Уикипедия:Заявки към администраторите/2013/03

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Премахване на лични нападки от Потребител:Pesen S Trompet[редактиране на кода]

Здравейте! Моля администратор да премахне личните нападки към мен от страна на Потребител:Pesen S Trompet тук. Визирам ad hominem референциите към предполагаеми мои трудово-правни отношения с обекта на статията, неосновани на никакви факти. Обръщам се към вас, тъй като двукратно помолих потребителя, но той отказа, с аргумента, че такива нападки няма. Благодаря предварително! --Stalik (беседа) 17:59, 15 януари 2013 (UTC)

БХК Финансиране 2[редактиране на кода]

БХК#Финансиране вече има редакторска война. Моля за блокиране на Stalik за изтриване не състоятелно 3 пъти поред на важни пасажи и не желание за водене на конструктивна дискусия. --Pesen S Trompet (беседа) 07:36, 15 януари 2013 (UTC)

Symbol comment vote.svg Коментар: Заявката е недопустима. Редакциите не са в период от 24 часа, което е отрицателна процесуална предпоставка. Нещо повече — третата от тях е извършена след липса на ефективно, аргументирано участие на Pesen S Trompet в беседата. Той систематично отказва да обоснове позицията си защо определена информация трябва да е част от статията, като само декларира, че е важна. За мен пълненето на секции в статии с копирана от и без това линкнати като източници страници в официалния уебсайт на обекта на статията е безпредметно. --Stalik (беседа) 18:15, 15 януари 2013 (UTC)
Напротив, има си източници в статията. --Pesen S Trompet (беседа) 18:18, 15 януари 2013 (UTC)
Да, аз не съм казвал, че няма... --Stalik (беседа) 18:23, 15 януари 2013 (UTC)
Значи, всичко си е наред. И не е необходима цензурата ти. --Pesen S Trompet (беседа) 18:25, 15 януари 2013 (UTC)
Не, не е наред. Спорът не е за източници, а за необходимостта от списъци в статия, но това обясних вече по-горе и не намирам за нужно да се повтарям. --Stalik (беседа) 18:29, 15 януари 2013 (UTC)
Не, спорът не е за списък. А дали да има енциклопедичен списък или цензуриран списък с подбрани по ТВОЙ избор донори --Pesen S Trompet (беседа) 18:37, 15 януари 2013 (UTC)

Потребител:Stalik[редактиране на кода]

Моля, да блокирате Потребител:Stalik за многобройните му редакторски провокации и не желание за колегиалност в уикипедия. Поводите са многобройни и целенасочени. Достатъчно е да се обърне внимание на факта, че всяка моя редакция !по различни теми! бива връщана от него АВТОМАТИЧНО. --Pesen S Trompet (беседа) 18:09, 15 януари 2013 (UTC)

Моля да бъдат взети мерки относно.--Pesen S Trompet (беседа) 10:10, 16 януари 2013 (UTC)
Отново лични нападки. Пресен пример тук : "детинска стилистика", "единствено с цел да легитимира обекта ?!?".. Учудва ме факта обаче, че никой от общността не взема отношение относно неговия му очеваден подход към статии, които се опитва да цензурира. Подходът му не се повтаря, а си е истинска стратегия. --Pesen S Trompet (беседа) 09:21, 25 януари 2013 (UTC)

Премахване на лични нападки от Потребител:Stalik[редактиране на кода]

Здравейте! Моля администратор да премахне личните нападки към мен от страна на Потребител:Stalik, погледнете където целенасочено с непроверени и недоказани факти, твърди че "съм научил една дума". Помолих го да се придържа по същество без провокации, но той отказа без аргументи продължавайки по един и същ начин. --Pesen S Trompet (беседа) 17:32, 15 януари 2013 (UTC)

