Уистерия Лейн

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Карта на Уистерия Лейн

Уистерия Лейн е името на измислена улица в центъра на американския сериал Отчаяни съпруги. Действието в Отчаяни съпруги най-често около жителите на тази улица и къщите им. Снимачната площадка на Уистерия Лейн е в Universal Studios Hollywood и всъщност се казва Колониал стрийт. Тя се е използвала в много филми и телевизионни предавания като Бъфи, убийцата на вампири.

Преглед[редактиране | редактиране на кода]

През 2005, за втория сезон на Отчаяни съпруги, улицата минава през няколко големи промени. През първия сезон само една част от улицата се вижда в сериала, а другата е изрязана (cul-de-sac). Сега по-голямата част от сградите и фасадите в тази част на улицата са или променени или премахнати. Измежду най-забележимите промени са църковните фасади, които са премахнати.

Сега Колониал стрийт – включително Съркъл драйв (отрязаната част) – има шест основни сгради, от които три са извън снимачната площадка на Отчаяни съпруги.

Преглед на улицата[редактиране | редактиране на кода]

Този преглед на Уистерия Лейн е основан на детайлите и картите дадени в сериала, както и в сайта на Universal Studios.

No. 4347[редактиране | редактиране на кода]

No. 4347 (позната като къщата на Грийнбърг) е къща разположена на Уистерия Лейн, Феървю. Ида Грийнбърг живее там в 1 – 4 сезон. След смъртта ѝ в 4 сезон къщата е временно заета от Карън Маклъски. В 6 до 8 сезон там живее Митци Кински.

No. 4349[редактиране | редактиране на кода]

No. 4349 (позната като къщата на Солис) е къща разположена на Уистерия Лейн, Феървю. Нанасят се през лятото на 2003 година, Габриел и Карлос Солис притежават къщата.

No. 4350[редактиране | редактиране на кода]

No. 4350 (позната като старата къща на Хубър) е къща разположена на Уистерия Лейн, Феървю. В първи сезон къщата е собственост на Марта Хубър, която е притежавала къщата и в по-ранни години. След като къщата ѝ изгаря Иди Бри живее с Марта Хубър, докато си ремонтира къщата. Когато Пол Янг я убива сестра ѝ Фелиша Тилмън се нанася. Фелиша остава в къщата до края на втори сезон, когато натопява Пол за „убийството“ ѝ.

След това къщата е собственост на семейство Адамс, докато Бри ван де Камп не купува тази къща за сина си Андрю ван де Камп и партньорът му Алекс Коминис в пети сезон. В седми сезон се показва, че все още живеят там, но по средата на сезона Алекс се изнася, заради алкохолните проблеми на Андрю.

No. 4351[редактиране | редактиране на кода]

No. 4351 (позната като старата къща на Епълуайт) е къща разположена на Уистерия Лейн, Феървю.

Къщата, където живее Бети Епълуайт във втори сезон се е избягвала строго от екипа на Отчаяни съпруги през първия сезон. Това е, защото са считали, че ще бъде твърде разпознаваема, след като е била главна в ситкома The Munsters, след като решават да ни зпознаят със семейство Епълуайт, екипът прави ремонт на къщата.

Номер 4351 Уистерия Лейн е собственост на Боб Хънтър и Лий Макдермот от 4 сезон. В седми сезон Лий продава къщата си на Пол Янг.

No. 4352[редактиране | редактиране на кода]

No. 4352 (позната още като къщата на Мери Алис) е къща разположена на Уистерия Лейн, Феървю. В пети сезон къщата е боядисана в зелена и арката в началото на къщата е премахната. Семейство Янг се нанасят през 1990 година.

В първи сезон Мери Алис Янг се самоубива и оставя къщата на съпруга си Пол Янг и сина ѝ Зак Янг. Двамата остават в къщата до втори сезон, когато Пол е арестуван за очевидното убийство на Фелиша Тилман и Зак наследява състоянието на дядо си. След това къщата остава за продан и Иди Бри я продава на Арт Шефърт. Арт се изнася след смъртта на сестра си и улицата научава, че той е педофил.

В пети сеон къщата е купена от Иди и Дейв Уилиямс, който я дава под наем на Майк Делфино. Майк стои в къщата, докато не се премества в къщата на Катрин Мейфеър.

В шести сеон семейство Болен се нанасят. Семейството остава вкъщата до края на сезона, когато Анджи Болен и Ник Болен заминават за Атланта и техния син Дани Болен отива в Ню Йорк

В седми сезон къщата е поправено от Пол Янг, който тогава живее в отсрещната къща на Сюзън.

