Шаблон беседа:Държавник инфо

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Александър Хамилтън[редактиране на кода]

Разделът за военната служба на Александър Хамилтън изчезна. Вероятно в резултат на редактирането на шаблона. Бихте ли го поправили? – Equiseum 16:03, 15 юли 2011 (UTC)

Рамка[редактиране на кода]

Никъде в английските шаблони не се слага рамка около снимката, камо ли двойна и тройна. Това е стандарт и има причина да е такъв. Като цяло рамка за изображения в html css не се ползва някъде от 1998 поне насам или може би най-късно 2000? Тоест това е много остарял тип "дизайн", първите интернет сайтове си слагаха снимките с такива... банални рамки. От тогава има поне 15 години минали. --Alexd (беседа) 19:11, 31 януари 2013 (UTC)

Няма нужда от повече коментари, премахнах рамката! -- Денис Маринов (беседа) 21:10, 31 януари 2013 (UTC)

Други странности[редактиране на кода]

Освен това финала на шаблона с портал политика? Това е шаблон за личност, и в долната част трябва да има информация за него. както е в английския шаблон. уебсайт или нещо друго. Просто стои неуважително. --Alexd (беседа) 19:14, 31 януари 2013 (UTC)

Освен това текстът е прекалено ситен. --Alexd (беседа) 19:14, 31 януари 2013 (UTC)

Шаблони за политици "дизайн"[редактиране на кода]

Преместено от У:Р. --11:34, 18 март 2013 (UTC)

Също така имам молба да обърнат администраторите внимание на Денис Маринов, че политическите шаблони не могат да имат прекалено странни дизайни. Имаше един стандартен дизайн на шаблона за президент и този за министър-председател и той трябва да е такъв, тоест водещ, всички странности които той се опитва да въведе са меко казано странни и неуместни. --Alexd (беседа) 22:21, 3 февруари 2013 (UTC)

