Направо към съдържанието

Шаблон:Почисти

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Почисти

[редактиране] [почистване] Документация

{{purge}} генерира препратка за почистване на кеша и регенериране на страницата от wikitext.

Предназначение

[редактиране на кода]

За по-голяма ефективност на системата, MediaWiki кешира страници. В зависимост от конкретната последователност на действията, които извършват редакторите, може да видите страница с неактуална версия. Това се случва най-често при по-често редактирани страници и на страниците, които съдържат копие на transclusion.

{{purge}} добавя препратка към дадена страница, като при кликане не само презарежда страницата, но и почиства кеша от сървъра, като при това страницата се регенерира "от нулата". Това не е еднократно решение; в общия случай, редактирането на страница само по себе си е достатъчно, за почистване на кеша. По-скоро това е мярка, предприета в очакване на честата нужда от почистване.

Код Генерира Резултат
{{purge}} Почисти Създава препратка за почистване на страницата, на която е поставен шаблона.
{{purge|Почисти кеша на тази страница от сървъра.}} Почисти кеша на тази страница от сървъра Създава препратка за почистване на страницата, на която е поставен шаблона, като препратката е с текст "Почисти кеша на тази страница от сървъра".
{{purge|page=Начална страница}} Почисти Създава препратка за почистване на Началната страница.
{{purge|Почисти кеша на тази страница от сървъра.|page=Начална страница}} Почисти кеша на тази страница от сървъра. Създава препратка за почистване на Началната страница, като препратката е с текст "Почисти кеша на тази страница от сървъра".
  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Template:Purge в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​