Шепот от отвъдното (сезон 3)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Шепот от Отвъдното: Сезон 3
Ghost Whisperer: Season 3
Информация
Страна Flag of the United States.svg САЩ
ТВ Канал CBS
Излъчване 28 септември 2007 г. – 16 май 2009 г.
Епизоди 18
Излизане на DVD Регион 1: 2 септември, 2008 г.
Регион 2: 6 април, 2009 г.
Регион 4: 18 март, 2009 г.
Предишен сезон Сезон 2
Следващ сезон Сезон 4

Третият сезон на Шепот от отвъдното, американски сериал, създаден от Джон Грей, се излъчи в САЩ между 28 септември, 2007 г. и 16 май, 2008 г., съдържайки 18 епизода. Сериалът следи живота на млада жена, която може да общува с духовете на мъртвите. Докато някои хора отблъскват нея и дарбата ѝ, Мелинда се бори да води възможно най-нормален живот със семейството си.

Третият сезон се излъчваше в САЩ всяка петък вечер в 20:00 по CBS, където получи 8.67 милион зрители средно на епизод, вторият най-нисък среден рейтинг от всички сезони, преди пети сезон. Сезонът беше прекъснат от Стачката на сценаристите и заради нея бяха заснети само 18 от планираните 22 епизода.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

В трети сезон Мелинда разбира истината за семейството си. Том Гордън не ѝ е баща, а майка ѝ не е раждала друго дете, освен нея. Тя също открива, че точно в нейния антикварен магазин има вход за подземен заровен град. Преди години част от жителите на Грандвю били изгорени и заровени живи, а сегашният град е построен отгоре им.

Същевременно Джим и Мелинда вземат решение, че искат свое дете. В края на сезона, докато героите на сериала пресичат улица, професор Пейн отбелязва, че те са шестима, но има само пет сенки.

Продукция[редактиране | редактиране на кода]

Шепот от Отвъдното е планиран приблизително 2 години преди премиерата си. Той е съвместна продукция на ABC Studios и CBS. Базиран е на истории на Джеймс Ван Прааг и Мери Ан Виновски. Заснет е на сцени в Universal Studios, като за част от декора са използвани декори от други филми. Екипът на сериала твърди, че са посещавани от истински духове, докато снимат.
В началото са предвидени само 13 епизода за целия сериал, но след успешния си дебют на 23 септември, 2005 година е поръчан пълен 22-епизодов първи сезон. След като Шепот от Отвъдното разбива мита за проклятието на петък вечер (в САЩ в петък вечер рейтингите на всички предавания падат) той продължава и за втори сезон. Трети сезон прави своята премиера, но рейтингите падат и това съвпада със Стачката на сценаристите, която оставя сериала 3 месеца без нови епизоди и в опасност от спиране. Но CBS поръчват още 6 епизода и така сезонът остава най-краткия от всички, със своите 18 епизода.

Рейтинг[редактиране | редактиране на кода]

Трети сезон дебютира със значително по-ниски рейтинги от предишните сезони. Те варират между 8 и 10 милиона зрители. Поради спадналите рейтинги и Стачката на сценаристите, сериалът влиза в зона „Опасност от спиране“, но CBS поръчват още 6 епизода към 3 сезон и четъврти сезон.

DVD релийзи[редактиране | редактиране на кода]

Сезон Данни Екстри Дата на пускане
3
 • 18 епизода
 • 5 диска
 • Видео: Широкоерканно 1.78:1 Aspect Ratio
 • Аудио: Dolby Digital 5.1 Surround
 • Със субтитри
 • Аудио коментари
 • Зад сцените
 • The Other Side II уеб-епизоди
 • Игри
  • Къща, обитавана от духове
  • Mash up
  • Дневникът на Мелинда
Регион 1
2 септември 2008
Регион 2
6 април 2009
Регион 3
3 март 2009
Регион 4
12 март 2009 (Австралия)
12 май 2009 (Бразилия)

Герои и актьори[редактиране | редактиране на кода]

Актьор Герой
Дженифър Лав Хюит Мелинда Гордън
Дейвид Конрад Джим Кланси
Камрин Манхайм Делиа Банкс
Кристоф Сандърс Нед Банкс
Джей Мор Професор Рик Пейн

