Списък с епизоди на „Под прикритие“

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

Това е списъкът с епизоди на българския сериал Под прикритие с оригиналните дати на излъчване.

Общ преглед[редактиране | редактиране на кода]

Сезон Таймслот ТВ Сезон Епизоди Премиера Финал Времетраене
1 Неделя, 20:45 2011 12 17 април, 2011 г. 3 юли 2011 г. около 60 минути
2 2011–2012 12 20 ноември 2011 г. 5 февруари 2012 г.
3 2012–2013 12 25 ноември 2012 г. 17 февруари 2013 г.
4 2014 12 19 януари 2014 г. 6 април 2014 г.
5 2016 12 20 март 2016 г. 4 юни 2016 г.


Eпизоди[редактиране | редактиране на кода]

Сезон 1 (2011)[редактиране | редактиране на кода]

Номер Режисьор Сценарист(и) Първо излъчване Рейтинг (хиляди)
1 (1-01) Димитър Митовски Теодора Василева и Георги Иванов 17 април 2011 г. 600[1]
Мартин, син на крадец, още от малък е забъркан в престъпния свят. Години по-късно, той преминава през специално обучение - събира досие, чрез сводничество, лежане в затвора и други криминални прояви, за да се внедри в групировката на най-опасния мафиот в България, Петър Туджаров - Джаро. Насред това той среща Съни и те прекарват една нощ заедно. След като преминава тежко изпитание, от което зависи внедряването му, той разбира, че Съни е гадже на Джаро.
2 (1-02) Виктор Божинов Теодора Василева и Георги Иванов 24 април 2011 г. Неизвестно
Мартин вече е част от групировката на Петър Туджаров - Джаро. Мафиотският бос обаче още не му се е доверил. Същевременно Съни не се чувства щастлива до приятеля си и търси съвет у приятели и роднини.

Един ден кола на Джаро, превозваща голяма пратка наркотици за Русия е открадната. Мартин вижда в това шанс да спечели доверието на всички. За да върне колата обратно, той влиза в кoжата си на хладнокръвен лъжец и измамник. Той успява да върне обратно колата и така Джаро му предлага по-високо място в йерархията.

3 (1-03) Димитър Гочев Теодора Василева и Георги Иванов 1 май 2011 г. Неизвестно
След случая в Драгоман, на Мартин е направен портрет по описание, но Попов успява да го промени и да спаси Мартин. По-късно Мартин се промъква в кабинета на Джаро и преснима планове за сделки и събития от тефтера му. След като предава информацията на Попов, той организира акция, за да залови Джаро. Точно преди акцията, някой от полицията предупреждава хората на Джаро. Джаро провежда срещата, но Мартин осъзнава, че явно не само той и Попов знаят, че е агент под прикритие.
4 (1-04) Димитър Гочев Теодора Василева и Георги Иванов 8 май 2011 г. Неизвестно
Една вечер става пътен инцидент и Здравко подкупва полицая, чиято кола е потрошил. Същевременно в групировката на Джаро има съмнения за лоялността на членовете. Здравко отива на следващия ден с приятел от групата на следващия ден да плати подкупа на полицая и го виждат с него. Ден по-късно Куката убива приятеля на Здравко. Здравко казва на Мартин за случилото се, а веднага след това идват Иво и Куката да го убият. Мартин намира полицая и спасява Здравко. Междувременно, Съни отваря свое студио за танци.

Сега, след като отново предателят в групата е неизвестен, Джаро казва на всички да се подготвят за среща в 17:00, но на различни места. Остава само да се разбере на кое място ще отиде полицията.

5 (1-05) Виктор Божинов Теодора Василева и Георги Иванов 15 май 2011 г. Неизвестно
Мартин успява да предотврати последствията и се спасява. По-късно отива заедно с Иво и Куката при дилър, който продава на тяхна територия. Става скандал, когато дилърът обижда бащата на Мартин и той едва не го пребива до смърт. След това той успява да измъкне и преснима документи, свързани със Съни и Джаро. А те от своя страна имат своите проблеми - заетостта на Съни със студиото не се нрави на Джаро и той саботира репетициите ѝ за голямо представление. В отговор на това, тя го прави сцена пред негови важни клиенти. След това той ѝ удря шамар и праща Мартин да я прибере. По пътя те спират на един хълм и след кратък разговор се целуват.
6 (1-06) Виктор Божинов Теодора Василева и Георги Иванов 22 май 2011 г. Неизвестно
Джаро се среща отново с негов стар колега, чийто бизнес с бижута той е подпомогнал в началото, а той го е оставил после. Джаро разбира, че приятелят му е скрил нещо на стойност милиони в трезор и организира обир, водено от Мартин. Дълга подготовка тече и в края на краищата групата успява да вземе ценните диаманти от трезора с малки пречки. Същевременно Попов открива две чуждестранни фирми, през които Джаро пере пари - S.U.N.N.Y. и ZWU. Той праща доклад, искайки повече информация, за да успее да направи голям пробив, но от ДАНС му отнемат случая, казвайки, че те в момента се занимават с фирмите.

По-късно, Съни и Мартин се засичат случайно в студиото и между тях пламва страст. В същото време Джаро получава скандално секс-видео с депутатка и нейния асистент, записано на диск от обрания трезор.


Бележка: Сцената на обира е по действителен случай и за нея специално е построен декор - точно копие на обрания банков трезор.

7 (1-07) Димитър Гочев Теодора Василева и Георги Иванов 29 май 2011 г. 547[2]
Дъщерята на Попов се записва на танци в студиото на Съни. Джаро възлага на Мартин задачата да изнудва депутатката Ана Неделчева със секс-видеото. Тя от своя страна се оплаква в полицията и случая е поверен на Попов. В момента на предаване на парите, чантата с откупа се закача на клон и започва дълга и напрегната гонка между полицаите и Мартин. Той се скрива в изоставена сграда, където Попов го намира и като рефлекс му казва да го удари и да бяга. Мартин успява да се върне невредим, но Джаро му нарежда да качи видеото в интернет, задето Ана е извикала полиция. Той го качва с гузна съвест, задето Попов е провалил операцията си, заради него.
8 (1-08) Виктор Божинов Теодора Василева и Георги Иванов 5 юни 2011 г. Неизвестно
Джаро поръчва убийството на известен наркобос с цел - преразпределение на наркопазара в София, но поръчителят го прави по шумен начин. Джаро вика босовете на среща на мач по свободен бой, за да се изяснят нещата след убийството на един от тях, той дава и на Мартин заглушаващото устройство, за да го носи. Мартин предлага на Попов да го подменят с фалшиво и така да разбият всички групи в София наведнъж, но Попов не е убеден в плана. На срещата започва подслушването на разговора между наркобосовете. Същевременно човекът на Джаро за боя се оттегля и Мартин трябва да се бие срещу него. Насред боя, в най-слабия момент на Мартин, телефонът на един от босовете иззвънява. Джаро и Иво в шок стават на момента, взимат куфарчето и излизат. За да не бъдат разкрити Попов предизвиква бой в публиката и успява да подмени отново куфарчетата. Мартин вижда това и вече по-уверен в себе си, побеждава. В крайна сметка така и не се разбира какво е станало.

