Тънък клиент

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Тънък клиент (на английски: thin client) в компютърните технологии е компютър или програма-клиент в мрежа с клиент-сървърна или терминална архитектура, който пренася всичката или голяма част от задачите по обработка на информацията на сървър. Пример за тънък клиент може да бъде компютър с браузер, който се използва за работа с уеб приложения.

Уеб клиентите (на английски: web clients) могат да бъдат програми – например браузър. А уеб-клиентът като устройство – това е устройство, основното приложение, на което (от гледна точка на разработването на устройството или маркетинга), това е използването на браузър.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Тонкий клиент“ в Уикипедия на руски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода и списъка на съавторите.