Ok Спас Колев (беседа) 14:10, 17 януари 2013 (UTC)
Интересно ми е защо Спас Колев изпълнява заявки произволно, при положение, че има две други заявки от мен за нарушения от страна на Pesen S Trompet. Нарушения ясни и конкретни, а не като случая тук. Защото в У:НЛН изчерпателно и ясно е изредено какво се счита за лична нападка:
  • негативни лични коментари и ругатни;
  • епитети и квалификации на расова, етническа, полова основа или религиозна и сексуална ориентация, насочени срещу друг редактор;
  • нападки, основани на политическа принадлежност;
  • заплахи със съдебно преследване;
  • заплахи или действия, които излагат някои редактори на политическо, религиозно или друго преследване;
  • заплахи със смърт.
Изтритото от Спас Колев няма нищо общо с никоя точка по-горе. То представлява контрааргумент срещу отговор на Pesen S Trompet в рамките на дискусия, който отговор не адресира адекватно поставения му въпрос; изказването ми маркира факта, че Pesen S Trompet произволно квалифицира чужди редакции (които самият Спас Колев прави частично в самата статия!) като вандализъм. Опасявам се, че Спас Колев не е прочел критериите на У:НЛН преди да изпълни заявката. Моля да ми отговори и на какъв принцип избра да изпълни тази, а не останалите висящи заявки. --Stalik (беседа) 15:54, 17 януари 2013 (UTC)
P.S.: И за да бъда по-ясен, в случая няма лична нападка; не съм критикувал личността на опонента си, а аргумента му, начина, по който употребява определението за вандализъм. --Stalik (беседа) 16:01, 17 януари 2013 (UTC)
Ако имаш предвид първата заявка на страницата, тя беше изпълнена по времето, когато изпълнявах тази тук. Ако говориш за заявки по У:ПТВ - по принцип избягвам да изпълнявам такива, защото нямам добро мнение за преценката си (правил съм грешки в миналото). --Спас Колев (беседа) 12:37, 18 януари 2013 (UTC)
Да, точно двете заявки за У:ПТВ говоря. Очевидно не си единственият, който избягва това. Което прави У:ПТВ пожелателно. Може би е добре това да се отбележи изрично там - че това не е правило, а препоръка. --Stalik (беседа) 12:56, 18 януари 2013 (UTC)

Мерки срещу Потребител:Pesen S Trompet за нарушаване на У:ПТВ[редактиране на кода]

Здравейте! Моля за мерки срещу Потребител:Pesen S Trompet за нарушаване на У:ПТВ (1, 2, 3, всичките на 15 януари 2013). Освен това потребителят ми забрани да „саботирам“ статията с шаблони за поддръжка. --Stalik (беседа) 18:28, 15 януари 2013 (UTC)