В същото време екипът на Съни прави своя дебют на сцена. Късно вечерта Мартин предлага на Съни, ако всичко мине по план, да избягат заедно в Рио де Жанейро. Попов представя записа пред колегите си. Минути по-късно Иво получава съобщение от някого, че полицията знае за плановете им. Джаро прехвърля всичките си пари в S.U.N.N.Y.

9 (1-09) Виктор Божинов Теодора Василева и Георги Иванов 12 юни 2011 г. 420[3]
Записът с разговора между наркобосвете е изтрит до сутринта. Предателят от полицията, Николов, вдига телефона на Попов, когато Мартин му звъни. Мартин се усеща, но предателят вече е дал номера на Иво. Мартин от своя страна захвърля телефона. Попов му казва, че някой планира скоро убийството на Джаро, а Попов го иска жив и арестуван за убийството на негови колеги. Мартин съобщава това на Джаро и се подчинява на Попов, за да запази Джаро жив. Същевременно, новият наркобос е застрелян.

Съни и Мартин решават да избягат и се уговарят да се срещнат на летището. В това време хората на Джаро правят проверка по домовете на всички. В леглото на Мартин намират гривната на Съни, останало още от първата нощ, която са прекарали заедно. Джаро се прибира, докато Съни си събира багажа и ѝ предлага брак. След това взема и личните ѝ документи. В същото време Иво задържа Мартин за детектор на лъжата. Той минава последен от всички, но не се поддава. По-късно, докато Джаро и другите пътуват се опитват да взривят колата им, но не уцелват. В края на епизода, Съни разбира, че Мартин е агент под прикритие.

10 (1-10) Зоран Петровски Теодора Василева и Георги Иванов 19 юни 2011 г. 391
Съни и Мартин правят сделка - тя му помага с Джаро, а той ѝ осигурява сигурен и свободен живот. Мартин пък се съгласява да продължи службата си под прикритие, при условие, че след ареста на Джаро, той и Съни ще имат различен живот. Иво споделя, че е влюбен в Съни. А по-късно казва на Мартин, че знае за връзката му със Съни. Мартин ѝ дава подслушвателно устройство, с което да подслушва на вечеря с важен клиент на Джаро. На вечерята, Джаро хваща Съни с подслушвателното устройство, пребива я и я откарва в черен микробус. Същевременно, с помощта на Мартин, Попов хваща операция на Джаро за трафик на цигари до Германия. Затова го повишават и отстраняват от поста, носещ му информация за Джаро, а на негово място ще дойде Васил Николов - доносникът на Джаро. Двата тира с цигари мистериозно изчезват. Попов си спомня как е подарил на Джаро запалката, която той винаги държи в ръка и отива при него, за да го заплаши.
11 (1-11) Виктор Божинов Теодора Василева и Георги Иванов 26 юни 2011 г. 350
Попов казва на Мартин, че ще го запознае с Николов и че той ще работи с него след повишението. Съни е изчезнала и никой не знае къде е, а Мартин следи Иво, за да разбере нещо. Така го вижда заедно с Николов. Попов хваща трафиканти на наркотици, работещи за Джаро и най-после свидетелстват и му дават доказателство, с което той арестува Куката. По-късно, Попов, Николов и Мартин се уговарят, за да запознаят Мартин с Николов. Мартин го вижда отдалеч и праща съобщение на Попов, за да го предупреди. Попов след това изтрива Мартин от базата данни на полицията. Той получава писмо, в което има хартиен лебед и Попов познава само един човек, който ги прави - предполагаемо мъртвия му приятел и колега - Александър Миронов. Те се срещат с Мартин и той му разказва за предателството на Джаро преди време и смъртта на приятелите му. После му дава билет за бягство. Мартин решава да го скъса и да остане за Съни. В края на епизода, Джаро също получава хартиен лебед. Миронов пристига в България с частен самолет и обявява, че се е върнал от ада.
12 (1-12) Виктор Божинов Теодора Василева и Георги Иванов 3 юли 2011 г.
Агент от ДАНС, Бенишев, решава да обедини сили с Попов, за да открие дипломат, който изнася пари на Джаро в чужбина. С показанията на задържаните наркотрафиканти, Попов взема Николов със себе си, за да арестуват Джаро. При разпитите става ясно, че дипломатът, Кехайов, внася парите на Джаро в S.U.N.N.Y. чрез дипломатическия си имунитет. По-късно свидетелят за престъпленията на Джаро се самоубива, съответно Попов вече няма доказателства и трябва да пусне Джаро и Куката. На излизане от затвора, Джаро вижда Миронов. Когато се прибира вкъщи, дава заповед на Иво да убие Съни. Николов успява да намери пощенската кутия, в която Мартин и Попов си разменят съобщения. По заповед на Джаро, той праща Попов да види писмо, оставено в кутията. В същото време получава бележка от Попов, в която той казва, че знае за отношенията му с Джаро. Попов пък намира бележка, канеща го в "депото". Пред кутията го отвличат и откарват. Мартин проследява Иво до мястото, където държи Съни. Той получава по-рано изпратено съобщение от Попов, че "отива за пощата". Обажда му се, но телефонът му е изключен, затова решава да се върне. Там той вижда бележката и се отпътва към депото, където Джаро разпитва и пребива жестоко Попов. След като той отказва всякакво съдействие, Джаро запалва влака, в който го е пребил и го запалва със собствената си запалка. Мартин пристига, прострелва охраната и измъква Попов, който вече умира. Единият от охраната става и прострелва Мартин. Той си спомня за живота си, за идеалите и целта си, за това, на което Попов е посветил живота си. Когато се съвзема, зад него стои Миронов с пистолет, опрян в главата му.

