.
  • Бележка: 388 000 зрители.[4]
14 (2-02) Виктор Божинов Ваня Николова и Йордан Банков 27 ноември 2011 г.
Хващат един от охраната на Джаро, Гелето, да продава дрога зад гърба му, но негов приятел го изкарва от затвора веднага. Същевременно, Иво помага на Джаро като разкрива някои негови колеги на полицията, за да изглежда добър. По-късно Иво и Джаро хващат Гелето в лъжа за кражбата на кокаин. Мартин следи Иво, но той го хваща и после пита Съни за всичко случило се и дали Мартин е полицай, но тя не отговаря. Попов решава да се върне на работа, но Мартин не изглежда особено заинтересуван, заради помощта и закрилата на Миронов. Джаро започва да подозира и Мартин, и Гелето, заради бързото му измъкване от затвора, и ги подлага на изпитания. Гелето, уплашен, решава да избяга, но в крайна сметка е убит от близнаците по поръчка на Джаро.
  • Бележка: Включена песен на Нанси Синатра - "Bang Bang".
15 (2-03) Димитър Гочев Ваня Николова и Йордан Банков 4 декември 2011 г.
Джаро праща Мартин да разследва кражби от картите му, Иво - при спортист, взел заем от Джаро, а Попов оглавява акция за търсенето на виновника за убийството на Желев. Джаро хваща крадците и ги принуждава да работят за него. Междувременно Куката разбира, че има рак. Попов разбира, че ГДБОП и Secret Service работят заедно, за да хванат Джаро, а техния агент - Николов. Човек от Secret Service моли Попов за съдействие и той приема. Миронов провежда разговор с депутатката Неделчева, опитвайки се да я привлече на своя страна.
16 (2-04) Димитър Гочев Ваня Николова и Йордан Банков 11 декември 2011 г.
Джаро намира нов химик, който да даде стока, за която отговарят Мартин и Косъма, но ги хващат и изземат всичко. Макар че попадат в ареста, изненадващо са освободени. Оказва се, че вместо съставката БМК дилърите са им продали епоксидна смола, която е заместител. Задачата на Мартин и Косъма е да намерят измамниците и да върнат стоката, без която голямата сделка на Джаро с амфетамини ще пропадне. С помощта на Близнаците и Куката, успяват да су върнат стоката. Междувременно полицаите готвят акция срещу Калоян Минчев, човека, чиято собственост е цехът-производител на незаконната съставка. Всичко обаче се обърква и Николов е тежко прострелян от един от охранителите, който впоследствие е застрелян и убит от инспектор Тодоров при самозащита. Николов е отведен в болницата.
17 (2-05) 18 декември 2011 г.
Попов научава, че Николов е починал от раните си и получава плик от Зарев с личните вещи на Николов. Джаро е решен да открадне ценен златен ритон, принадлежащ на богат колекционер. Затова той организира обир воден от Мартин. Иво показва на Мартин хората, с които ще работи. Един от тях се оказва баща му. През нощта групата влиза в къщата откъдето ще вземе ритона. Те успяват да го откраднат, но полицията хваща бащата на Мартин, който по-късно и умира от инфаркт в ареста. Иво от своя страна изпира крупна сума пари, но Джаро не е доволен от комисионната и двамата влизат в конфликт. Междувременно в ГДБОП пристигат нови доказателства, касаещи убийството на депутата Борис Желев, а в разследването се включва нов много силен играч – Момчил Нешев, инспектор от СДВР, който се запознава с Попов на погребението на Николов. В края на епизода, Мартин разбира, че Иво е предупредил полицията за обира.
18 (2-06) 25 декември 2011 г.
Джаро инвестира в бизнес с нов партньор - Антон Дамянов. Иво и Куката подготвят обир на верига магазини Хипертехно зад гърба на Джаро. Междувременно в ГДБОП, отделът на Васил е оглавен от Нешев. Нешев разпитва заподозрян и разкрива важни улики около случая с убийството на депутата Желев. Без да иска, Куката разкрива на Мартин подробности за удара с инкасото. За да отмъсти на Иво, агентът издава на инспектор Попов информация за предстоящия обир. Иво и Куката попадат в капан, а животът им е в опасност.
19 (2-07) 1 януари 2012 г.
Попов разбира, че „Сикрет сървис” очакват голяма сделка с фалшиви пари, в която ще участва и Джаро. Междувременно босът поверява същата сделка на Мартин, а Иво е унизен заради удара с инкасото. Куката е спокоен, че Иво не го е издал на Джаро за участието му в обира. Мартин не докладва на Попов за фалшивите пари, но когато осъществява сделката, инспекторът се намесва и я саботира. Куката и близнаците успяват да се измъкнат на косъм. А Мартин трябва да обясни защо е излъгал ментора си…
20 (2-08) 8 януари 2012 г.
