Хиро Накамура

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Хиро Накамура (на английски: Hiro Nakamura) е един от главните герои в американския сериал „Герои“. Ролята се изпълнява от Маси Ока. В българския дублаж Хиро се озвучава от Николай Николов.

Първа поява: „Началото“

Способност: Огъва пространствено-времевия континуум, за да:

  • манипулира времето
  • пътува във времето
  • се телепортира

Пол: Мъж Възраст 24 Роднини:

  • Баща: Kaito Nakamura,
  • майка: Ishi Nakamura
  • по-голяма сестра: Kimiko Nakamura

Работа: Отдел продажби в Ямагато Индъстриис Местожителство: Токио, Япония Любима манга: Jojo's Bizzare Adventures Любим комикс: X-Men Любим сериал: Star Trek Любим филм: Laputa: Castle in the Sky Любима певица: Britney Spears Любима игра: Chrono Trigger, Final Fantasy Series Любима фраза:一期一会

История[редактиране | редактиране на кода]

Хиро Накамура работи в офис, по-точно е трето ниво програмист в Ямагато Индъстриис, живее в Токио, Япония. Един ден той открива, че има способността да манипулира времето и пространството. Хиро е голям фен на супер героите и научната фантастика. Наивен и крайно щастлив, Хиро се нагърбва със задачата да използва силата си за добро. Неговия най-добър (и единствения появил се) приятел е скептичния, но еднакво щастлив Андо Масахаши. В началото Хиро говори само японски, и разчита на Андо да му бъде речник, но с напредъка на сериите неговият английски бавно се подобрява.

Тринадесет години преди първия епизод бащата на Хиро, Каито Накамура, дава Клеър на г-н Бенет. В заден план 10-годишният Хиро играе на Game Boy без да им обръща внимание („Служителят на Компанията“)

В началото на сериите силата на Хиро е достатъчно развита, за да върне стрелката на часовника си с една секунда. По-късно Хиро разбира, че това е причината за 14-секундното закъснение на влака, в който той е пътувал сутринта. Изпълнен с радост, Хиро споделя своята способност с Андо, който е доста скептичен. По идея на Андо, Хиро се телепортира в женската тоалетна на един бар. Докато се прибира след това, Хиро без да иска се телепортира в Ню Йорк на Таймс Скуеър. Така започва приключението за двамата най-обикновени работници в Японска фирма.

Сила[редактиране | редактиране на кода]

Силата на Хиро е огъване на пространствено-времевия континум, която той успява да овладее, но не напълно. В „Началото“ Хиро се озовава почти един месец напред във времето. В „0,07%“ той се телепортира 5 години напред в бъдещето.