Сезон 2 (2011–12)[редактиране | редактиране на кода]

Номер Режисьор Сценарист(и) Първо излъчване
13 (2-01) Виктор Божинов Ваня Николова и Йордан Банков 20 ноември 2011 г.
Мартин се събужда при Миронов, след като лекар прочиства раната му. Миронов му разказва как при акция са застреляли всички престъпници и Джаро е предложил да откраднат парите, но Миронов отказва и бива прострелян. По-късно той се събудил и запалил всичко наоколо, инсценирайки смъртта си. След заминаването си за Русия, той се жени, но Джаро го открива и убива съпругата му. Сега той се връща за отмъщение и иска помощта на Мартин. Той от своя страна се връща при Джаро и продължава работата си под прикритие. Попов моли Мартин в болницата да прекратят всичко, а в същото време идва Николов, за да го разпита, но Попов казва, че нищо не помни и пу припомня, че знае кой е. Иво лъже Джаро, че е убил Съни и ѝ обещава закрилата си. Междувременно Джаро решава да смени тактиката и да гради имидж на добър сред обществото, а Мартин успява да вземе още информация от политик - Желев, близък на Джаро, и я предава на Миронов. Когато Миронов използва информацията срещу Джаро, той подозира политика и го убива, но някой убива и един от наемниците.
  • Бележка: 388 000 зрители.[4]
14 (2-02) Виктор Божинов Ваня Николова и Йордан Банков 27 ноември 2011 г.
Хващат един от охраната на Джаро, Гелето, да продава дрога зад гърба му, но негов приятел го изкарва от затвора веднага. Същевременно, Иво помага на Джаро като разкрива някои негови колеги на полицията, за да изглежда добър. По-късно Иво и Джаро хващат Гелето в лъжа за кражбата на кокаин. Мартин следи Иво, но той го хваща и после пита Съни за всичко случило се и дали Мартин е полицай, но тя не отговаря. Попов решава да се върне на работа, но Мартин не изглежда особено заинтересуван, заради помощта и закрилата на Миронов. Джаро започва да подозира и Мартин, и Гелето, заради бързото му измъкване от затвора, и ги подлага на изпитания. Гелето, уплашен, решава да избяга, но в крайна сметка е убит от близнаците по поръчка на Джаро.
  • Бележка: Включена песен на Нанси Синатра - "Bang Bang".
15 (2-03) Димитър Гочев Ваня Николова и Йордан Банков 4 декември 2011 г.
Джаро праща Мартин да разследва кражби от картите му, Иво - при спортист, взел заем от Джаро, а Попов оглавява акция за търсенето на виновника за убийството на Желев. Джаро хваща крадците и ги принуждава да работят за него. Междувременно Куката разбира, че има рак. Попов разбира, че ГДБОП и Secret Service работят заедно, за да хванат Джаро, а техния агент - Николов. Човек от Secret Service моли Попов за съдействие и той приема. Миронов провежда разговор с депутатката Неделчева, опитвайки се да я привлече на своя страна.
16 (2-04) Димитър Гочев Ваня Николова и Йордан Банков 11 декември 2011 г.
Джаро намира нов химик, който да даде стока, за която отговарят Мартин и Косъма, но ги хващат и изземат всичко. Макар че попадат в ареста, изненадващо са освободени. Оказва се, че вместо съставката БМК дилърите са им продали епоксидна смола, която е заместител. Задачата на Мартин и Косъма е да намерят измамниците и да върнат стоката, без която голямата сделка на Джаро с амфетамини ще пропадне. С помощта на Близнаците и Куката, успяват да су върнат стоката. Междувременно полицаите готвят акция срещу Калоян Минчев, човека, чиято собственост е цехът-производител на незаконната съставка. Всичко обаче се обърква и Николов е тежко прострелян от един от охранителите, който впоследствие е застрелян и убит от инспектор Тодоров при самозащита. Николов е отведен в болницата.
17 (2-05) Виктор Божинов Ваня Николова и Йордан Банков 18 декември 2011 г.
Попов научава, че Николов е починал от раните си и получава плик от Зарев с личните вещи на Николов. Джаро е решен да открадне ценен златен ритон, принадлежащ на богат колекционер. Затова той организира обир воден от Мартин. Иво показва на Мартин хората, с които ще работи. Един от тях се оказва баща му. През нощта групата влиза в къщата откъдето ще вземе ритона. Те успяват да го откраднат, но полицията хваща бащата на Мартин, който по-късно и умира от инфаркт в ареста. Иво от своя страна изпира крупна сума пари, но Джаро не е доволен от комисионната и двамата влизат в конфликт. Междувременно в ГДБОП пристигат нови доказателства, касаещи убийството на депутата Борис Желев, а в разследването се включва нов много силен играч – Момчил Нешев, инспектор от СДВР, който се запознава с Попов на погребението на Николов. В края на епизода, Мартин разбира, че Иво е предупредил полицията за обира.
18 (2-06) Виктор Божинов Ваня Николова и Йордан Банков 25 декември 2011 г.
Джаро инвестира в бизнес с нов партньор - Антон Дамянов. Иво и Куката подготвят обир на верига магазини Хипертехно зад гърба на Джаро. Междувременно в ГДБОП, отделът на Васил е оглавен от Нешев. Нешев разпитва заподозрян и разкрива важни улики около случая с убийството на депутата Желев. Без да иска, Куката разкрива на Мартин подробности за удара с инкасото. За да отмъсти на Иво, агентът издава на инспектор Попов информация за предстоящия обир. Иво и Куката попадат в капан, а животът им е в опасност.
19 (2-07) Димитър Гочев Ваня Николова и Йордан Банков 1 януари 2012 г.