Епизоди[редактиране | редактиране на кода]

Еп. № Заглавие Сценарист(и) Режисьор(и) Първо излъчване Брой зрители
(в милиони)
1 The Underneath Джон Грей Джон Грей 28 септември 2007 г. (САЩ)
6 септември 2009 г. (България)
8.72
Дженифър носи в антикварния магазин на Мелинда предмети от къщата на починалите ѝ родители. След това Мелинда помага на Дженифър с баща ѝ, който е умрял млад. Мелинда намира склад с новини и открива, че майка ѝ има много скрита история, включително, че досега я е лъгала, че не вижда духове.
2 Don't Try This At Home Теди Таненбаум и Лоури МъкКарти Иън Сандър 5 октомври 2007 г. (САЩ)
14 септември 2009 г. (България)
8.91
Когато Кървавата Мери се сблъсква с Мелинда и няколко момичета влизат в кома, вследствие от голям страх, Мелинда трябва да разбере от единствената все още незасегната, какво е направила с приятелките си и дали наистина Кървавата Мери е при Мелинда.
3 Haunted Hero Брийн Фрейзър и Карл Шлаефер Ерик Ланювил 12 октомври 2007 г. (САЩ)
20 септември 2009 г. (България)
8.90
Приятелят на Джим, Мат, се завръща вкъщи, след като е служил в чужбина, но е изгубил паметта си. Съюзниците на Мат се появяват като духове за да му помогнат да възвърне паметта си и да спре слуховете, които се носят за него.
4 No Safe Place Ренин Реншоу Питър О'Фалън 19 октомври 2007 г. (САЩ)
21 септември 2009 г. (България)
8.95
Когато Джим и Мелинда излизат на вечеря, срещат Шейн, който казва на Мелинда, че го преследва духа на жена, която го е следяла. Мелинда скоро разбира, че Шейн лъже и той е бил преследвача и по негова вина жената е мъртва, но той започва да следи и Мелинда, също така се опитва и да отдалечи Делия от нея. Мелинда трябва да спре Шейн, преди и нея да я сполети същата съдба. В крайна сметка го арестуват. В края на епизода Мелинда слиза в мазето на магазина си и вижда духът на Шейн там. Той започва да я заплашва, но изведнъж някой го дърпа рязко през стената...
5 Weight Of What Was П.К. Саймъндс Глория Музио 26 октомври 2007 г. (САЩ)
27 септември 2009 г. (България)
9.99
Гейбриъл се завръща в Грандвю, а Мелинда открива, че под магазина ѝ лежи целият Грандвю, съществувал преди много години. Там тя открива църква с духове на изгорени живи хора. Когато единствения изход от подземния град се срутва, Мелинда се изправя пред борба за своя собствен живот, виждайки духа на баща си и на пра-пра-баба си Теса.
6 Double Exposure Лоури МъкКарти Ерик Ланювил 2 ноември 2007 г. (САЩ)
21 октомври 2009 г. (България)
9.18
Мелинда и професор Пейн се запознават с учителка, която е имала връзка със свой ученик. Приятелката му разбира са връзката и се опитва да се самоубие, а в същото време приятелят ѝ загива. Сега духът на момчето преследва учителката си, обвинявайки я за смъртта на приятелката си, без да знае, че тя е оцеляла.
7 Unhappy Medium Брийн Фрийзър Фредерик Е.О. Тойе 9 ноември 2007 г. (САЩ)
22 октомври 2009 г. (България)
9.85
Мелинда разследва семейство, което са наели медиум-шарлатан, за да се свържат с изчезналата си дъщеря. Но Мелинда открива, че момичето е в далеч по-различно състояние, от това, което медиумът казва.
8 Bad Blood П.К. Саймъндс и Лоури МъкКарти Питър Вернер 16 ноември 2007 г. (САЩ)
23 октомври 2009 г. (България)
9.85
Мелинда открива духове, които безпокоят мъж и дъщеря му. За да ѝ позволят да им помогне, духовете играят с Мелинда игра на 20 въпроса.
9 All Ghosts Lead To Grandview Лори МъкКарти и П.К. Саймъндс Фредерик Е.О. Тойе 23 ноември 2007 г. (САЩ)
24 октомври 2009 г. (България)
9.98
