Филип Юричич

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Филип Юричич
Filip Juričić
хърватски актьор
Роден
18 април 1981 г. (43 г.)
Националностхърватин
Активностот 2003 г.
РодителиПеро Юричич (баща)
Дубравка Грубер-Юричич (майка)
ПартньориНайка Догън
Деца2
Значими ролиДинко Билич (в сериала „Изборът на Лара“)
Марко Марушич (в сериала „Любов по навик“)
Уебсайт

Филип Юричич (р. 18 април 1981 г. в Загреб) е хърватски актьор. В България е по-известен с ролята на Динко Билич в хърватската теленовела „Изборът на Лара“.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Кариера[редактиране | редактиране на кода]

След като завършва актьорската академия в Загреб се посвещава на театрални представления, а по-късно се появява и на малкия екран. Отначало започва с дублажи на анимационни герои, като гласът му става познат на по-малките зрители. Първото му участие е в сериала „Кад звони?“ от 2005 г. в ролята на Дудо. На хърватската публика най-вече е познат с ролята си на футболиста Марко Марушич в сериала „Любов по навик“, където му партнират Ива Вискович и Йелена Веляча, както и с ролята си на Динко Билич в „Изборът на Лара“. Започва работа в театър „EXIT“, където заедно с Амар Буквич играят в постановката „Како мислиш мене нема?“.

Скоро се снима в хумористичния сериал на Nova TV „Заувијек сусједи“. Влиза в ролята на фотограф, Домагой Ребац, в сериала „Закон љубави“. Участва още в сериалите „База Дједа Мраза“, „Наша мала клиника“, „Стипе у гостима“. Участва и в няколко игрални филма – „Ти“, „У тишини“, „The show must go on“ и „Загорски специјалитет“.

Личен живот[редактиране | редактиране на кода]

Син е на известния хърватски актьор Перо Юричич. Филип има връзка с новинарката по професия Матеа Рошчич, от която има и син.[1] Преди това е имал връзка с Ива Шулентич, известна в Хърватия актриса и телевизионна водеща.[2]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Бележки[редактиране | редактиране на кода]