Попов разбира, че „Сикрет сървис” очакват голяма сделка с фалшиви пари, в която ще участва и Джаро. Междувременно босът поверява същата сделка на Мартин, а Иво е унизен заради удара с инкасото. Куката е спокоен, че Иво не го е издал на Джаро за участието му в обира. Мартин не докладва на Попов за фалшивите пари, но когато осъществява сделката, инспекторът се намесва и я саботира. Куката и близнаците успяват да се измъкнат на косъм. А Мартин трябва да обясни защо е излъгал ментора си…
20 (2-08) Димитър Гочев Ваня Николова и Йордан Банков 8 януари 2012 г.
По трасето на граничния път, построен от Джаро е открита древна гробница. Преди журналистите да са разбрали за това, случаят спешно трябва да се покрие. За тази цел Бояна подкупва длъжностното лице, отговарящо за археологическите разкопки, но изненадващо е отвлечена от непознати заедно с разрешението за продължаване на строежа. Това поставя целия проект под въпрос. Попов разбира от Мартин за отвличането и полицията се включва в издирването. Междувременно Съни иска от Мартин да я измъкне от тайното жилище, в което се крие заедно с майката на Иво. Двамата правят план за бягство, но в момента, когато Съни се приготвя да избяга, Иво се прибира…
21 (2-09) Виктор Божинов Ваня Николова и Йордан Банков 15 януари 2012 г.
Адвокатът на Джаро – Бояна случайно разбира, че бившата му любима Съни е жива. Междувременно, счетоводителят му го осведомява, че някой е присвоявал средства от нелегалните му сделки. След като Бояна споделя с Джаро откритието си, той се досеща, че Иво е пренебрегнал заповедта му да убие Съни, а фактът, че е присвоявал пари от нелегалния му бизнес също излиза наяве. Джаро е разгневен и скроява капан на Иво като му праща корумпиран полицай да го убие, но Иво оцелява и убива полицая и впоследствие търси защита от Джаро като моли за помощ Генерал Пенев, бивш кадър на Държавна сигурност. В това време Съни и Мартин се разделят, без да знаят, че ги грози опасност. Попов описва на Съни програмата за защита на свидетели и я разпитва за бизнеса на Джаро. В началото тя е уплашена и разколебана да даде показания срещу боса, но накрая се съгласява, но точно когато влиза в съдилището да даде показания, тя е фатално застреляна от наемен убиец, пратен от Джаро. Мартин вижда убиеца и се опитва да го хване, но не успява, тъй като убиецът е прегазен от минаваща кола, докато се опитва да избяга.
22 (2-10) Виктор Божинов Ваня Николова и Йордан Банков 22 януари 2012 г.
Конфликтът между Джаро и Иво става още по-остър, когато Иво и Куката присвояват части от наркопазара на Джаро. Междувременно, Джаро обявява Мартин за новия заместник на Иво. От своя страна, Миронов иска от Ана Неделчева да оповести информация за Джаро и проекта му с пътя до гръцката граница. В ГДБОП, Попов и Нешев разкриват нови улики по убийството на депутата Борис Желев. Ужиленият от Иво и Куката наркобос Мето се свързва с Джаро и му докладва за среща на босовете, организирана от Иво. Въпреки че Джаро обещава на генерал Пенев да не закача Иво, босът отива на срещата, за да си разчисти сметките с бившата си дясна ръка…
23 (2-11) Виктор Божинов Ваня Николова и Йордан Банков 29 януари 2012 г.
Попов се опитва да намери Дамянов, но Джаро го изпреварва и осуетява бягството му. Босът притиска Дамянов и го принуждава да издаде за кого работи. Дамянов опитва да се измъкне, но Джаро го измъчва и той признава, че планът да сринат империята на боса с граничния път е бил на Миронов. Джаро е шокиран, защото смята, че е разчистил сметките си с Миронов в Русия. Попов намира Дамянов в окаяно състояние и решава да следи лично Джаро, защото подозира, че Миронов е готов да действа. Без да иска, Попов се натъква на капана, който Миронов е заложил на Джаро. Мартин е поставен пред поредния тежък избор, а Иво дава сериозна заявка за нов бос на улицатa. Докато държи Джаро и Попов заложници, Миронов признава, че всъщност той е лъгал през цялото време - той е бил корумпиран полицай и след като е дължал пари на лихвари, е убедил Джаро да ударят престъпна групировка и да откраднат парите. Но с тях е бил техният близък приятел и колега Константин "Стенли" Стелянов и след като Стенли отказал да замълчи, Миронов го е убил и след това Джаро прострелва Миронов и бяга с парите. По-късно, Миронов се събудил и запалил всичко наоколо, инсценирайки смъртта си и заминал за Русия, където се жени, но Джаро го открива и убива съпругата му и той измислил целия план, с помощта на Дамянов. Миронов също така признава, че той е убил Желев. Междувременно, Мартин и близнаците успяват да убият хората на Миронов, а Мартин успява да убие Миронов точно когато той щеше да издаде Мартин.
24 (2-12) Виктор Божинов Ваня Николова и Йордан Банков 5 февурари 2012 г.
Мартин докладва на Попов за плановете на Джаро да извърши сделка с фалшиви пари и да напусне страната. Агентът е отчаян, защто вече е пуснат за “национално издирване” и Попов е безсилен да му помогне. Полицаят под прикритие знае, че без преки доказателства не могат да арестуват Джаро и той ще се измъкне. Преди полицаите да ударят печатницата на Джаро, Мартин краде от нея диск с файлове за фалшивите банкноти. Междувременно Куката е притеснен, че са започнали масови арести и иска да се покрие временно. Джаро разбира, че печатницата му е затворена и заплашва семейството на Попов. В това време Мартин подхвърля диска от печатницата в жилището на Джаро. Попов и Нешев обискират апартамента на боса и го задържат по обвинение за фалшифициране на пари.

