Уикипедия:Кръчма/2019

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Архив Това е архив на стари обсъждания в именно пространство „Уикипедия“.
Моля, не редактирайте съдържанието на страницата!
Ако желаете да започнете нова дискусия или да подновите стара, използвайте Уикипедия:Кръчма.

Дали вече го тестват?

Преместено от У:Р. — Luchesar • Б/П 16:01, 26 февруари 2019 (UTC)

Става въпрос на Изкуствения интелект и бихме ли го открили, ако пише в Уикипедия. Едва ли ИИ ще се тества с писане на нови статии, тъй като няма да има потенциала да не копира достатъчно неявно от интернет при сложните правила за оформяне на статия. Вероятно ще го насочат към преводи от една У в друга. Ще е доста точен ползвайки всичко от изложението на преводната статия. Но ще се сблъска, примерно с категориите, защото в БгУ са малко и ще трябва да търси подходящи надкатегории. Шаблоните също донякъде ще са му проблем, за снимките не се сещам. Вероятно ще се затрудни и в Беседите, няма да разбира увъртяни въпроси и да им отговори. :-) Просто размисъл за бъдещото, което може да е наше минало. --Rumensz (беседа) 15:02, 19 февруари 2019 (UTC)

Тестът на Тюнинг май приключи и вече го усъвършенстват.--Rumensz (беседа) 07:18, 26 февруари 2019 (UTC)

Ще го познаеш по това, че никога не допуска правописни грешки. Колкото до теста на Тюринг - той страда от един генетичен недостатък, а именно че не дефинира коефицента на интелигентнсот на провеждащия теста. 212.39.89.126 14:53, 26 февруари 2019 (UTC)
Сале: Въпросът ми бе като предположение на зачестилите преводни статии и ме провокира работата на потребител S.BONOVA, както и това, че не отговаря на Беседата си, а и не променя начина на съставяне на статии – което си е работа като по зададена програма.
Е, има и други интересни кръчмарски въпроси. Като например как и доколко държавните и честни служби се инфилтрират в редактирането на Уикипедия, защото тя е мощен инструмент за манипулация от страна на „бялата пропаганда“ и за лансиране и защита на удобни лица (живи, разбира се), съответно за черен PR на други.--Rumensz (беседа) 18:47, 2 март 2019 (UTC)
Хората, които не разбират философски Уикипедия, за които има разлика между „km“ и „км“, и пр., едва ли биха разбрали за какво иде реч. Колко ли хора биха прочели "Божията формула"? --Rumensz (беседа) 15:04, 20 март 2019 (UTC)
Вероятно ползват и различни имена. И продължават, и не отговарят.--Rumensz (беседа) 16:12, 16 април 2019 (UTC)