Виждате от подхода и реториката на Сталик по повечето му редакции, че той не цели конструктвния подходод, а цели даден потребител да върне дадена статия 3 пъти до правилния и вид. Не взе предвид аргумента за енциклопедичността на статията и не се аргументира в беседата. Това е показателно --Pesen S Trompet (беседа) 18:35, 15 януари 2013 (UTC)
Няма да е зле да си починете. Не само заради формалното нарушаване на У:ПТВ, ами и заради деконструктивото ви поведение. Примете това като последно предупреждение: 1) спазвайте добрия тон (към Stalik, към Алиса и към всекиго), 2) не връщайте една и съща редакция и 3) редно е да кажете, преди да се регистрирате, от кое IP редактирате или през коя сметка. Езикът ви граничи с вербалната агресия, като е спорно от коя страна на границата е. Очаквам с нетърпение отговорите ви. −PetaRZ ¬ 18:54, 15 януари 2013 (UTC)
PetaRZ Не става ясно към кого се обръщаш? Ако е към Сталик или към двамата ни, бих могъл да го разбера и отнеса към поведението на Сталик, но ако е само към мен обръщение, възниква въпроса защо тази предубедност в теб или е пристрастност към Сталик ? Има още няколко теми в заявки към администраторите, в които също ще е интересно на следящите дискусията уикипедианци, да видим каква позиция ще вземеш.. --Pesen S Trompet (беседа) 21:47, 15 януари 2013 (UTC)
В този коментар се обърнах изцяло и изключително към вас. −PetaRZ ¬ 22:29, 15 януари 2013 (UTC)
Имаше и други въпроси, на които чакаме отговора. --Pesen S Trompet (беседа) 22:45, 15 януари 2013 (UTC)
Какви други въпроси? Какво става? Ако си мислите, че тълпи Уикипедиаци ще дойдат, умиращи от желание да се занимават с въпроса дали на дадена статия трябва да стои шаблон обработка или не, че да дават мнения и да заемат позиции − еми видяхте сам, лъжете се. Цялата тази изхабена енергия можехте да я изразходите за диалог на беседата на статията. Хрумна ли ви, преди да почнете редакторска война и да раздавате епитети, та хрумна ли ви да попитате Потребител:Stalik какво толкова не му харесва, и след като има толкова много енергия във вас, да промените статията по постигнат консенсус? −PetaRZ ¬ 13:15, 18 януари 2013 (UTC)
Другите въпроси си бяха ясно зададени и не знам защо ги пренебрегваш. На твоя въпрос ще отговоря ясно : да, опитвал съм се многократно, но консенсус може да има, когато има конструктивни предложения, а не рушения, триения и пр. Само един пресен пример тук : "детинска стилистика", "единствено с цел да легитимира обекта ?!?".. Учудва ме факта обаче, че никой от общността не взема отношение относно неговия му очеваден подход към статии, които се опитва да цензурира. Подходът му не се повтаря, а си е истинска стратегия. --Pesen S Trompet (беседа) 09:20, 25 януари 2013 (UTC)
Няма какво да бъда питан. Статията има очевидни правописни грешки и изречения с детинска стилистика. Може би бих ги оправил, ако не виждах, че статията е създадена единствено с цел да легитимира обекта като източник за това тук. А значимостта на обекта е нещо, което отделно може би ще поставя под въпрос скоро. --Stalik (беседа) 13:22, 18 януари 2013 (UTC)
В случая няма "формално" или "неформално" нарушаване на У:ПТВ. То е нарушено и толкоз. Недопустимо е който и да е потребител да премахва шаблони за поддръжка при очевидната им необходимост, без да е редактирал статията и без да се е обосновал защо намира шаблона за излишен на беседата (Потребител:Pesen S Trompet заяви, че не вижда смисъл от шаблона само по отношение на една от препоръките за обработка в него). Налице е нарушение на У:ПТВ. Нещо повече — Потребител:Pesen S Trompet си позволява да разпорежда какви шаблони могат да се поставят на статията и какви не. Намирам това поведение не просто за деструктивно, а за неприемливо. --Stalik (беседа) 19:01, 15 януари 2013 (UTC)
Новите потребители е редно да се предупреждават, дори и да са нарушили правилата. Понякога доброволното писане в Уикипедия е свързано и с това човек да предполага добронамереността на другите потребители, дори и когато му е трудно. Предполагаме, че Pesen S Trompet е нов потребител, но се и надяваме да ни изясни откъде така бързо е почерпал техническата опитност, с която редактира Уикипедия. Констратираме нарушенията на правилата, но се и надяваме той да си вземе бележка от предупрежденията, които идват от всички страни. −PetaRZ ¬ 19:36, 15 януари 2013 (UTC)
Новите потребители — да. В случая Потребител:Pesen S Trompet очевидно е знаел за У:ПТВ преди да реализира нарушението си, което е документирано от заявка от самия него тук. Това показва, че той е извършил нарушението в пълно съзнание и разбирайки действията си. Нека се забележи също, че няма какво да се дискутира или обяснява на шаблон, който казва, че в статията има правописни/печатни грешки. Въпрос на здрав разум е когато човек прочете такъв шаблон да провери смислено ли е твърдението, вместо да го премахва трикратно. --Stalik (беседа) 19:51, 15 януари 2013 (UTC)
Не съм казвал, че ще е лесно да приемем добронамереността му. −PetaRZ ¬ 19:53, 15 януари 2013 (UTC)

Виждам, че мерките не са взети. Моля администратор да си изпълни задълженията. --Stalik (беседа) 08:49, 16 януари 2013 (UTC)

Мерки срещу Потребител:Pesen S Trompet за нарушаване на У:ПТВ и У:ВАНД[редактиране на кода]

Правя нова заявка, поради (1) бездействие по първата и (2) промяна на обстоятелствата след нова серия разрушителни действия на Потребител:Pesen S Trompet.

По У:ПТВ:

След вчерашното нарушение днес той отново, но в друга статия, неоснователно трие информация за брой говорещи македонския език от резюмето на статията (1, 2, 3). Преди да ми препоръчате да решаваме спора в дискусията, моля да видите какъв отговор получих там. С радост бих водил дискусия, ако срещу мен стоеше човек, боравещ с аргументи. Случаят не е такъв. Положението в предходната процесна статия е същото — опитите ми да проведа дискусия с рационални аргументи стигат задънена улица, ерго отказ и обвинения за цензура, саботаж и прочее.