Сезон 3 (2012–13)[редактиране | редактиране на кода]

Номер Режисьор Сценарист(и) Първо излъчване
25 (3-01) Виктор Божинов Александър Чобанов, Виктор Божинов и Александър Спасов 25 ноември 2012 г.
Джаро е в ареста, Попов е неспокоен, работи до късно – семейството му е в криза. Прикритието на Мартин вече не е само между Джаро и Попов. Нешев помага на Мартин да излезе от ареста след като Попов му казва за прикритието на Мартин. Навън пазарът на наркотици с престъпления продължава. * Бележка: 522 000 зрители [5]
26 (3-02) Виктор Божинов Станимир Великов, Александър Чобанов, Александър Спасов и Виктор Божинов 2 декември 2012 г.
Иво става силен, пред нищо не се спира и не чува приятелски съвет. Джаро намира начин да управлява хората си, като ползва най-доброто алиби.
27 (3-03) Виктор Божинов Ваня Щерева, Владимир Полеганов, Александър Чобанов, Александър Спасов и Виктор Божинов 9 декември 2012 г.
След отравянето на Джаро в затвора Иво е твърдо решен да завземе морските територии. Всички наркотици и нелегални сделки по море вече трябва да се движат от него, в противен случай наказанията от бруталната му дясна ръка Крум са неизбежни. Джаро се опитва да привлече на своя страна Куката като за тази цел използва Мартин, който се възползва от случая, за да докладва на Нешев за предстоящо прекарване на наркотици от страна на Иво в Свети Влас. По време на акцията срещу хората на Иво, Нешев е фатално прострелян от Крум и умира в ръцете на Инспектор Манолов. Мартин успява дискретно да изведе Куката, който му благодарява за помощта, но решава въпреки това да остане при Иво.
28 (3-04) Зоран Петровски Ваня Щерева, Владимир Полеганов, Александър Чобанов, Александър Спасов и Виктор Божинов 16 декември 2012 г.
Сблъсъкът между Джаро и Иво за надмощие и власт става все по-остър. Дъщерята на Попов е жертва на проваленото му семейство.
29 (3-05) Зоран Петровски Ваня Щерева, Владимир Полеганов, Александър Чобанов, Александър Спасов и Виктор Божинов 23 декември 2012 г.
Иво организира схема за източване на ДДС. Дъщерята на Попов е в опасност. Попада на затворено парти в хотел на Боровец заедно с наети момичета. Мартин я спасява.
30 (3-06) Виктор Божинов Станимир Великов, Александър Чобанов, Александър Спасов и Виктор Божинов 30 декември 2012 г.
Бояна получава документ от съда, според който близнаците тайно свидетелстват срещу Джаро, и уведомява Джаро, който получава и снимка, на която се виждат Мартин и Иво. Вбесен, Джаро поръчва “взаимно” убийство на Мартин и близнаците като ги примамва в изоставен склад, където ги чакат наемни убийци, въоръжени с автомати Калашников. Мартин и Тишо са многократно застреляни, а Ники умира от раните си. Мартин успява да се обади на Куката.
31 (3-07) Виктор Божинов Ваня Щерева, Владимир Полеганов, Александър Чобанов, Александър Спасов и Виктор Божинов 6 януари 2013 г.
Куката спасява ранените Мартин и Големия близнак. Тримата погребват Малкия близнак. Иво е все по-брутален. Куката обмисля собствен “бизнес” с източване на кредитни карти. Мартин отива при Иво да приеме неговото предложение за работа, но вместо това Иво признава, че никога не е бил искрен за предложението и безсрамно му показва копие на снимката, която Джаро получил, с Мартин и Иво от тяхна среща. Мартин си тръгва отвратен и вбесен след като разбира, че Иво е натопил Мартин и близнаците като предатели и така е манипулирал Джаро да поръча и тримата, което в резултат доведe до смъртта на Ники. Джаро също разбира, че близнаците и Мартин са били натопени и си изкарва яда на Бояна, задето тя не открила на време, че документа от съда за свидетелстване от страна на близнаците, е бил фалшив и подхвърлен от Иво. Уплашена, Бояна се отказва да защити Джаро на делото срещу него и се опитва да избяга. Джаро отмъщава като праща наемен убиец, който убива Бояна.
32 (3-08) Виктор Божинов Станимир Великов, Александър Чобанов, Александър Спасов и Виктор Божинов 13 януари 2013 г.
Куката развива успешно “бизнеса” с източване на кредитни карти. Арестуваният Иво изнудва Попов като му показва запис как дъщеря му смърка кокаин. Попов оттегля обвиненията.
33 (3-09) Виктор Божинов Станимир Великов, Александър Чобанов, Александър Спасов и Виктор Божинов 20 януари 2013 г.
Иво организира успешно похищение на Панагюрското златно съкровище. Мартин следи Косъма и разбира за обира. Чрез подадената от агента информация, комисар Попов връща съкровището и е възстановен на поста си.
34 (3-10) Виктор Божинов Ваня Щерева, Владимир Полеганов, Александър Чобанов и Александър Спасов 3 февруари 2013 г.
Мартин е изнудван от крадците на досието му; Иво опитва да завземе “бизнеса” на Куката с кредитните карти; Мартин връща досието си със всички средства, независимо от Попов.
35 (3-11) Виктор Божинов Ваня Щерева, Владимир Полеганов, Александър Чобанов и Александър Спасов 10 февруари 2013 г.
Косъма признава любовта си към Ади. Иво го принуждава да свидетелства срещу Джаро. Под влияние на Мартин, Косъма обръща показанията си. Иво отмъщава като праща Крум да очисти Косъма. Смъртоносно ранен от Крум, Косъма оцелява достатъчно дълго за да умре в ръцете на Мартин. Мартин информира Ади и Куката (който тъкмо се канеше да излита за Барселона при семейството си след като му изтече пробацията) за смъртта на Косъма.
36 (3-12) Виктор Божинов Станимир Великов, Александър Чобанов, Александър Спасов и Виктор Божинов 17 февруари 2013 г.
Куката отлага полета си за Барселона и с помощта на Големия близнак, отмъщава за смъртта на Косъма като проследява и убива Крум пред заведението на Иво. Иво отвлича Мартин и заедно с досието му, Куката и Тишо, го води при Джаро. След като Джаро разбира че Мартин е ченге и Иво непрекъснато споменава колко лош баща е бил към тях и към дъщеря си Ния, която незнайно за тях се връща от Нова Зеландия в България, Джаро прострелва Иво и тръгва да бяга. Куката освобождава Мартин. Преследван от Мартин, Попов и полицията, Джаро тръгва да бяга през граница високо в зимната планина.

Сезон 4 (2014)[редактиране | редактиране на кода]

