Файл беседа:Egyptopedia.png

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Тази картинка не е свободна. Предлагам, ако авторът й не желае (или не може) да я пусне под свободен лиценз, да я заместим примерно с тази:

Подобен кадраж
Подобен кадраж

, която е с лиценз GFDL и кадражът е почти същия. Ако няма кой, аз ще я направя в шаблоните. --5ko | Беседа 01:04, 25 мар 2005 (UTC)


Свободна е, само се ограничава комерсиалната употреба. -- Gregg беседа приноси 01:07, 25 мар 2005 (UTC)
Тоест не е свободна, и аз това казвам. Можеш да видиш какво пише на шаблона, който ти си въвел: For the purposes of Wikipedia, this is a non-free license. С удоволствие ще я сменя, защото имаме също толкова добра, но свободна. --5ko | Беседа 01:09, 25 мар 2005 (UTC)


Щом имаш желание... естествено мога да я прелицензирам, вероятно под CC-by-sa-2.0 Ако смяташ, че този лиценз е подходящ, подмени го на страницата на картинката. Това, обаче, ми прилица на някакво лично отношение... в Уикипедия има много картинки без лицензи, вместо да се подменят те, се занимаваме с вече лицензирана картинка, която съм публикувал в съответствие с лицензите на моето уики. Всъщност това е втората картинка, която ми се патрулира. Както и да е. Вероятно не е добра идея да лицензирам картинки, да ги качвам и да ги добавям в статии. -- Gregg беседа приноси 01:23, 25 мар 2005 (UTC)
Защо смяташ, че спазването на правилата в Уикипедия и на авторското право е някакво лично отношение? Ако не ти е възможно да качваш собствените си картинки със свободен лиценз, не е страшно, ще намерим други :-) (единствено в хипотетичния случай, когато не ти е възможно). Тези, които не са описани или нарушават я авторското право на някой, я свободата на Уикипедия, също ще ги изтрием или сменим.
Относно лиценза, ти си автор, можеш да го смениш примерно с GFDL или с CC-BY, или да го дву-лицензираш с някой от тях и с текущия. Но наистина, не се чувствай длъжен или нещо, ако те притеснява или не те устройва, недей -- ти си авторът и ти преценяваш, а ние ще ползваме свободната. Без нищо лично или лошо чувство :-). Между другото, и аз може да съм качил някоя картинка без да съм я описал, в момента ги претърсвам и ще поправя грешките си. --5ko | Беседа 01:43, 25 мар 2005 (UTC)
Да добавя: чудесна идея е да лицензираш картинки, да ги качваш и добавяш в статии, ако лицензът е подходящ за Уикипедия. Въобще всичко, което правиш за Уикипедия е чудесно - пак ти благодаря. --5ko | Беседа 01:55, 25 мар 2005 (UTC)