No. 4353[редактиране | редактиране на кода]

No. 4353 (позната като къщата на Сюзън) е къща разположена на Уистерия Лейн, Феървю. Още от началото на сериала Сюзън Майър обитава тази къща. Пол Янг наема къщата в седми сезон, заедно с новата си жена Бет Янг, докато Бет не се самоубива и Пол оставя Сюзън и Майк да се нанесат обратно в къщата.

Семейство Майър се нанасят в къщата през 1992 година. Преди първи сезон Сюзън е живяла в къщата със съпруга си Карл Майър, но се развели и Сюзън заживява с дъщеря си Джули Майър. В края на трети сезон Сюзън и Майк се женят и Майк става собственик на къщата.

Те остават заедно в четвърти сезон. В края на сезона Джули се изнася и отива в колеж и Сюзън ражда ЕмДжей Делфино. В пети сезон Сюзън и Майк се развеждат и Сюзън започва да се вижда с Джаксън Брадок. Джаксън иска да се нанесе, но Сюзън не му разрешава. В края на петия сезон Сюзън и Майк се женят повторно и заживяват на номер 4353 за шести сезон.

В края на шести сезон Сюзън и Майк се нанасят в апартамент и дават под наем къщата си, поради финансови затруднения; без те да знаят Пол Янг се нанася с жена си Бет. В седми сезон Пол разбира истината за Бет и я изхвърля от къщата.

В края на седми сезон Майк, Сюзън и ЕмДжей се връщат обратно на номер 4353, когато Пол Янг е арестуван за убийство.

No. 4354[редактиране | редактиране на кода]

No. 4354 (позната като къщата на Ван де Камп) е къща разположена на Уистерия Лейн, Феървю. Бри ван де Камп е единствената собственичка на къщата, след смъртта на съпругът ѝ Рекс ван де Камп. Заедно в тази къща те са отгледали децата си, Андрю ван де Камп и Даниел ван де Камп. Нансасят се в къщата през 1994.

В трети сезон Бри се омъжва повторно за Орсън Ходж и той става един от собствениците на къщата. Глория Ходж, майката на Орсън, също се нанася по-късно в няколко епизода и остава там, докато Бри не я изхвърля.

В четвърти сезон Даниел ражда Бенджамин Ходж и той остава под грижите на Бри до пети сезон. С това Даниел и Андрю се изнасят също. Също така в края на пети сезон Орсън отива в затвора и остава там три години. Когато го пускат на свобода, той се връща в къщата.

В края на шести сезон Орсън се изнася, като иска развод. В седми сеозон новият приятел на Бри се нанася в къщата и заживяват заедно. Но когато Кийт разбира, че има син, той се опитва да накра Бри да замине с него във Флорида, но в края на краищата той заминава за Флорида сам.

No. 4355[редактиране | редактиране на кода]

No. 4355 (позната като къщата на Скаво) е къща разположена на Уистерия Лейн, Феървю. Още от началото Линет и Том Скаво притежават къщата. Нанасят се през 1997 година и живеят заедно с петте си деца: Престън, Портър, Паркър, Пени, Пейдж и Кайла Скаво. Кайла живее в къщата в средата на трети сезон до четвърти. В седми сезон Портър и Престън се изнасят. В края на седми сезон Линет и Том решават да се разделят и по-късно се развеждат, след дълга караница между тях. В осми сезон Том се изнася.

No. 4356[редактиране | редактиране на кода]

No. 4356 позната като къщата на Симс, къщата на Делфино (първите три сезона), къщата на Мейфеър (четвърти до шести сезон), къщата на Греъм (първата част на седми сезон) и къщата на Тилмън (от средата на седми сезон); е къща разположена на Уистерия Лейн, Феървю. Фелиша Тилмън е сегашният собственик на къщата, след като я наследява от дъщеря си Бет. Бен Фолкнер се нанася в къщата в началото на осми сезон.

No. 4358[редактиране | редактиране на кода]

No. 4358 (позната като къщата на Маклъски) е къща разположена на Уистерия Лейн, Феървю. Още в началото на сериала Карън Маклъски е собственик на къщата. След торнадото в „Нещо идва“ къщата на Карън Маклъски е напълно унищожена. Нова къща в син цвят е построена в пети сезон. Тази къща има и втори етаж.

В шести сезон Карън започва връзка с Рой Бендър и той се нанася. Орсън Ходж остава с тях, докато Бри не го прибира обратно.