Номер Режисьор Сценарист(и) Първо излъчване
37 (4-01) Димитър Митовски Димитър Митовски, Александър Спасов, Ваня Щерева и Мариан Вълев 19 януари 2014 г.
Иво започва да спи с душата на Джаро Ния, но те са прекъснати от наети оръжия, които искаха да убият Иво, но Иво успя да ги убие. Мартин започва своята първа смяна като редовен инспектор и започва връзка с дъщерята на Попов Зорница. Джаро е Истанбул, Турция, и се занимава с нов бизнес с приятеля си Фарук. Групата на Попов получава нов офис, полицията организира обвиненията срещу Иво за отвличането на Мартин и Куката се разправя и започва убийството на турски мафиоти, които работят за Фарук като отмъщение за убийството на съпругата и сина му в Испания.
38 (4-02) Зоран Петровски Димитър Митовски, Александър Спасов, Ваня Щерева и Мариан Вълев 26 януари 2014 г.
Попов отива в морето, за да се срещне със стария си приятел и да уреди арестуването на Джаро. Джаро и мъжете му се опитват да убият Иво и Куката, Мартин се занимава с Куката за информация за бизнеса на Иво, а Ади започва да работи като "Мадам". Докато е в морето, Попов започва да спи с съдия Терзиска.
39 (4-03) Зоран Петровски Димитър Митовски, Александър Спасов, Борислав Захариев и Мариан Вълев 2 февруари 2014 г.
Иво заповяда убийството на Джаро, но опитът се провали. Също така, опитът за арестуването на Джаро не успя също. Попов и неговата група се опитаха да го арестуват, когато отиде да се срещне с дъщеря си Ния, но Куката го затопли и Джаро избяга. Мартин разкрива на Попов какво се е занимавал с Kуката. Мартин и Зарев арестуваха Иво за трафик на наркотици. Един от служителите на Ади се оплака, че Тишо е платил половината от цената й за услуги. Също така, Попов отишъл на вечеря със съдията Терзиска и докато бил там, той видял дъщерята на Тъджхаров, Ния.
40 (4-04) Мартин Макариев Димитър Митовски, Александър Спасов, Борислав Захариев и Мариан Вълев 9 февруари 2014 г.
Групата на Попов получи анонимна информация за контрабандата на наркотици и спре кутията, но намери имигранти. Куката получи информация от Мартин за един от хората на Ак Хасан, Фарук и го измъчваше. Бекезо на вика на Фарук, Мартин и Зарев се втурнаха в прислугата на Фарук и започнаха да гонят Куката. Куката успя да избяга, като стреля Зарев. Попов купи гривна за гадже си, а Григоров обратно в града.
41 (4-05) Мартин Макариев Димитър Митовски, Александър Спасов, Борислав Захариев и Мариан Вълев 16 февруари 2014 г.
Джаро заповядва на Гущер да отвлече Иво, ако иска да поеме бизнеса на Иво. Хората на Гущер отвличат Иво. Историята за смъртта, в която Иво беше отвлечена, получи новина, а Тишо го видя и информира Куката. Куката, с помощта на Мартин, отвлече Гущер и предаде на Иво заложник Гущер. Мартин направи засада по покупката и, когато видя Джаро, заповяда за действие, но Куката помогна на Джаро да избяга и получи Иво. Гущер е арестуван. Междувременно, Зорница разбра че баща й има приятелка, а Бардем информира баща си за бизнес плановете на Джаро с амфетамини, наречени "Магически хапчета".
42 (4-06) Мартин Макариев Димитър Митовски, Александър Спасов, Владимир Полеганов и Мариан Вълев 23 февруари 2014 г.
Епизодът започна с битката на Иво и КУката в ресторанта. След това Куката замина от групата на Иво и отиде в казиното на Джаро, където Джаро му каза да отвлече химикаря на Иво, който прави "Магически хапчета". На очите на Куката, химикът Спас беше убит от Ах Хасан. Междувременно, Попов се тревожи за дъщеря си и Мартин му каза че е на негово място. Също, така в края на епизода, се разкрива че борбата в ресторанта всъщност е фалшифицирана и че Куката се е промъкнал в групата на Джаро по нареждане на Иво.
43 (4-07) Димитър Гочев Димитър Митовски, Александър Спасов, Борислав Захариев и Мариан Вълев 2 март 2014 г.
Иво реши да ограби казиното на Джаро, така че той и хората му първо убиха един от хората на Бардем и направиха впечатление от дланта си, за да отворят сейфа. По-късно Иво и неговите хора отвличаха друг мъж на Бардем и го хвърлиха в ковчега. След грабежа, Иво и неговите хора напуснаха ковчега в сейфа. По време на мача Мартин ги застреля, но успяха да избягат. Малко след това Мартин се срещна с Тишо, а Тишо му каза да стреля и да обърне гръб към Мартин, но Мартин застреля вратата. Вратата се отвори и Мартин осъзна че случайно е застрелял своя колега Манолов. Тишо изтича и полицията дойде. В отбора, Мартин даде пистолета и значката си на Попов и подаде оставка. Междувременно, Ния напусна Иво, а Куката успя да получи информация за Мартин чрез Тишо.
44 (4-08) Димитър Гочев Димитър Митовски, Александър Спасов, Владимир Полеганов и Мариан Вълев 9 март 2014 г.
Попов и неговите мъже се оплакваха от загубата на Манолов. Няколко местни жители на Иво бяха изгорени от турските мъже на Джаро, а Джаро се занимава с Ади за да му помогне да свали Иво заради смъртта на Косума. Когато една от нейните проститутки е намерена брутално убита, Иво е арестуван заради убийството й и неговият адвокат го е информирал че неговата ДНК е намерена в нейната вагина и че полицията може да го накара да вкара в затвора в продължение на 72 часа и да прокурор нареди арестуването му. Куката и Джаро се срещнаха в парка, но бяха засадени от Рафаел и хората на Иво. Бодигардовете на Джаро бяха убити, а Джаро и Куката започнаха да бягат. Рафаел намери КУката и застреля до него и продължи да гони Джаро. Попов накара Мартин да се върне на работа.
45 (4-09) Мартин Макариев Димитър Митовски, Александър Спасов, Борислав Захариев и Мариан Вълев 16 март 2014 г.
Мартин и Тодоров получиха свидетелството от приятелката на момичето намерено мъртво, но тя промени показанията когато Мартин по-късно разбра от Ади че изявените от Джаро платени момичета. Същото момиче също е по-късно намерено мъртво. Иво е освободен от затвора и се занимава с Бардем. Полицията участва в заснемането на филми където Джаро и неговият партньор са започнали да бягат и бягат от колата, но автомобилът се преобръща и партньорът е хоспитализиран а Джаро е ранен в дома на Иво. Основният свидетел на Попов за офшорни компании собственост на генерал Сюлейман е убит. Зарев и Киров все още мразят Мартин.
46 (4-10) Виктор Божинов Димитър Митовски, Александър Спасов, Владимир Полеганов и Мариан Вълев 23 март 2014 г.
Попов получава информация от своя човек в групата на Фарук че ще бъде убит и че е подложен на подробности за закрила заедно със семейството си. Куката имаше задача да убие човек който ще свидетелства срещу Фарук и той е свършил работата. Поповата дъщеря, Зорница, се завърна в София за да прекара Свети Валентин с Мартин. На следващия ден тя отиде на обяд с Попов и докато са били там те не познаваха Джаро и един от хората на Фарук ги гледа. Когато се измъкнаха от вечерята, Джаро трябваше да дръпне спусъка, но не успя така че човекът на Фарук излезе от колата и започна да стреля по Попов и телохранителите му. Телохранителите бяха застреляни, Попов също беше застрелян, но с броня. Останалите бодигардове изстреляха убиецъта. След като бил застрелян от човека на Фарук, Попов проповядвал главата си и видял че Джаро стои на улицата. След няколко секунди, Джаро изтича. Попов видя как дъщерята му лежеше на глупостта и той се пропълзя до нея и я намери мъртъв. Секунди по-късно Мартин излезе.
47 (4-11) Виктор Божинов Димитър Митовски, Александър Спасов, Владимир Полеганов и Мариан Вълев 30 март 2014 г.
След убийството на Зорница Попова, полицията започна интензивно разследване и Попов маркира Джаро като втори убиец. Скоро след това, Попов говори с дъщерята на Джаро и јој каза че е по-добре Джаро да отиде в затвора а след това да бъде убит от хората на Фарук, но тя каза на Попов че не знае къде е Джаро и не е говорила с него. По-късно, Ния беше отвлечена и Джаро се обърна към Попов за помощ. Попов бе заловен на борсата, но Джаро успя да избяга с дъщеря си. По-късно, по погребението на Зорница, след като Попов остана сам на гроба си дойде Джаро и имаха кратък разговор - в който се разкрива какво се е случило във финала на сезон 3. Епизодът завършва с Попов пуска пистолет в Джаро и го застрелва в студена кръв.
48 (4-12) Виктор Божинов Димитър Митовски, Александър Спасов, Борислав Захариев и Мариан Вълев 6 април 2014 г.
След убийството на Петър Туджаров, Мартин организира сцената и вътрешни работи започна разследването за убийството на Джаро. Мартин и Попов дадоха изявленията си на Вътрешни работи, но Мартин беше принуден да притиска експерт да фалшифицира експертните знания след като прокурор се впише в изявленията си и нареди друг експертен опит. Ния беше информирана от адвоката на Джаро за смъртта му и тя получи наследството на баща си. Иво информира Куката че ще се срещне с Фарук, но в последния момент, Иво изпрати Куката на тази среща. Попова посетил бившата си съпруга и тя го информира че няма да идва в процеса и му пожела късмет. Куката се срещна с Фарук и мъжете му и уби Бардем. Полицията пристигна след Фарук и дясната му ръка тръгна и Мартин арестува Куката. Процесът на Попов започна и Мартин свидетелства в негова полза. След него Попов свидетелства и след като приключи с изявлението си, прокурор му се обадил и го попитал какво се е случило на камерата. Попов се обърна и видя жена си да седи на пейката. След това се обърнал да съди и му казал че е убил Петър Туджаров защото е престъпник и наркодилър и защото е убил дъщеря си. Епизодът завършва в затвора където Попов се среща с Мартин и му казва че има човек в организацията на Фарук - Ерол Метин, полицай под прикритие.

