Шаблон беседа:Геообект

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Този шаблон е включен в доста статии за села извън България (Западни покрайнини, Македония). --Петко ± (Категория:ИнжИнери се премести) 13:21, 15 юли 2006 (UTC)

Така е. Аз го ползвам доста. Не разбирам какъв е проблемът (освен може би, че го ползвам и за някои градове :-)) --Мико Ставрев 19:24, 15 юли 2006 (UTC)
Не е проблем, напротив! Сложих си бележката да не би да взема да го затрия по инерция заедно с останалите, които се обсъждат на У:Р. --Петко 19:53, 15 юли 2006 (UTC)
Аз лично приветствам създаването (от можещите) на един общ шаблон за чуждестранните селища също.--Мико Ставрев 19:57, 15 юли 2006 (UTC)

Сега тези "незадължителни параметри, които би трябвало да се добавят" могат ли да се добавят или не?--Мико Ставрев 05:59, 8 август 2006 (UTC)

Имена на параметрите[редактиране на кода]

Досега не съм чувал понятието „плътност на населението“. Може би се има предвид гъстота на населението? Бих го променил, но не знам кои страници вече използват „плътност=“. --Поздрави, Петър Петров 06:06, 24 септември 2007 (UTC)

Наистина, Гугъл показва 61 срещу 418 в полза на "гъстота". По принцип тези не са имена на параметри, а стойности, така че няма страшно. Имената на параметрите са изброени и описани отляво. Но "Плътност(та) на населението" се среща в няколко други статии (виж Google със site:bg.wikipedia.org), те могат да се оправят ако така е грешно. --V111P 09:21, 24 септември 2007 (UTC)
Сега ще го оправя, никоя статия не го ползва. --V111P 09:28, 24 септември 2007 (UTC)
Плътност е русизъм, на български е гъстота. --Спас Колев 11:29, 24 септември 2007 (UTC)

Идеи?[редактиране на кода]

Какво да правим с този шаблон? Кое е по-добре - да се използват нац. шаблони които да използват този, така че да могат да се стандартизират параметрите поне по държави (не може да се стандартизират за цял свят, понеже имаме различни видове данни за селищата от различните държави - особено секции население, площ, история, администрация, използват голяма доза произволни полета, които биха могли да се стандартизират по държава, а не да трябва за всеки град да се задават неща от сорта „лидер-титла“), но пък самото създаване на тези нац. шаблони си е доста работа, а и на en щом са решили да ги премахнат - не знам. По-ясен списък с параметрите към момента може да се види тук: [1] Трябва да се добавят някои нови като при държавите, но подходящи и за провинции, щати и т. н. - химни, офиц/национал. езици и т. н. Ще добавя и възможност за още една карта - на ен на някои места използват две. (Ще могат да се използват и отделни шаблони Карта позиция Държава, както на ен. Има ли някакви нови идеи за по-добро име за шаблоните "Карта позиция Държава"? На ру са "ПозКарта Държава". :) )

Няма да го „синхронизирам“ с en защото ми се струва че ще е объркващо, параметрите не са 1:1 така или иначе. Мисля си евентуално за JavaScript който превежда имената на параметрите от ен на бг и слага забележки след равното от типа "(преведи това)", "(този не се ползва тук)"...

Ако мислите, че има твърде мн параметри в шаблона - не ме интересува че не остава инфо за статията. :) Мисля че е добре всичкото стандартно инфо да е в шаблон - лесно за добавяне, лесно за намиране, лесно за поправяне и т. н. В текста трябва да е историята обаче - как е било преди година.

Ще го използваме ли и за държави? Защото и те не се отличават съществено по параметри от градовете, общините, областите, щатите.

Към настоящия момент какво мислите за външния вид? Шрифта мн ли е дребен, слепен. Достатъчно ли е широк шаблона? Защото като почнеш да пишеш стойностите на параметрите е трудно да ги съкращаваш. (Напр дълго име което е и връзка, видях че може, и ще трябва, да се пренесе на два реда така: [[Име Име|Име<br/>Име]]).

--V111P 07:53, 10 октомври 2007 (UTC)

Не съм измислил още механизъм за уеднаквяване на шаблоните за всички места по земята, затова не възразявам да се ползва този. Все още съм твърдо убеден обаче, че всички шаблони за географско място трябва да имат един общ родител, който да задава общия изглед на всички. Буквално: шаблон.
Съгласен съм, че ще е полезно да има лесен начин за копиране от en шаблон към bg.
Да, този шаблон има прекалено много информация в него, но и аз не смятам, че това е лошо. лошото е, че в момента не изглежда добре. Освен че е със ситен шрифт, шаблонът е доста висок и стои добре само на доста обширни статии. Всъщност дори това е спорно, статията се получава малко като вестникарски колонки. Може би едно каре горе вдясно с име-картинка-държава-население-ощенещо, а останалата информация — в друг шаблон, евентуално хоризонтален, или пък в този, но сгъната... не знам, да дойде някой дизайнер да се изкаже. Но така определено плаши :-) --Поздрави, Петър Петров 12:56, 10 октомври 2007 (UTC)

Преработка или ликвидация[редактиране на кода]

Този шаблон не е добър - тромав и неудобен, остарял. Не може всичко да се наблъска на едно място. Трябва да се отдели на специализирани шаблони - {{Селище инфо}}, Окръг, Улица, и пр. Да има връзки с други Уикипедии. А шаблонът да остане само за специални случаи на гео-обекти. --Rumensz (беседа) 09:29, 28 октомври 2015 (UTC)