Списък с епизоди на Под прикритие

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

Това е списъкът с епизоди на българския сериал Под прикритие с оригиналните дати на излъчване.

Общ преглед[редактиране | редактиране на кода]

Сезон Таймслот ТВ Сезон Епизоди Премиера Финал Времетраене
1 Неделя, 20:45 2011 12 17 април, 2011 г. 20 юли, 2011 г. ~60 минути
2 2011-2012 12 20 ноември, 2011 г. 5 февруари, 2012 г.
3 2012-2013 12 25 ноември, 2012 г. 17 февруари 2013 г.
4 2014 12 19 януари, 2014 г. 6 април, 2014 г.

Сезон 1: 2011[редактиране | редактиране на кода]

Номер Режисьор Сценарист(и) Първо излъчване Рейтинг (хиляди)
1 (1-01) Димитър Митовски Теодора Василева и Георги Иванов 17 април 2011 г. 600[1]
Мартин, син на крадец, още от малък е забъркан в престъпния свят. Години по-късно, той преминава през специално обучение - събира досие, чрез сводничество, лежане в затвора и други криминални прояви, за да се внедри в групировката на най-опасния мафиот в България, Петър Туджаров - Джаро. Насред това той среща Съни и те прекарват една нощ заедно. След като преминава тежко изпитание, от което зависи внедряването му, той разбира, че Съни е гадже на Джаро.
2 (1-02) Виктор Божинов Теодора Василева и Георги Иванов 24 април 2011 г. Неизвестно
Мартин вече е част от групировката на Петър Туджаров - Джаро. Мафиотският бос обаче още не му се е доверил. Същевременно Съни не се чувства щастлива до приятеля си и търси съвет у приятели и роднини.

Един ден кола на Джаро, превозваща голяма пратка наркотици за Русия е открадната. Мартин вижда в това шанс да спечели доверието на всички. За да върне колата обратно, той влиза в кoжата си на хладнокръвен лъжец и измамник. Той успява да върне обратно колата и така Джаро му предлага по-високо място в йерархията.

3 (1-03) Димитър Гочев Теодора Василева и Георги Иванов 1 май 2011 г. Неизвестно
След случая в Драгоман, на Мартин е направен портрет по описание, но Попов успява да го промени и да спаси Мартин. По-късно Мартин се промъква в кабинета на Джаро и преснима планове за сделки и събития от тефтера му. След като предава информацията на Попов, той организира акция, за да залови Джаро. Точно преди акцията, някой от полицията предупреждава хората на Джаро. Джаро провежда срещата, но Мартин осъзнава, че явно не само той и Попов знаят, че е агент под прикритие.
4 (1-04) Димитър Гочев Теодора Василева и Георги Иванов 8 май 2011 г. Неизвестно
Една вечер става пътен инцидент и Здравко подкупва полицая, чиято кола е потрошил. Същевременно в групировката на Джаро има съмнения за лоялността на членовете. Здравко отива на следващия ден с приятел от групата на следващия ден да плати подкупа на полицая и го виждат с него. Ден по-късно Куката убива приятеля на Здравко. Здравко казва на Мартин за случилото се, а веднага след това идват Иво и Куката да го убият. Мартин намира полицая и спасява Здравко. Междувременно, Съни отваря свое студио за танци.

Сега, след като отново предателят в групата е неизвестен, Джаро казва на всички да се подготвят за среща в 17:00, но на различни места. Остава само да се разбере на кое място ще отиде полицията.

5 (1-05) Виктор Божинов Теодора Василева и Георги Иванов 15 май 2011 г. Неизвестно
Мартин успява да предотврати последствията и се спасява. По-късно отива заедно с Иво и Куката при дилър, който продава на тяхна територия. Става скандал, когато дилърът обижда бащата на Мартин и той едва не го пребива до смърт. След това той успява да измъкне и преснима документи, свързани със Съни и Джаро. А те от своя страна имат своите проблеми - заетостта на Съни със студиото не се нрави на Джаро и той саботира репетициите й за голямо представление. В отговор на това, тя го прави сцена пред негови важни клиенти. След това той й удря шамар и праща Мартин да я прибере. По пътя те спират на един хълм и след кратък разговор се целуват.
6 (1-06) Виктор Божинов Теодора Василева и Георги Иванов 22 май 2011 г. Неизвестно
Джаро се среща отново с негов стар колега, чийто бизнес с бижута той е подпомогнал в началото, а той го е оставил после. Джаро разбира, че приятелят му е скрил нещо на стойност милиони в трезор и организира обир, водено от Мартин. Дълга подготовка тече и в края на краищата групата успява да вземе ценните диаманти от трезора с малки пречки. Същевременно Попов открива две чуждестранни фирми, през които Джаро пере пари - S.U.N.N.Y. и ZWU. Той праща доклад, искайки повече информация, за да успее да направи голям пробив, но от ДАНС му отнемат случая, казвайки, че те в момента се занимават с фирмите.

