Шаблон беседа:ТВ канали

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Моля да бъде премахната забраната и слагане на подходяща защита за невъзможност за редактиране от нерегистрирани потебители на настоящия шаблон след като редакцията му поражда редакция на всички страници които го съдържат

Сложих на погрешка това {{защитена страница|10 март 2013}} но то блокира шаблона навсякъде!

<!--============================================================== ВНИМАНИЕ : ПРОМЕНИТЕ ПО ШАБЛОНА МОГАТ ДА ДОВЕДАТ ДО ПРОБЛЕМИ ВЪВ ВСИЧКИ СТРАНИЦИ В КОИТО Е ИЗПОЛЗВАН!!! Моля не се опитвайте да променяте съществени елементи без това да е обсъдено на страницата [[Беседа|Шаблон беседа:ТВ канали]] и да е постигнат консенсус за промяна на определени полета или термини! След установена промяна трябва да бъдат променени всички страници в които се съдържа настоящият шаблон! ==============================================================--> --Raskoyu (беседа) 13:34, 10 март 2013 (UTC)

Това не е ли за У:ЗА? --Сале (беседа) 14:09, 10 март 2013 (UTC)
Ок ще пиша там! Благодаря --Raskoyu (беседа) 14:15, 10 март 2013 (UTC)
Мисля, че примерите са малко в повечко — не е ли достатъчен само първия, най-отгоре. А и вместо DF не трябва ли да е БНТ? Тя все пак си е национална и държавна, вместо турската сапунджийка. --Йордан Генев б. 19:22, 10 март 2013 (UTC)
Изобщо не съм правил връзка на съдържанието на телевизията с примерите които давам, а се водих по цветовете на логата им. Забележката ти е ирелевантна според мен. От по-голямо значение е да се покаже гъвкавостта на шаблона с късата форма без лого и възможно най-дългата форма, както и начините за благополучното им използване.Примерите са 3 с различни параметри и един пример на визуализация.

Българският флаг след подписа ти да ме навежда на мисълта, че застъпваш националистическа гледна точка или ще се придържаме към неутрална точка - даже и във споровете? Щом французите са сложили за пример немска телевизия можем и ние да сложим каквато и да е... защото сме по-широкоскроени дори от тях :) Ако намериш една телевизия в която не е застъпена сапунената опера (била тя турска, индийска, латиноамериканска, българска, американска и др. - тук попада и БНТ което излъчва но разбира се в пъти по малко френски, индийски и дори български бози от сорта на "Под прикритие") ще я сложим :D. Дори БНТ няма пуснат канал, който да излъчва културни предавания от сорта на френско-немският канал Arte или сръбският RTS Digital. Предлагам да преминем към запълването на информация за самите ТВ канали отколкото да спорим. --Raskoyu (беседа) 21:02, 10 март 2013 (UTC)

Няма такова нещо, просто се водя по пътя на логиката. Знамето в подписа ми означава, че съм българин. Това не е никакъв спор, а просто мое предложение. Добре се аргументира защо си го направил и се съгласявам с теб. :-) --Йордан Генев б. 21:16, 10 март 2013 (UTC)
Само при мен ли се вижда на всяка страница, където е сложен шаблона празни редове в началото на статията?--Paceto (беседа) 00:06, 11 март 2013 (UTC)
И при мен. --Йордан Генев б. 12:58, 11 март 2013 (UTC)
Установихме го с The TV Boy (беседа - приноси) вчера. Проблема стана след редакцията на нерегистриран потребител и шаблона не работеше за известно време. Ще го оправим когато открием кода на подшаблоните, който го създава. За сега при всичките ми опити не успях да го коригирам. --Raskoyu (беседа) 13:13, 11 март 2013 (UTC)
В статията за България он Ер шаблона е сложен от анонимното айпи 91.148.129.159 (беседа) и такъв празен ред няма, не знам как го е слагал. Иначе аз се пробвах на другите статии, но там не можах. :-) --The TV Boy (беседа - приноси) 15:56, 11 март 2013 (UTC)
Оправих въздуха. Получаваше се от празни редове в подшаблоните за шаблона. Отделно при изписването на синтаксиса когато се остави празен ред той се отразява в началото на страницата. На мен ли ми се струва или използват шаблоните както им скимне :) Това IP в тази статия е изтрило доста от параметрите. --Raskoyu (беседа) 16:52, 11 март 2013 (UTC)
Защо има линк към заменил(ите) ТВ канал(и) при положение, че страниците пренасочват към сегашното име? --Йордан Генев б. 16:08, 20 април 2013 (UTC)
По начало трябва да се пишат отделни страници за бивши телевизии, но понеже и статиите за действащите са за оправяне просто са пренасочили наименованията. Ако не към нова страница то поне към подстраница с история на канала трябва да препраща. --Raskoyu (беседа) 18:10, 20 април 2013 (UTC)

Разпространение[редактиране на кода]

Искам да предложа, да се добави в шаблона номер на канала на дадения оператор, както е в английската уикипедия. Много по точно и лицеприятно е, в сегашния случай с тези тикчета не е много удачен, аз съм се заел да оправя в английското, поне 3-те големи оператора, Булсатком, Близу и Виваком, предлагам и тук да го направим така. Naskox 07:23, 22 май 2016 (UTC)

Цветова гама[редактиране на кода]

Дали не е време тоя параметър да бъде премахнат? Гледам един потребител го е премахнал, после друг го е върнал. Лично според мен този параметър вече е с отпаднала необходимост. Не всеки път се слага и правилният цвят, а и не намерих друга Уикипедия, която да използва подобен параметър. Има ли възможност да бъде пуснато гласуване по този въпрос? --AdHocker (беседа) 16:46, 10 юни 2021 (UTC)