На беседата не ти стига, сега тук дойде да спамиш. Горе споменатите шаблони са излишни при положение, че шаблонът се казва държавник инфо. Няма такива шаблони президент или министър-председател в други енциклопедии по простата причина, че един шаблон е достатъчен и отговаря на всички политически длъжности!!! След време всички политически длъжности ще бъдат пренасочвани към този шаблон и тогава няма да има шаблон президент или министър-председател. Нека модераторите решат дали допринасянето ми към уики е странно и неуместно, а не ти! -- Денис Маринов (беседа) 22:33, 3 февруари 2013 (UTC)
Изобщо не спамя, говоря съвсем сериозно. --Alexd (беседа) 22:43, 3 февруари 2013 (UTC)
В българската Уикипдия няма модератори. --Сале (беседа) 21:13, 8 февруари 2013 (UTC)
Горе е използвана думата администратор. Заоблените „шаблончета“ са се разпространили във всякакви сектори (тоест шаблони от всички области са "дизайнерски" преработени от потребител Денис, придавайки в най-добрия случай kindergarden-look на страниците), просто е смешно. --Alexd (беседа) 21:51, 10 февруари 2013 (UTC)
Алекс, забележката ми беше към Денис по повод на неговото „Нека модераторите решат ..“ --Сале (беседа) 22:14, 10 февруари 2013 (UTC)
Да, и според мен заоблянията са неуместни, особено в тези шаблони. --Спас Колев (беседа) 11:26, 11 февруари 2013 (UTC)
Аз се ръководя от принципа за стандартизиране на шаблоните, в случая не мога да се ориентирам за кои шаблони става въпрос.--Радостина 14:10, 12 февруари 2013 (UTC)
Шаблон:Държавник инфо. --Спас Колев (беседа) 12:06, 13 февруари 2013 (UTC)
Аха... и защо да са неуместни? Според мен е въпрос на виждане. За мен е важно само да са стандартизирани и примерно за всички министри или монарси да се ползва същия шаблон. Колкото до дизайна, може да се обсъди на беседата на страницата и ако повечето хора са против, да се върне, но специално на мен заоблените ми харесват повече.--Радостина 14:24, 13 февруари 2013 (UTC)
Защо толкова се набляга на дизайна? Не е ли по-важно информацията, която шаблона съдържа да отговаря на изискванията. Шаблон Държава също е с този дизайн, но не виждам някой там да изказва мнения на странни и неуместни. Към потребителя Алекс, видях, че стандартизираш шаблона министър-председател, но само толкова. Много от статиите пренасочващи този шаблон сега са пречупени и това само защото правиш някакви редакции без да изпипваш нещата до край. За разликата между Мен и Теб, при теб нещата стоят тека - Дойдох, видях, не погледнах и редактирам. Същото и със статията на Станишев. Само още нещо, („Заоблените „шаблончета“ са се разпространили във всякакви сектори (тоест шаблони от всички области са "дизайнерски" преработени от потребител Денис“)) шаблоните военно лице инфо и исторически държави са изцяло мое производство и затова дизайнът им е такъв. -- Денис Маринов (беседа) 18:45, 13 февруари 2013 (UTC)
Именно въпрос на виждане е - аз просто споделям моето. :-) Но при сегашния подход (с разнородни тематични шаблони) пълна унификация не е възможна, тъй като е неприложим към хора със значимост в различни области. --Спас Колев (беседа) 13:40, 14 февруари 2013 (UTC)
Това със закръглените ъгли разбира се е въпрос на вкус. Мен категорично ме дразнят поради простата причина, че с нищо не допринасят нито откъм повече информативност нито откъм четивност на статиите. Даже напротив подобни украшения само отвличат вниманието от съдържанието. Подобно нещо като закръгления на рамките би трябвало да се управлява през CSS за да може за де настройва по желание. При всички положения не е добре в рамките на една и съща статия да се появяват разнородни рамки а в момента се получава точно това. --Сале (беседа) 13:11, 15 февруари 2013 (UTC)
За какви рамки говориш, ако мога да попитам? Портретната рамка я премахнах още през изминалите дни, ако за нея става на въпрос. Друго нещо, с какво по-точно допринасят обикновените ъгли? Важна е информацията в него, не ъглите на шаблона! Наистина не мога да разбера каква е тази мания с харесвам и не харесвам. Голяма капризност просто! -- Денис Маринов (беседа) 19:59, 15 февруари 2013 (UTC)
Конкретно за рамката на шаблон Държавник инфо, която поне при мен излиза със закръглени ъгли на всички страници където се използва. Правите ъгли не допринасят с нищо, но и не пречат, докато закрлъглените на мен лично ми пречат и то много. Подчертавам, че става въпрос за лично мнение на каквото вярвам, че всеки има право. Подобни инфо-шаблони има много според мен (пак лично мнение) всички те трябва да следват общи правила. --Сале (беседа) 20:08, 15 февруари 2013 (UTC)
Ем, никой не ми го е казвал до сега! Предполагам, че го пише някъде и ако го пише ще да е с много дребен шрифт, защото не съм мяркал такова нещо до сега. Друго нещо, този шаблон сме го обсъждали и преди и тогава или не им е направило впечатление или просто са сметнали ъглите за не дразнещ елемент, както ти мислиш. -- Денис Маринов (беседа) 20:23, 15 февруари 2013 (UTC)
Не съм виждал по претрупан и притупан шаблон до сега. Унификацията не е повод за неприятни изживявания. --Uroboros беседа 20:59, 28 февруари 2013 (UTC)
Стандартизирах шаблона, надявам се мрънканията да намалеят. Щом закръглените ъгли не ви харесват - Оке, без тях. -- Денис Маринов (беседа) 15:29, 1 март 2013 (UTC)
Май ще му трябват още малко настройки. :-) Виж статията Уинстън Чърчил. – єl кѻ реӌи? 15:47, 1 март 2013 (UTC)
Това, защото размера на шаблона е на auto... и ако се изписва целия текст на един ред той го разширява. -- Денис Маринов (беседа) 16:05, 1 март 2013 (UTC)
Ясно, ама сега всеки път ще трябва да изчисляваме, колко да е дълъг даден ред ли? Мисля, че е по-добре да му се сложи някакво ограничение. – єl кѻ реӌи? 16:14, 1 март 2013 (UTC)
Знам, с това се и занимавам сега.. -- Денис Маринов (беседа) 16:20, 1 март 2013 (UTC)
Готово. Поздрави – Денис Маринов въй ко каза, ко? 16:25, 16 февруари 2013 (UTC)
Бравос! Поздрави. :-)єl кѻ реӌи? 16:32, 1 март 2013 (UTC)

