Фернандо Техеро

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Фернандо Техеро Муньос – Тореро
Техеро, 2012 г.
Техеро, 2012 г.
Роден
Националност Испания
Активност1997 –
Уебсайт
Фернандо Техеро Муньос – Тореро в Общомедия

Фернандо Техеро е испански актьор, известен с ролите си в испанските комедийните поредици „Щурите съседи“ и „Новите съседи“.

Биография и творчество[редактиране | редактиране на кода]

Роден е на 24 февруари 1967 г. в град Кордоба (Испания). Израства и прекарва детството и юношеството си в Кордова, докато не напуска работата си в магазина на родителите му и отива да живее в Мадрид, за да стане актьор.

През 2004 г. продуцентката Елена Арнао го избира да участва в „Щурите съседи“. Първоначално са му предложили да играе Пако, роля, която в крайна сметка игра Гилермо Ортега. Той не приема и за това му предлагат ролята на портиера Емилио, която роля му позволява да ѝ се наслади повече. Получава множество награди за ролята си на Емилио като някои от тях са, че е "Най-добрият актьор в „Щурите съседи“.

През май 2012 г. започва да участва в „Новите съседи“, където изпълнява ролята на Фермин Трухильо, партньорът на Естела Рейнолдс (Антония Сан Хуан)

През 2013 г. той публично разкрива, че е гей.[1] Същата година той има връзка с манекена Мигел Ортис, който е Мистър Гей Испания 2012 г. Няколко месеца по-късно обаче двойката решава да сложи край на връзката си.

Приятел е с колежката си Малена Алтерио, с която играят заедно в „Щурите съседи“, както и в други филми и театрални представления.

Филмография
Година Сериал Роля Епизоди
2000 – 2001 „Полицията, в сърцето на улицата“ Йонки 6 епизоди
2003 – 2006 Щурите съседи Емилио Делгадо 90 епизода
2007 „Gominolas“ Бенха 8 епизода
2008 „Синдромът на Одисей“ Хота Гайтан 8 епизода
2013 – Новите съседи Фермин Трухийо 77 епизоди

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]