Сезон 5 (2016)[редактиране | редактиране на кода]

Номер Режисьор Сценарист(и) Първо излъчване
49 (5-01) Димитар Митовски Теодора Маркова и Георги Иванов 20 март 2016 г.
Мартин е повишен до началника на отдела а групата получава нова колега, Яна Темелкова. Куката е в затвора, но е освободен с помощта на Иво. Братът на Гущера посети Ния и й каза че Джаро дължи на брат си и той иска тези пари. Иво и Куката поеха последната работа на Джаро с хероин. Попов е в затвора и е посетил - приятелката си Терзиска. Ния се натъжи и започна да излиза от апартамента си, но тя промени решението си и извика номера който баща й я остави като наследство. Епизод завършва с Ния която се обажда на този номер и чува кой е отговорил на нея.
50 (5-02) Димитар Митовски Теодора Маркова и Георги Иванов 27 март 2016 г.
Ния се срещна с счетоводителя на Джаро който й разказа за иракския бизнес с наркотици и отиде в Рим, Италия. Иво разбра за бизнеса и каза на хората си че отива в Рим и за тях да се обърнат към Куката ако имат някои въпроси. Куката намери стар приятел и му даде работа в групата на Иво. Също така, Мартин и Ерол заедно с първата си съвместна задача, Куката разговаряха в полицията където го попитаха Яна Темелкова. Той по-късно я помолил да излезе с него докато двамата са били в аптеката и й се извинили за поведението си при разпит. Мартин посети Попов.
51 (5-03) Зоран Петровски Теодора Маркова и Георги Иванов 3 април 2016 г.
Иво започва работа с италианци, но Ния настоява за партньорство между тях което е болка в задника на Иво. Полицията започна да разследва убийството на Рафаел за което Мартин има една версия на събитията а Яна има друга. Мартин организира "лотария" да види кой ще отиде с него до мача и Тодоров спечели. Циганите с които Иво работи се опитаха да откраднат парите си, но Ерол имаше чувството за това и замени чантата с пари с чантата със списания. Епизодът завършва когато Попов се опитва да се самоубие докато "Травиата" на Верди свири.
52 (5-04) Зоран Петровски Теодора Маркова и Георги Иванов 10 април 2016 г.
Вследствие на опита на Попов за самоубийство Попов е хоспитализиран, а гадже му Доротея Терзийска поиска от съдията да Попов бъде освободен от затвора който бе даден. Мартин и Тодоров бяха конфискували наркотиците на Иво за износ, Ерол спял с Ния, а Куката попитал Яна да излезе с него. Иво и Ния вече са официални бизнес партньори.
53 (5-05) Виктор Божинов Теодора Маркова и Георги Иванов 17 април 2016 г.
Иво използва имигранти да изпрати наркотици в Сирия и започна работа с фабрика от текстил в която мъжете му разбъркват ризи с наркотик в гладка форма. Мартин и Яна говориха за личните си неща - релатиносството на Мартин с покойния му баща и връзките на Попов и Яна с родителите си. В резултат на това, Мартин и Яна започнаха романтична връзка. Ерол последва Тишо в завода на Иво, но се заключи вътре и бе принуден да спи там до следващата сутрин когато Мартин и неговите мъже претърсиха завода. Епизодът завършва когато Тодоров танцува в клуба, носейки една от ризите, която е неизвестна, за него от текстилната фабрика на Иво, и докато не излезе.
54 (5-06) Виктор Божинов Теодора Маркова и Георги Иванов 24 април 2016 г.
Тодоров е бил хоспитализиран след инцидента с ризата, а Мартин е разбрал че ризата е от фабриката на Иво, но не може да арестува Иво защото призна че Бенишев не е конфискуван по време на търсенето. Ерол започва романтична връзка с Ния по същия начин по който Мартин започва връзката си с късния Съни. Междувременно, Попов изчезна, затова Доротеа помоли Мартин да го намери и Мартин го намери близо до езерото което живееше в каравана. По-късно, Мартин и хората му поставиха засада на магистралата за да хванат микробуса с Ировото шофиране от Ерол. Епизодът завършва с микробус пробива барикадата, минава през оградата на моста и пада в бездната.
55 (5-07) Мартин Макариев Теодора Маркова и Георги Иванов 1 май 2016 г.
Ерол и другарят му, Дражев, оцеляват след падането. Иво успя да ги спаси от микробуса и да изгори микробуса. Мартин и мъжете му пристигнаха точно както микробус експлодира. Иво заплати лекаря за да излекува раната на Ерол и, когато свърши работата, Иво подари часовника си на Ерол като подарък. Куката обяснява на Ерол че Иво поощрява своя сътрудник на своя "брат". По-късно, Мартин и хората му имаха обяд в ресторант, а Куката се пошегува с тях да напуснат и той дойде и разговаря с Яна. Попов е все още в караваната си и е посетил - Ерол. Също така, Ерол празнува рождения си ден и по-късно отива на мястото си с Ния и двамата се любят. Куката успя да убеди Яна да отиде на вечеря с него и, когато я придружи до апартамента си, спря асансьора и я целуна. Яна го плесна. Куката разкопча асансьора и я остави да си отиде. По-късно, мъжете на Мартин арестуваха някой дилър и Мартин разбра от него какво върши по време на нощната смяна в завода на Иво, така че Мартин и хората му отидоха в завода на Иво за да конфискуват наркотика, но имаше стрелба. Един от хората на Иво, Рони, взе Киров като заложник за да му помогне да избяга защото се е уплашил и се чувствал по-рано. Епизодът завършва с убиването на Киров в длъжност, а Иво, Рони и хората на Иво се мъчат да избягат.
56 (5-08) Мартин Макариев Теодора Маркова и Георги Иванов 8 май 2016 г.
След убийството на Киров, Мартин временно е заменен от Зарев по заповед на Бенишев. След това, Мартин убеждава Тодоров да работи с него за да свали Иво за работа с наркотици. Куката чакаше Яна пред апартамента си и, след кратък разговор, тя го пусна и се любиха. По-късно, Яна изгори снимките на наблюдението на някой. Междувременно, Попов посети Дротея и те отпразнуваха годишнината си, но годишнината се обърка след като им имаше малък конфликт и Доротея си тръгна. Също така, Тишо се обърне към Мартин за помощ и му разказа за склада на Иво с наркотик, но след като Куката обясни на Тишо че Иво не иска да го убие по никакъв начин, Тишо промени историята и отмени сделката с Мартин. Иво премества склада с наркотика в една стая на психиатричната институция. Епизодът завършва с Мартин и Тодоров арестуват Ерол пред Иво и неговите мъже.