По трасето на граничния път, построен от Джаро е открита древна гробница. Преди журналистите да са разбрали за това, случаят спешно трябва да се покрие. За тази цел Бояна подкупва длъжностното лице, отговарящо за археологическите разкопки, но изненадващо е отвлечена от непознати заедно с разрешението за продължаване на строежа. Това поставя целия проект под въпрос. Попов разбира от Мартин за отвличането и полицията се включва в издирването. Междувременно Съни иска от Мартин да я измъкне от тайното жилище, в което се крие заедно с майката на Иво. Двамата правят план за бягство, но в момента, когато Съни се приготвя да избяга, Иво се прибира…
21 (2-09) 15 януари 2012 г.
Адвокатът на Джаро – Бояна случайно разбира, че бившата му любима Съни е жива. Междувременно, счетоводителят му го осведомява, че някой е присвоявал средства от нелегалните му сделки. След като Бояна споделя с Джаро откритието си, той се досеща, че Иво е пренебрегнал заповедта му да убие Съни, а фактът, че е присвоявал пари от нелегалния му бизнес също излиза наяве. Джаро е разгневен и скроява капан на Иво като му праща корумпиран полицай да го убие, но Иво оцелява и убива полицая и впоследствие търси защита от Джаро като моли за помощ Генерал Пенев, бивш кадър на Държавна сигурност. В това време Съни и Мартин се разделят, без да знаят, че ги грози опасност. Попов описва на Съни програмата за защита на свидетели и я разпитва за бизнеса на Джаро. В началото тя е уплашена и разколебана да даде показания срещу боса, но накрая се съгласява, но точно когато влиза в съдилището да даде показания, тя е фатално застреляна от наемен убиец, пратен от Джаро. Мартин вижда убиеца и се опитва да го хване, но не успява, тъй като убиецът е прегазен от минаваща кола, докато се опитва да избяга.
22 (2-10) 22 януари 2012 г.
Конфликтът между Джаро и Иво става още по-остър, когато Иво и Куката присвояват части от наркопазара на Джаро. Междувременно, Джаро обявява Мартин за новия заместник на Иво. От своя страна, Миронов иска от Ана Неделчева да оповести информация за Джаро и проекта му с пътя до гръцката граница. В ГДБОП, Попов и Нешев разкриват нови улики по убийството на депутата Борис Желев. Ужиленият от Иво и Куката наркобос Мето се свързва с Джаро и му докладва за среща на босовете, организирана от Иво. Въпреки че Джаро обещава на генерал Пенев да не закача Иво, босът отива на срещата, за да си разчисти сметките с бившата си дясна ръка…
23 (2-11) 29 януари 2012 г.
Попов се опитва да намери Дамянов, но Джаро го изпреварва и осуетява бягството му. Босът притиска Дамянов и го принуждава да издаде за кого работи. Дамянов опитва да се измъкне, но Джаро го измъчва и той признава, че планът да сринат империята на боса с граничния път е бил на Миронов. Джаро е шокиран, защото смята, че е разчистил сметките си с Миронов в Русия. Попов намира Дамянов в окаяно състояние и решава да следи лично Джаро, защото подозира, че Миронов е готов да действа. Без да иска, Попов се натъква на капана, който Миронов е заложил на Джаро. Мартин е поставен пред поредния тежък избор, а Иво дава сериозна заявка за нов бос на улицатa. Докато държи Джаро и Попов заложници, Миронов признава, че всъщност той е лъгал през цялото време - той е бил корумпиран полицай и след като е дължал пари на лихвари, е убедил Джаро да ударят престъпна групировка и да откраднат парите. Но с тях е бил техният близък приятел и колега Константин "Стенли" Стелянов и след като Стенли отказал да замълчи, Миронов го е убил и след това Джаро прострелва Миронов и бяга с парите. По-късно, Миронов се събудил и запалил всичко наоколо, инсценирайки смъртта си и заминал за Русия, където се жени, но Джаро го открива и убива съпругата му и той измислил целия план, с помощта на Дамянов. Миронов също така признава, че той е убил Желев. Междувременно, Мартин и близнаците успяват да убият хората на Миронов, а Мартин успява да убие Миронов точно когато той щеше да издаде Мартин.
24 (2-12) 5 февурари 2012 г.
Мартин докладва на Попов за плановете на Джаро да извърши сделка с фалшиви пари и да напусне страната. Агентът е отчаян, защто вече е пуснат за “национално издирване” и Попов е безсилен да му помогне. Полицаят под прикритие знае, че без преки доказателства не могат да арестуват Джаро и той ще се измъкне. Преди полицаите да ударят печатницата на Джаро, Мартин краде от нея диск с файлове за фалшивите банкноти. Междувременно Куката е притеснен, че са започнали масови арести и иска да се покрие временно. Джаро разбира, че печатницата му е затворена и заплашва семейството на Попов. В това време Мартин подхвърля диска от печатницата в жилището на Джаро. Попов и Нешев обискират апартамента на боса и го задържат по обвинение за фалшифициране на пари.