По-късно, Съни и Мартин се засичат случайно в студиото и между тях пламва страст. В същото време Джаро получава скандално секс-видео с депутатка и нейния асистент, записано на диск от обрания трезор.


Бележка: Сцената на обира е по действителен случай и за нея специално е построен декор - точно копие на обрания банков трезор.

7 (1-07) Димитър Гочев Теодора Василева и Георги Иванов 29 май 2011 г. 547[2]
Дъщерята на Попов се записва на танци в студиото на Съни. Джаро възлага на Мартин задачата да изнудва депутатката Ана Неделчева със секс-видеото. Тя от своя страна се оплаква в полицията и случая е поверен на Попов. В момента на предаване на парите, чантата с откупа се закача на клон и започва дълга и напрегната гонка между полицаите и Мартин. Той се скрива в изоставена сграда, където Попов го намира и като рефлекс му казва да го удари и да бяга. Мартин успява да се върне невредим, но Джаро му нарежда да качи видеото в интернет, задето Ана е извикала полиция. Той го качва с гузна съвест, задето Попов е провалил операцията си, заради него.
8 (1-08) Виктор Божинов Теодора Василева и Георги Иванов 5 юни 2011 г. Неизвестно
Джаро поръчва убийството на известен наркобос с цел - преразпределение на наркопазара в София, но поръчителят го прави по шумен начин. Джаро вика босовете на среща на мач по свободен бой, за да се изяснят нещата след убийството на един от тях, той дава и на Мартин заглушаващото устройство, за да го носи. Мартин предлага на Попов да го подменят с фалшиво и така да разбият всички групи в София наведнъж, но Попов не е убеден в плана. На срещата започва подслушването на разговора между наркобосовете. Същевременно човекът на Джаро за боя се оттегля и Мартин трябва да се бие срещу него. Насред боя, в най-слабия момент на Мартин, телефонът на един от босовете иззвънява. Джаро и Иво в шок стават на момента, взимат куфарчето и излизат. За да не бъдат разкрити Попов предизвиква бой в публиката и успява да подмени отново куфарчетата. Мартин вижда това и вече по-уверен в себе си, побеждава. В крайна сметка така и не се разбира какво е станало.

В същото време екипът на Съни прави своя дебют на сцена. Късно вечерта Мартин предлага на Съни, ако всичко мине по план, да избягат заедно в Рио де Жанейро. Попов представя записа пред колегите си. Минути по-късно Иво получава съобщение от някого, че полицията знае за плановете им. Джаро прехвърля всичките си пари в S.U.N.N.Y.

9 (1-09) Виктор Божинов Теодора Василева и Георги Иванов 12 юни 2011 г. 420[3]
Записът с разговора между наркобосвете е изтрит до сутринта. Предателят от полицията, Николов, вдига телефона на Попов, когато Мартин му звъни. Мартин се усеща, но предателят вече е дал номера на Иво. Мартин от своя страна захвърля телефона. Попов му казва, че някой планира скоро убийството на Джаро, а Попов го иска жив и арестуван за убийството на негови колеги. Мартин съобщава това на Джаро и се подчинява на Попов, за да запази Джаро жив. Същевременно, новият наркобос е застрелян.

Съни и Мартин решават да избягат и се уговарят да се срещнат на летището. В това време хората на Джаро правят проверка по домовете на всички. В леглото на Мартин намират гривната на Съни, останало още от първата нощ, която са прекарали заедно. Джаро се прибира, докато Съни си събира багажа и й предлага брак. След това взема и личните й документи. В същото време Иво задържа Мартин за детектор на лъжата. Той минава последен от всички, но не се поддава. По-късно, докато Джаро и другите пътуват се опитват да взривят колата им, но не уцелват. В края на епизода, Съни разбира, че Мартин е агент под прикритие.