No. 4362[редактиране | редактиране на кода]

No. 4362 (позната като къщата на Иди Бри) е къща разположена на Уистерия Лейн, Феървю. Къщата първоначално е собственост на Иди Бри до смъртта ѝ в пети сезон. Нанесла се е някъде през 2003 година. Нейната истинска къща е подбалена от Сюзън Майър в пилотния епизод. Къщата е построена отново за втория сезон през 2005 година.

В началото на седми сезон къщата е купена от Рене Пери, приятелка на Линет от колежа.

Къщи[редактиране | редактиране на кода]

Тези са познатите къщи на Уистерия Лейн, които покриват епизодите (1.01 – 5.24). Забележете, че не са споменати къщите номер 4348 (къщата на Дрю) и 4360.

Снимка Адрес Позната като Семейство Собственици Други продукции
4347 Уистерия Лейн Къщата на Делта

Къщата на Келър

Грийнбърг
  • Всичките ми синове (1948) – къщата на Келър – колониал стрийт ривър 1950 до 1980
  • Часът на отчаянието
  • Къщата Делта (1979)
Маклъски Карън Маклъски
Кински Митци Кински (от 6 сезон)
4349 Уистерия Лейн Къщата на Алисън

Къщата на Дауд

Солис Габриел Солис
Карлос Солис
  • Така отива любовта ми (1946)
  • Харви (1950)
  • Психо къща (1960)
  • Лукас Танър (1974 – 75)
  • Колониал Стрийт – 1950 до 1980
4350 Уистерия Лейн Къщата на Кромуел или Розовият палат

Къщата на Драгнет

Хубър Марта Хубър
  • Едно желание (1955)
  • Дранет ТВ сериал
  • Адам 12 ТВ сериал
  • Колата (1977)
Тилмън Фелиша Тилмън (1 – 2)
Коминис/Ван де Камп Алекс Коминис
Андрю ван де Камп
4351 Уистерия Лейн Къщата на Мънстър[1]
(Къщата на Максим)
  • Така отива любовта ми[1] (1946)
  • Еджно желание (1955) домът на Рок Хъдсън
  • The Munsters(1964 – 1966)
  • Колониал Стрийт – 1950 до 1980
Епълуайт Бети
Матю
Калеб
Хънтър/Макдермот Боб Хънтър
Лий Макдермот
Джени Хънтър-Макдеморт
4352 Уистерия Лейн Янг Мери Алис Янг
Пол Янг
Зак Янг
  • Остави го на бобъра (1997)
  • Къщата на Морисън – Ривър Лейди (1948)
  • Съединените щати на Тара (2010)
Делфино/Уилиямс Майк Делфино

Дейв Уилиямс

Болен Аджи Болен
Ник Болен
Дани Болен
4353 Уистерия Лейн Хамбарът на Рон

Къщата на Джонсън

Майър/Делфино Сюзън Майър
Джули Майър
Майк Делфино
ЕмДжей Делфино
  • „Хамбарът на Рон – Рок Хъдсън като Рон Кирби – 1955“ – Всичко, което позволява Раят
  • Колониал стрийт – 1950 до 1980
  • Новата Ласи (1989)
Анг Пол Янг
Бет Янг
4354 Уистерия Лейн Къщата на Клопек Ван де Камп/Ходж Бри ван де Камп
Рекс ван де Камп
Андрю ван де Камп
Даниел ван де Камп
Орсън Ходж
  • Домът на доктор Клопек – The Burbs (1989)
  • Провидение
4355 Уистерия Лейн Къщата на Дана Скаво Линет Скаво
Том Скаво
Престън и Портър Скаво
Паркър Скаво
Пени Скаво
Пейдж Скаво
Кейла Хънтингън
  • Добро момиче! (1941) – Семейство Дана
  • Време за лягане (1951)
  • Всичко, което желая (1953)
4356 Уистерия Лейн Къщата на Уолтър – „The Burbs“ Делфино/Солис Майк Делфино
Карлос Солис
  • Лятото на 1988
Мейфеър/Делфино/Галагер Лилиам Симс
Катрин Мейфеър
Адам Мейфеър
Дилън Мейфеър
Майк Делфино
Робин Галагер
Греъм Ема Греъм със съпруга си и дъщеря им
Тилман Фелиша Тилман
Фолкнър Бен Фолкнър
4358 Уистерия Лейн Без име

Замества къщата на Маклъски след торнадото Колибата на чичо Том

Маклъски Карън Маклуски
Рой Бендър
4362 Уистерия Лейн Без Име Бри/Уилиямс Иди Бри
Карл Майър
Карлос Солис
Дейв Уилиямс
Стефани
Ланс
  • Построена за втори сезон
Пери Рене Пери

Източници[редактиране | редактиране на кода]