Уикипедия беседа:Вандализъм

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Шаблон за поздрав[редактиране на кода]

Не мога да открия (ако въобще има) шаблон за поздрав към нов сътрудник, с пожелание за градивни редакции. Може ли някой да го направи ако нямаме все още или да го постави тук ако имаме. --The Engineer 10:59, 9 апр 2005 (UTC)

Останало за превеждане[редактиране на кода]

Останаха да се преведат само секции 1.1. "Предупредителни шаблони" и 1.2 "Проследете по IP адрес", и не би ме домързяло да ги преведа, ако не мислех, че при нас сякаш нямат много място. По 1.1. — нямаме си милион и двеста хиляди различни шаблони за вандали (да чукам на дърво да нямаме и нужда), а секция 1.2. ... не знам, някой вижда ли смисъл и приложение на тази информация в този документ? Много небъдна работа ми се вижда... Не го увъртам така от мързел, наистина! Ухилен съм --Спири / беседка 20:42, 7 февруари 2007 (UTC)

Относно смисъла на правила[редактиране на кода]

, които не се спазват от самата регистрирана общност и „авторитетите” ѝ, което води до реакции на принципа „каквото повикало, такова се обадило”, от което пък следват още повече рестрикции и безсмислени правила, забележки, наказания и ...отказване от добронамерена работа тук на евентуално полезни членове. След което остава една затворена конформистка, буквалистка, формалистка и откъсната от реалността група, пазеща творенията си като куче кокал, който не яде, но и не дава...

Ами няма такъв. Смисъл. А уЙкипедията ЩЕ става все по-безполезна и избягвана от разумните хора. По-здрави от Тасмания, където вируси нямаме, защото не вярваме в тях :) 151.251.241.231 20:32, 22 март 2021 (UTC)

Надявам се, че Ви е олекнало. Очевидно има достатъчно хора, които харесват и ценят Уикипедия каквато е, но винаги е хубаво да се чуват различни мнения. :)
— Luchesar • Б/П 14:50, 24 март 2021 (UTC)
Няма нужда да ни олеква. Но добре поне, че сте схванали нуждата да има видимост на различните мнения. Защото бързото им изтриване само ги затвърждава, не подобрява нищо. Идеята ми да го напиша точно тук е точно такава - да го има, казано и културно, и честно. А ако се предизвика някаква дискусия сега или в бъдеще по тези проблеми, а те така и не са се излекували както гледам (минавам от време на време, разглеждам и виждам все същото ниско ниво и на статиите, и на коментарите, като цяло), ще е добре да има лесен достъп до всякакви мнения от всяко време. А ако нещата се променят със или без дискусии, вярвайте, Уикипедията ще се промени и качествено, и количествено много рязко, взривообразно направо, което пък бързо ще се отрази и на обществения отзвук за нея. Който досега не случайно е все така отрицателен. 151.251.253.118 11:31, 25 март 2021 (UTC) Всичко най-хубаво дотогава и не се пазете от „вируси”, а от крайни нерви и конфликти :)