10 (1-10) Зоран Петровски Теодора Василева и Георги Иванов 19 юни 2011 г. 391
Съни и Мартин правят сделка - тя му помага с Джаро, а той й осигурява сигурен и свободен живот. Мартин пък се съгласява да продължи службата си под прикритие, при условие, че след ареста на Джаро, той и Съни ще имат различен живот. Иво споделя, че е влюбен в Съни. А по-късно казва на Мартин, че знае за връзката му със Съни. Мартин й дава подслушвателно устройство, с което да подслушва на вечеря с важен клиент на Джаро. На вечерята, Джаро хваща Съни с подслушвателното устройство, пребива я и я откарва в черен микробус. Същевременно, с помощта на Мартин, Попов хваща операция на Джаро за трафик на цигари до Германия. Затова го повишават и отстраняват от поста, носещ му информация за Джаро, а на негово място ще дойде Васил Николов - доносникът на Джаро. Двата тира с цигари мистериозно изчезват. Попов си спомня как е подарил на Джаро запалката, която той винаги държи в ръка и отива при него, за да го заплаши.
11 (1-11) Виктор Божинов Теодора Василева и Георги Иванов 26 юни 2011 г. 350
Попов казва на Мартин, че ще го запознае с Николов и че той ще работи с него след повишението. Съни е изчезнала и никой не знае къде е, а Мартин следи Иво, за да разбере нещо. Така го вижда заедно с Николов. Попов хваща трафиканти на наркотици, работещи за Джаро и най-после свидетелстват и му дават доказателство, с което той арестува Куката. По-късно, Попов, Николов и Мартин се уговарят, за да запознаят Мартин с Николов. Мартин го вижда отдалеч и праща съобщение на Попов, за да го предупреди. Попов след това изтрива Мартин от базата данни на полицията. Той получава писмо, в което има хартиен лебед и Попов познава само един човек, който ги прави - предполагаемо мъртвия му приятел и колега - Александър Миронов. Те се срещат с Мартин и той му разказва за предателството на Джаро преди време и смъртта на приятелите му. После му дава билет за бягство. Мартин решава да го скъса и да остане за Съни. В края на епизода, Джаро също получава хартиен лебед. Миронов пристига в България с частен самолет и обявява, че се е върнал от ада.
12 (1-12) Виктор Божинов Теодора Василева и Георги Иванов 3 юли 2011 г.
Агент от ДАНС, Бенишев, решава да обедини сили с Попов, за да открие дипломат, който изнася пари на Джаро в чужбина. С показанията на задържаните наркотрафиканти, Попов взема Николов със себе си, за да арестуват Джаро. При разпитите става ясно, че дипломатът, Кехайов, внася парите на Джаро в S.U.N.N.Y. чрез дипломатическия си имунитет. По-късно свидетелят за престъпленията на Джаро се самоубива, съответно Попов вече няма доказателства и трябва да пусне Джаро и Куката. На излизане от затвора, Джаро вижда Миронов. Когато се прибира вкъщи, дава заповед на Иво да убие Съни. Николов успява да намери пощенската кутия, в която Мартин и Попов си разменят съобщения. По заповед на Джаро, той праща Попов да види писмо, оставено в кутията. В същото време получава бележка от Попов, в която той казва, че знае за отношенията му с Джаро. Попов пък намира бележка, канеща го в "депото". Пред кутията го отвличат и откарват. Мартин проследява Иво до мястото, където държи Съни. Той получава по-рано изпратено съобщение от Попов, че "отива за пощата". Обажда му се, но телефонът му е изключен, затова решава да се върне. Там той вижда бележката и се отпътва към депото, където Джаро разпитва и пребива жестоко Попов. След като той отказва всякакво съдействие, Джаро запалва влака, в който го е пребил и го запалва със собствената си запалка. Мартин пристига, прострелва охраната и измъква Попов, който вече умира. Единият от охраната става и прострелва Мартин. Той си спомня за живота си, за идеалите и целта си, за това, на което Попов е посветил живота си. Когато се съвзема, зад него стои Миронов с пистолет, опрян в главата му.

Сезон 2: 2011-2012[редактиране | редактиране на кода]

