Шаблон:Редактирам

от Уикипедия, свободната енциклопедия
[редактиране] [почистване] Документация

Употреба

Шаблон {{редактирам}} се поставя в горната част на страници (или раздели), върху които интензивно се работи от страна на един редактор, с цел да се предотвратят евентуални конфликти на редакции с други уикипедианци. Чрез този шаблон не може да се резервира правото на еднолично редактиране на дадена статия. Той би трябвало да се използва рядко и за колкото се може по-кратко време.

  • Ако вие сте поставили шаблона, в момента, в който приключите (за деня) работата си по статията го махнете, за да могат в случай на желание свободно да редактират и други хора.
  • Ако искате да работите по статия, в която е поставен този шаблон, изчакайте известно време или се свържете с редактора, който го е поставил, за да координирате действията си. Не започвайте да редактирате, докато шаблонът стои на страницата (в раздела), това освен до технически проблеми (конфликти на редакции) може да доведе до излишно напрежение между редакторите.
  • Ако преценявате, че по статията не са правени редакции от достатъчно много време, например повече от денонощие, премахнете шаблона.

Статиите, на които шаблонът присъства, се категоризират в Категория:Статии, които се редактират в момента.

Внимание

При промени в шаблона, касаещи броя, реда или наименуването на параметрите, задължително трябва да се обнови съдържанието на системното съобщение MediaWiki:Common.js/Edit tools data/Редактирам, чрез което този шаблон се вика от падащо меню в режим на редактиране. Такава актуализация може да направи само администратор (отправете заявка).

Вижте също