„Тежест“[редактиране на кода]

Не знам какво става с този шаблон, но е странно да е с 10 kB „тежест“. Няма ли някаква възможност, да не правим статиите да са „оценка = A“ само като сложим шаблона? – єl кѻ реӌи? 22:52, 7 юни 2013 (UTC)

Това за тежеста, ми то и в английската не е по лек. Там дори има повече параметри от този. Относно статиите нещо не те разбрах. Обясни ми го на simple bulgarian.. СмяхДенис Маринов въй ко каза, ко? 08:07, 8 юни 2013 (UTC)
„Оценка = A“ е свързано със статиите от „Уикипедия:1000“. Те се оценяват по размери, примерно за „оценка = A“ статията трябва да е 50 kB, но когато шаблона е тежък, това не са 10 kB реална информация, а изкуствено „напомпване“. – єl кѻ реӌи? 13:24, 8 юни 2013 (UTC)
Ми, аз премахнах някой неща и дори смятам още малко да премахна, стига да видя дали някой от параметрите не се използват някъде.. – Денис Маринов въй ко каза, ко? 14:03, 8 юни 2013 (UTC)

Препратка към статията за правителството[редактиране на кода]

За министрите е нужна препратка към статията за правителството. Странно е, че има към народното събрание, избрало правителството, но не и към самото правителство. Може би може заглавието Мандат да стане препратка, макар че не е точно правилно. --V111P 03:49, 5 септември 2015 (UTC)

Националност[редактиране на кода]

Националност излиза като гражданство - за разлика от английски ние правим разлика и параметрите или требва да са два или да се мисли кой. -- Мико (беседа) 15:35, 16 февруари 2019 (UTC)

Грешката е моя. Бяха разделени, но при преход към Инфокутия, съм ги слял. Ще го оправя. --Ted Masters (беседа) 15:46, 16 февруари 2019 (UTC)

Претрупаност[редактиране на кода]

Преместено от У:Р. --Спас Колев (беседа) 14:58, 7 март 2019 (UTC)


Тъй и тъй ще преглеждате статията за Бойко Борисов, вгледайте се и в инфобокса. За мен той е претрупан с неясна информация

  • кой/кои са президенти по това време
  • кой/кои са заместници (които са и министри съответно)

Тези данни имат по-скоро смисъл за описание на съответното правителство, отколкото за самата личност. В такива случаи е по-полезно да има бокса линк към статията за съответното правителство. Някак си и „назначен от НС“ не точно определение. --Rumensz (беседа) 12:31, 17 февруари 2019 (UTC)

Забележката за „назначен“ според мен е основателна. Съгласно Конституцията, НС избира министър-председателя. Добавих параметри в шаблона и промених съответно статията. Относно претрупването, същата информация има и в шаблона в английската Уикипедия, където явно никой не я смята за „претрупана“. Отделен въпрос е, обаче, че за мен нашите шаблони са излишно украсени, които също създава усещане за претрупване.
— Luchesar • Б/П 12:53, 17 февруари 2019 (UTC)
Шаблонът е изключително претрупан. Трябва да се огледа какво още липсва в Шаблон:Личност/Политик и да се замени с него. --Спас Колев (беседа) 13:42, 18 февруари 2019 (UTC)

Длъжности[редактиране на кода]

@Nikki070, @Ted Masters, здравейте! Вие сте най-активните тук напоследък, затова ви търся. Вчера работих по „Мартин Борман“ – в биошаблона са представени 5 длъжности, но се показват само първите 3 от тях; затова там добавих „Шаблон:Личност/Политик“ (но този запазих). Този шаблон обаче е по-добър (по-събрано и подредено изглежда). Затова ви моля да огледате шаблона и да му оправите длъжностите. Поздрави! --Elkost (беседа) 05:19, 10 август 2019 (UTC)

Спас вече оправи „Ш:Личност/Политик“, а и статията, така че оттеглям молбата си. --Elkost (беседа) 18:34, 10 август 2019 (UTC)