Номер Режисьор Сценарист(и) Първо излъчване
13 (2-01) Виктор Божинов Ваня Николова и Йордан Банков 20 ноември 2011 г.
Мартин се събужда при Миронов, след като лекар прочиства раната му. Миронов му разказва как при акция са застреляли всички престъпници и Джаро е предложил да откраднат парите, но Миронов отказва и бива прострелян. По-късно той се събудил и запалил всичко наоколо, инсценирайки смъртта си. След заминаването си за Русия, той се жени, но Джаро го открива и убива съпругата му. Сега той се връща за отмъщение и иска помощта на Мартин. Той от своя страна се връща при Джаро и продължава работата си под прикритие. Попов моли Мартин в болницата да прекратят всичко, а в същото време идва Николов, за да го разпита, но Попов казва, че нищо не помни и пу припомня, че знае кой е. Иво лъже Джаро, че е убил Съни и й обещава закрилата си. Междувременно Джаро решава да смени тактиката и да гради имидж на добър сред обществото, а Мартин успява да вземе още информация от политик - Желев, близък на Джаро, и я предава на Миронов. Когато Миронов използва информацията срещу Джаро, той подозира политика и го убива, но някой убива и един от наемниците.
  • Бележка: 388 000 зрители.[4]
14 (2-02) Виктор Божинов Ваня Николова и Йордан Банков 27 ноември 2011 г.
Хващат един от охраната на Джаро, Гелето, да продава дрога зад гърба му, но негов приятел го изкарва от затвора веднага. Същевременно, Иво помага на Джаро като разкрива някои негови колеги на полицията, за да изглежда добър. По-късно Иво и Джаро хващат Гелето в лъжа за кражбата на кокаин. Мартин следи Иво, но той го хваща и после пита Съни за всичко случило се и дали Мартин е полицай, но тя не отговаря. Попов решава да се върне на работа, но Мартин не изглежда особено заинтересуван, заради помощта и закрилата на Миронов. Джаро започва да подозира и Мартин, и Гелето, заради бързото му измъкване от затвора, и ги подлага на изпитания. Гелето, уплашен, решава да избяга, но в крайна сметка е убит по поръчка на Джаро.
  • Бележка: Включена песен на Нанси Синатра - "Bang Bang".
15 (2-03) Димитър Гочев Ваня Николова и Йордан Банков 4 декември 2011 г.
Джаро праща Мартин да разследва кражби от картите му, Иво - при спортист, взел заем от Джаро, а Попов оглавява акция за търсенето на виновника за убийството на Желев. Джаро хваща крадците и ги принуждава да работят за него. Междувременно Куката разбира, че има рак. Попов разбира, че ГДБОП и Secret Service работят заедно, за да хванат Джаро, а техния агент - Николов. Човек от Secret Service моли Попов за съдействие и той приема. Миронов провежда разговор с депутатката Неделчева, опитвайки се да я привлече на своя страна.
16 (2-04) Димитър Гочев Ваня Николова и Йордан Банков 11 декември 2011 г.
Джаро намира нов химик, който да даде стока, за която отговарят Мартин и Косъма, но ги хващат и изземат всичко, което и без това е фалшива стока. Те хващат химика и той ги отвежда в цеха, за да вземат истинската стока, но охраната ги хваща на място. Косъма вика Куката и той им помага. Същевременно полицията провежда акция, начело с Попов, но застрелват Николов.
17 (2-05) 18 декември 2011 г.
Джаро е решен да открадне ценен златен ритон. Затова той организира обир воден от Мартин. Иво показва на Мартин хората, с които ще работи. Един от тях е баща му. През нощта групата влиза в къщата откъдето ще вземе ритона. Те успяват да го откраднат, но хващат бащата на Мартин. По-късно той умира от инфаркт.В края на епизода Мартин разбира, че Иво е предупредил Сота за обира.
18 (2-06) 25 декември 2011 г.
Джаро инвестира в бизнес с нов партньор - Антон Дамянов. Иво и Куката подготвят обир на верига магазини Хипертехно,
19 (2-07) 1 януари 2012 г.
20 (2-08) 8 януари 2012 г.
21 (2-09) 15 януари 2012 г.
22 (2-10) 22 януари 2012 г.
23 (2-11) 29 януари 2012 г.
24 (2-12) 5 февурари 2012 г.

Сезон 3: 2012-2013[редактиране | редактиране на кода]

Номер Режисьор Сценарист(и) Първо излъчване
25 (3-01) Виктор Божинов 25 ноември 2012 г.
* Бележка: 522 000 зрители [5]
26 (3-02) 2 декември 2012 г.
27 (3-03) 9 декември 2012 г.
28 (3-04) 16 декември 2012 г.
29 (3-05) 23 декември 2012 г.
30 (3-06) 30 декември 2012 г.
31 (3-07) 6 януари 2013 г.
32 (3-08) 13 януари 2013 г.
33 (3-09) 20 януари 2013 г.
34 (3-10) 3 февруари 2013 г.
35 (3-11) 10 февруари 2013 г.
36 (3-12) 17 февруари 2013 г.

Сезон 4: 2014[редактиране | редактиране на кода]

Номер Режисьор Сценарист(и) Първо излъчване
37 (4-01) 19 януари 2014 г.
38 (4-02) 26 януари 2014 г.
39 (4-03) 2 февруари 2014 г.
40 (4-04) 9 февруари 2014 г.
41 (4-05) 16 февруари 2014 г.
42 (4-06) 23 февруари 2014 г.
43 (4-07) 2 март 2014 г.
44 (4-08) 9 март 2014 г.
45 (4-09) 16 март 2014 г.
46 (4-10) 23 март 2014 г.
47 (4-11) 30 март 2014 г.
48 (4-12) 6 април 2014 г.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Над 600 000 гледат “Под прикритие”
  2. “Под прикритие” стана лидер в неделния праймтайм
  3. Рейтинг
  4. “Седем часа разлика” събра три пъти повече зрители от “Под прикритие”
  5. БНТ - номер едно с "Под прикритие 3". // БНТ. Посетен на 26.11.2012.