Сезон 3: 2012-2013[редактиране | редактиране на кода]

Номер Режисьор Сценарист(и) Първо излъчване
25 (3-01) Виктор Божинов 25 ноември 2012 г.
Джаро е в ареста, Попов е неспокоен, работи до късно – семейството му е в криза. Прикритието на Мартин вече не е само между Джаро и Попов. Нешев помага на Мартин да излезе от ареста след като Попов му казва за прикритието на Мартин. Навън пазарът на наркотици с престъпления продължава. * Бележка: 522 000 зрители [5]
26 (3-02) 2 декември 2012 г.
Иво става силен, пред нищо не се спира и не чува приятелски съвет. Джаро намира начин да управлява хората си, като ползва най-доброто алиби.
27 (3-03) 9 декември 2012 г.
След отравянето на Джаро в затвора Иво е твърдо решен да завземе морските територии. Всички наркотици и нелегални сделки по море вече трябва да се движат от него, в противен случай наказанията от бруталната му дясна ръка Крум са неизбежни. Джаро се опитва да привлече на своя страна Куката като за тази цел използва Мартин, който се възползва от случая, за да докладва на Нешев за предстоящо прекарване на наркотици от страна на Иво в Свети Влас. По време на акцията срещу хората на Иво, Нешев е фатално прострелян от Крум и умира в ръцете на Инспектор Манолов. Мартин успява дискретно да изведе Куката, който му благодарява за помощта, но решава въпреки това да остане при Иво.
28 (3-04) 16 декември 2012 г.
Сблъсъкът между Джаро и Иво за надмощие и власт става все по-остър. Дъщерята на Попов е жертва на проваленото му семейство.
29 (3-05) 23 декември 2012 г.
Иво организира схема за източване на ДДС. Дъщерята на Попов е в опасност. Попада на затворено парти в хотел на Боровец заедно с наети момичета. Мартин я спасява.
30 (3-06) 30 декември 2012 г.
Бояна получава документ от съда, според който близнаците тайно свидетелстват срещу Джаро, и уведомява Джаро, който получава и снимка, на която се виждат Мартин и Иво. Вбесен, Джаро поръчва “взаимно” убийство на Мартин и близнаците като ги примамва в изоставен склад, където ги чакат наемни убийци, въоръжени с автомати Калашников. Мартин и Тишо са многократно застреляни, а Ники умира от раните си. Мартин успява да се обади на Куката.
31 (3-07) 6 януари 2013 г.
Куката спасява ранените Мартин и Големия близнак. Тримата погребват Малкия близнак. Иво е все по-брутален. Куката обмисля собствен “бизнес” с източване на кредитни карти. Мартин отива при Иво да приеме неговото предложение за работа, но вместо това Иво признава, че никога не е бил искрен за предложението и безсрамно му показва копие на снимката, която Джаро получил, с Мартин и Иво от тяхна среща. Мартин си тръгва отвратен и вбесен след като разбира, че Иво е натопил Мартин и близнаците като предатели и така е манипулирал Джаро да поръча и тримата, което в резултат доведe до смъртта на Ники. Джаро също разбира, че близнаците и Мартин са били натопени и си изкарва яда на Бояна, задето тя не открила на време, че документа от съда за свидетелстване от страна на близнаците, е бил фалшив и подхвърлен от Иво. Уплашена, Бояна се отказва да защити Джаро на делото срещу него и се опитва да избяга. Джаро отмъщава като праща наемен убиец, който убива Бояна.
32 (3-08) 13 януари 2013 г.
Куката развива успешно “бизнеса” с източване на кредитни карти. Арестуваният Иво изнудва Попов като му показва запис как дъщеря му смърка кокаин. Попов оттегля обвиненията.
33 (3-09) 20 януари 2013 г.
Иво организира успешно похищение на Панагюрското златно съкровище. Мартин следи Косъма и разбира за обира. Чрез подадената от агента информация, комисар Попов връща съкровището и е възстановен на поста си.
34 (3-10) 3 февруари 2013 г.
Мартин е изнудван от крадците на досието му; Иво опитва да завземе “бизнеса” на Куката с кредитните карти; Мартин връща досието си със всички средства, независимо от Попов.
35 (3-11) 10 февруари 2013 г.
Косъма признава любовта си към Ади. Иво го принуждава да свидетелства срещу Джаро. Под влияние на Мартин, Косъма обръща показанията си. Иво отмъщава като праща Крум да очисти Косъма. Смъртоносно ранен от Крум, Косъма оцелява достатъчно дълго за да умре в ръцете на Мартин. Мартин информира Ади и Куката (който тъкмо се канеше да излита за Барселона при семейството си след като му изтече пробацията) за смъртта на Косъма.
36 (3-12) 17 февруари 2013 г.
Куката отлага полета си за Барселона и с помощта на Големия близнак, отмъщава за смъртта на Косъма като проследява и убива Крум пред заведението на Иво. Иво отвлича Мартин и заедно с досието му, Куката и Тишо, го води при Джаро. След като Джаро разбира че Мартин е ченге и Иво непрекъснато споменава колко лош баща е бил към тях и към дъщеря си Ния, която незнайно за тях се връща от Нова Зеландия в България, Джаро прострелва Иво и тръгва да бяга. Куката освобождава Мартин. Преследван от Мартин, Попов и полицията, Джаро тръгва да бяга през граница високо в зимната планина.