По У:ВАНД:

Продължава вандализмът по отношение на поставени шаблони, както и безсмисленото премахване на редакциите ми, опитващи се да форматират източник в статията Македонска литературна норма според форматирането на останалите източници. Всичко това съпроводено от странни коментари („Грубото триене не бива да се толерира“ и пр.).

Горните примери са само част от примерите за нелогични и неконструктивни редакции на Потребител:Pesen S Trompet от днес. --Stalik (беседа) 10:25, 16 януари 2013 (UTC)

Pboyadzhiev5 (беседа - приноси)[редактиране на кода]

Два пъти маха шаблон за бързо изтриване от страницата „Пламен Бояджиев“, посветена вероятно на него самия, въпреки че дядо му има аристократичен произход. Други, предполагам, негови аз-ове:

Какво да заява? Quake44 (беседа) 12:20, 16 януари 2013 (UTC)

Санкции срещу 78.90.249.112 (беседа)[редактиране на кода]

Обръщам се към администраторите по повод най-новите прояви на 78.90.249.112тук, пак, пак, пак и тук. Потребителят има дълга история на продължаващи нарушения, ярко арогантно отношение към другите редактори и на последно място, но не по важност, очевидно е стар и опитен потребител, който заобикаля правилата на Уикипедия, възползвайки се от това, че не е регистрирана марионетка (моля, проучете историята на редакциите му). Моля да бъдат взети ефективни мерки срещу него. --Stalik (беседа) 13:10, 18 януари 2013 (UTC)

Yes check.svgPetaRZ ¬ 15:28, 18 януари 2013 (UTC)

Санкции срещу Потребител:Stalik[редактиране на кода]

Вземете мерки да озаптите вандалщините, провокациите и деструктивното поведение на потребителя Stalik, който премахва редакции неоснователно, вместо конструктивно и в духа на диалога да излага тезите си в беседите. Потребителят системно не се съобразява с указанията в Уикипедия, както се вижда това при него е хронично поведение. Такива потребители са вредни за Енциклопедията, защото с маниакалното си и фанатично поведение и неприемане на чужди редакции, отблъскват нормалните потребители, особено новите.

Защита на Асен Йорданов (журналист) и блокиране на Потребител:Сесилия[редактиране на кода]

Моля статията да се защити от редактиране поне няколко дни заради зачестили вандализми с неенциклопедично съдържание. Редакторските намеси на няколко нови потребители навеждат на мисълта за кукловодство или организирана ПР акция. --Подпоручикъ (беседа) 18:53, 19 януари 2013 (UTC)

Полузащитена за седмица. Не виждам смисъл от блокиране (засега), доколкото няма редакции по други статии. --Спас Колев (беседа) 13:47, 21 януари 2013 (UTC)

Блокиране на 89.215.90.15[редактиране на кода]

Моля Специални:Приноси/89.215.90.15 да бъде блокиран за разрушителните му редакции в статията Гърция. Благодаря. --Лорд Бъмбъри (беседа) 22:14, 19 януари 2013 (UTC)

По принцип, потребители се блокират, след като са били предупредени и въпреки това са продължили с вандалстването. −PetaRZ ¬ 21:34, 21 януари 2013 (UTC)
Бил е предупреден на 14 януари 2013 от Молли относно Христо Проданов. --Лорд Бъмбъри (беседа) 12:23, 22 януари 2013 (UTC)

Промяна на заглавие на статия[редактиране на кода]

Моля ви да промените заглавието на статията вместо Article_wizard на ФК Дебелият Балет, защото нещо обърках... Никаде не успях да видя от къде се настройва заглавие и съхраних информацията. Благодаря предварително! Съшо ако може да се направи и само потребител: Debelbalet да може да е редактира ще е супер. Благодаря! --Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 89.215.93.2 (беседа • приноси) 15:49, 20 януари 2013 (UTC).

Не Страницата е изтрита (липса на значимост). --Методи Колев 14:58, 21 януари 2013 (UTC)

Надвишени правомощия[редактиране на кода]

Преместено на: Уикипедия:Заявки към администраторите/2013/05