Шаблон беседа:Без лиценз

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Бързо изтриване[редактиране на кода]

Тук е добре да се добави Категория:Страници за бързо изтриване, защото иначе ги забравяме, че не сме ги изтрили, и хората се заблуждават, че могат да си качват без да спазват условията. Понеже е защитена, моля някой админ да я добави. --Петко 22:00, 21 февруари 2006 (UTC)

Сложих цялата категория в Страници за бързо изтроване. Аз съм се заел полека да ги чистя, но започвам със старите (засега преди 2006). Освен това тук има голям брой немаркирани, а ботът не е пускан скоро. --Спас Колев 19:07, 23 февруари 2006 (UTC)[отговор]

За добавяне (страницата е заключена)[редактиране на кода]

И да се сложат препратки към Уикипедия:Авторско право и Уикипедия:Разрешения за ползване на материали. --Петко 15:59, 23 февруари 2006 (UTC)

Предлагам накрая, на нов ред и с черни букви, да се добави следният текст: От друга страна, дори и да нямаме разрешение, в статиите може да се постави препратка към сайта-източник, където читателите на енциклопедията ще могат да видят произведението. Това според мен ще улесни нещата и триенето.

Между другото, и във френската Уикипедия са спрели да качват не-свободни картинки, например FairUse, понеже положението е несигурно, неясно и противно на принципите за свободна обмяна на знания и информация. Там например, поставят препратки към качените FairUse-файлове в английската версия. Това на мен много ми харесва, ще ми се да помислим и да го приложим и тук. --Петко ± (Категория:ИнжИнери се премести) 15:41, 14 юни 2006 (UTC)

Да, бе, та да трябва да ги чистим, когато ги махнат и оттам усмивка. Към момента би било постижение дори да им се сложат шаблони. Тук има няколкостотин без шаблон, освен това кой знае колко са невярно означени като свободни... --Спас Колев 15:49, 14 юни 2006 (UTC)[отговор]
Ами на практика файловете ги има по някакви сайтове, за които не сме отговорни; при всеки случай е по-добре да има външна препратка (независимо дали те спазват или не), отколкото тук сигурно нарушение. Иначе (като етичен принцип) смятам също, че ако няма свободни, по-добре външна препратка към нещо информативно с неясен лиценз и права, отколкото без нищо. --Петко ± (Категория:ИнжИнери се премести) 16:05, 14 юни 2006 (UTC)
Не, имах предвид препратките към en:, защото вероятно и там ще им дойде времето. --Спас Колев 16:10, 14 юни 2006 (UTC)[отговор]

Изглед и стил[редактиране на кода]

Досега шаблонът изглеждаше така:

Нарушение на авторско право
Нарушение на авторско право

Внимание! За тази картинка липсва изискваната от Уикипедия:Авторско право информация относно автора и условията на ползване, при който тя е публикувана. Молим тези, които имат тази информация, да я въведат, в противен случай картинката ще бъде изтрита от Уикипедия една седмица, след като е качена.


Вижте също: Разрешения за ползване на материали. Начините за указване на условията са изброени в Таблица за лицензи на картинки.

От друга страна, дори и да нямаме разрешение, в статиите може да се постави препратка към сайта-източник, където читателите на енциклопедията ще могат да видят произведението.


Този шаблон е поставен на ?.

Форматирах го чрез Шаблон:Ambox и намалих размера на червения текст. Изглеждаше твърде „кресливо“ и агресивно, и отвличаше вниманието от всичкия останал текст. Ако някой има забележки, моля да се изкаже тук. --Поздрави, Петър Петров 14:25, 21 май 2008 (UTC)[отговор]