Сезон 4: 2014[редактиране | редактиране на кода]

Номер Режисьор Сценарист(и) Първо излъчване
37 (4-01) 19 януари 2014 г.
38 (4-02) 26 януари 2014 г.
39 (4-03) 2 февруари 2014 г.
40 (4-04) 9 февруари 2014 г.
41 (4-05) 16 февруари 2014 г.
42 (4-06) 23 февруари 2014 г.
43 (4-07) 2 март 2014 г.
44 (4-08) 9 март 2014 г.
45 (4-09) 16 март 2014 г.
46 (4-10) 23 март 2014 г.
47 (4-11) 30 март 2014 г.
48 (4-12) 6 април 2014 г.

Сезон 5: 2016[редактиране | редактиране на кода]

Номер Режисьор Сценарист(и) Първо излъчване
49 (5-01) 20 март 2016 г.
50 (5-02) 27 март 2016 г.
51 (5-03) 3 април 2016 г.
52 (5-04) 10 април 2016 г.
53 (5-05) 17 април 2016 г.
54 (5-06) 24 април 2016 г.
55 (5-07) 1 май 2016 г.
56 (5-08) Мартин Макариев 8 май 2016 г.
57 (5-09) Мартин Макариев 15 май 2016 г.
58 (5-10) 22 май 2016 г.
59 (5-11) 29 май 2016 г.
60 (5-12) 4 юни 2016 г.
Попов решава да пусне Ерол. Сандов предава Иво на полицията и им предава доказателства, които го инкриминират достатъчно за да излежи доживотна присъда. Иво и Ерол бягат от заведението на Иво и бягат към неговия офис, където Иво разбира, че Ния е взела парите му от италианците и ги е прехвърлила в Швейцария. Иво я залавя и я предава на Тишо и Рони да я пазят. Куката решава да започне начисто с Яна и да зареже престъпния живот, но след като Яна го вижда да дава фалшиви документи на човек на Андонов като последна услуга за него, Яна го зарязва и Куката е издирван от полицията; успява да се спаси като се скрие при група бежанци, водени от трафиканти, и заедно пътуват за Сърбия. Доротея решава да се обърне срещу корумпираните си колеги, а на пресконференция Попов обявява, че е арестувал всички сътрудници на Андонов, вкл. Влади Вафлата, Бенишев, който прави неуспешен опит да прекара наркотиците на Сандов зад граница, и Сандов, макар че той им представи всички доказателства. Тишо спасява Ния и уведомява Ерол. Като наказание, Иво убива Рони и след гонка с полицията, Иво и Ерол бягат към огромно поле, пълно с изоставени оранжерии. Иво разбира, че Ерол е полицай и го прострелва. Иво започва да стреля по екип от спец части, дошли да спасят Ерол, и в резултат Попов дава зелена светлина на двама разположени полицейски снайперисти да стрелят - Иво е застрелян многократно и умира от раните си. След като Ерол е изведен, Попов го прегръща и му казва, че неговата мисия под прикритие е успешна.

Източници[редактиране | редактиране на кода]