57 (5-09) Мартин Макариев Теодора Маркова и Георги Иванов 15 май 2016 г.
След като арестува Ерол, Мартин го посети в затвора. След това, Ерол бил победен от пазачи. По-късно бе освободен. Зарев представя нов колега - инспектор Стоев. Куката чакаше Яна на мястото и каза че иска да говори с нея. Не искаше да го пусне, но тя промени решението си и отново се озоваха в леглото. Иво имаше неприятности с обичайния офицер който нямаше да освободи контейнера със своето лекарство така че уредиха Иво да го плати. Ерол даде на Мартин информация за изплащането и Мартин каза на Зарев. Зарев поръча да постави микрофони в костюма на хотела. След като са платили, арестуван е митнически офицер и Димитриев, изпратен от Иво. Иво установи че обичайният офицер нарича адвокат един път и Ний пет пъти, затова Иво отиде в апартамента на Ния и разкри че знае че се опитва да го изнудва. Междувременно, Куката разбра че Тишо иска да напусне и той каза на Иво. След това, Иво заповяда да го донесе на Тишо. Тишо беше докаран и Иво му каза че ще го намери където и да отиде и да го пусне. Попов е на риболов с новия си приятел. Докато е там, Попов чете на една вестникарска страница че приятелката му става съдия така че той я нарича и тя го моли да дойде, но той приключи разговора. Също така, Яна и Куката говореха и Куката каза какво се е случило със семейството му и че той я е оставил и те се прегърнаха в интимен момент. Яна беше по-късно разпитана от вътрешен контрол за поведението на Мартин и тя каза на инспектор Мартин че има симптоми на нервно разпадане. Мартин спори с Ерол така че той го повика по телефона и му каза че е изпратил мъже за да предаде на Иво флаш с истински информации за Ерол. Епизодът завършва с Иво поставя флаш в лаптоп.
58 (5-10) Мартин Макариев Теодора Маркова и Георги Иванов 22 май 2016 г.
Ерол успя да превключи данните на флаш си когато Мартин изпрати Иво. Ния отново се опита да изнуди Иво, но той й каза какво е направил и сега той я притежава. Куката и Яна прекарват една сутрин заедно след нощта която прекарват заедно и Куката й разказа за съня който имаше и я помоли да му обясни какво има значение. Зарев информира Мартин че е спрян, а Мартин отишъл при Попов и разговаряли и Попов му казал че е най-вероятно защото Мартин стана заплаха за някой и те искат да се отърват от него. Куката и Яна излязоха и Куката й купи цветя от малкото което знае. След това, Яна му връща кръст полицията конфискувана когато е арестуван в сезон 4 финал. Ерол посети Попов и Попов му каза че се притеснява за Мартин и си мисли че ще направи нещо лошо. След това, Ерол остави. По-късно, Мартин и Ерол разбиха помежду си и Ерол разбра какво планира Мартин. Мартин отиде на летището и постави бомба в самолета на Иво и когато Иво и Ния слязоха с самолета, Мартин искаше да взриви бомбата, но Ерол дойде и двамата започнаха да се бият. Мартин успя да го удари и той взе дистанционното управление за да взриви бомбата. Епизодът завършва с Ерол застрелял Мартин в гърдите.
59 (5-11) Виктор Божинов Теодора Маркова и Георги Иванов 29 май 2016 г.
Тялото на Мартин бе намерено на летището и Иво беше принуден да се върне. След като видя трупа на Мартин, Иво се върна с Ния в кафене и инструктира всеки член на бандата да разкаже същата история на полицията когато полицията ги разпита. От другата страна, Зарев и групата са опустошени от загубата на Мартин, особено Попов, който казал на Ерол, когато го е посетил, иска този дегенерат кои уби Мартин. По-късно, групата бе информирана от Бенишев че Попов се завръща на работа и да разбере кой уби Мартин. Попов поръча подробно търсене на летището и камери за сигурност в близост до него. Когато Попов гледаше кадъра от камерите на летището, видял колата на Ерол да отива към летището и осъзнал че Ерол убил Мартин. Попов се срещна са Ерол и му каза че полицията ще приключи случая. Вечерта, Попов се върнал в стария си апартамент където го посетил - Ерол. Ерол го призна че е убил Мартин и защо го е направил. Тогава, Попов го бе обръщал с белезници и призовал полицията и им наредил да изпратят колата с ескорт в апартамента си. Същата вечер, Иво заплаши Доротея и я принуждавала да се срещне с него в 11 часа сутринта на следващия ден, а Ния излезе от кафене и видяла че Куката се среща с момичети си и осъзнава кой всъщност е това момиче.
60 (5-12) Виктор Божинов Теодора Маркова и Георги Иванов 4 юни 2016 г.
Попов решава да пусне Ерол. Сандов предава Иво на полицията и им предава доказателства, които го инкриминират достатъчно за да излежи доживотна присъда. Иво и Ерол бягат от заведението на Иво и бягат към неговия офис, където Иво разбира, че Ния е взела парите му от италианците и ги е прехвърлила в Швейцария. Иво я залавя и я предава на Тишо и Рони да я пазят. Куката решава да започне начисто с Яна и да зареже престъпния живот, но след като Яна го вижда да дава фалшиви документи на човек на Андонов като последна услуга за него, Яна го зарязва и Куката е издирван от полицията; успява да се спаси като се скрие при група бежанци, водени от трафиканти, и заедно пътуват за Сърбия. Доротея решава да се обърне срещу корумпираните си колеги, а на пресконференция Попов обявява, че е арестувал всички сътрудници на Андонов, вкл. Влади Вафлата, Бенишев, който прави неуспешен опит да прекара наркотиците на Сандов зад граница, и Сандов, макар че той им представи всички доказателства. Тишо спасява Ния и уведомява Ерол. Като наказание, Иво убива Рони и след гонка с полицията, Иво и Ерол бягат към огромно поле, пълно с изоставени оранжерии. Иво разбира, че Ерол е полицай и го прострелва. Иво започва да стреля по екип от спец части, дошли да спасят Ерол, и в резултат Попов дава зелена светлина на двама разположени полицейски снайперисти да стрелят - Иво е застрелян многократно и умира от раните си. След като Ерол е изведен, Попов го прегръща и му казва, че неговата мисия под прикритие е успешна.

Източници[редактиране | редактиране на кода]