Мелинда и Джим срещат малко момиче, Бека, в гората. Те научават, че Бека също вижда духове, но родителите ѝ я подлагат на лекарска помощ и затова Бека е избягала. Мелинда обяснява важността на дарбата на Бека на родителите ѝ, но в този момент Бека казва, че се е преструвала, лъжейки, колкото да не я мислят за луда.
10 Holiday Spirit Ренин Реншоу Стийв Робман 14 декември 2007 г. (САЩ)
27 октомври 2009 г. (България)
9.80
Мелинда е на гости на момче на име Райли и докато не украсяват елхата за Коледа, Мелинда се опитва да го накара да ѝ каже за странните неща, които той вижда.
11 Slam a.k.a. Slambook Карл Шлаефер и Даниел Синклер Марк Розман 11 януари 2008 г. (САЩ)
28 октомври 2009 г. (България)
9.86
В училището на Нед започват да става странни неша и Мелинда му помага да разбере кои са духовете. С напредването на историята Мелинда започва да разследва интригите и клюките из училището, преди да открие причината за преследванията.
12 First, Do Not Harm Джон Грей Иън Сандър 18 януари 2008 г. (САЩ)
30 октомври 2009 г. (България)
9.91
Мелинда помага на дух, който обвинява Джим за смъртта си в експлозия.
13 Home But Not Alone П.К. Саймъндс и Лоури МъкКарти Ерик Ланювил 4 април 2008 г. (САЩ)
31 октомври, 2009 г. (България)
9.0
Странни неща започват да се случват на семейството на новата приятелка на Нед. Мелинда им помага, като открива, че духът е бащата на момичето. Дали ще може Мелинда да скрепи семейството на момичето?
14 The Grave Sitter Джон Грей Фредерик Е.О. Тойе 11 април 2008 г. (САЩ)
3 ноември 2009 г. (България)
8.55
След като на няколко пъти рисуват графити на вратата на магазина на Мелинда, тя отива при местния интернет блогър, мислейки, че той го прави за да привлече внимание към нея и да разкрие тайната ѝ. Мелинда прави шокиращо откритие и трябва да премине през най-големия си страх – Подземният Грандвю, за да помогне на духа.
15 Horror Show Ренин Реншоу Иън Сандър 25 април 2008 г. (САЩ)
4 ноември 2009 г. (България)
8.98
Мелинда разнищва мистерията зад убийства и преследвания в колеж, които се случват точно като определени филми на ужасите.
16 Deadbeat Dads Марк Б. Пери Глория Музио 2 май 2008 г. (САЩ)
5 ноември 2009 г. (България)
9.21
Професор Пейн се запознава с Елиът, идеалният син на едно от бившите му приятелки. Когато той разбира, че момчето е почти на 10 години, той също разбира, че може би е бащата на детето. Това ядосва починалата му съпруга и тя започва да си отмъщава. Междувременно, Мелинда, виждайки Пейн, Елиът и майка му щастливи, тя казва на Джим, че иска свое дете.
17 Stranglehold Лоури МъкКарти и П.К. Саймъндс Ерик Ланювил 6 март 2009 г. (САЩ)
6 ноември 2009 г. (България)
8.78
Маскиран мъж се появява в сънищата на Мелинда, а междувременно тя открива, че баща ѝ е жив и е в Грандвю. Но някой се опитва да ѝ го отнеме, тъкмо когато, най-после го е срещнала.
18 Peter Familias Джон Грей Джон Грей 16 май 2008 г. (САЩ)
7 ноември 2009 г. (България)
8.44
Мелинда изживява огромен шок, разбирайки тайната на семейството си. Том Гордън не ѝ е баща, а Пол Ийстман е маскираният човек от сънищата ѝ и той е биологичният ѝ баща. Том го е убил преди години и се е грижил за Мелинда, докато не я е изоставил. Сега Мелинда трябва да се изправи пред дилемата да убие човекът, който е мислела за свой баща, поради простата причина, че той се опитва да стори същото с нея. В краят на епизода Мелинда получава шокиращо предсказание от Наблюдателите, което засяга живота на някой неин близък човек...

Изотчници[редактиране | редактиране на кода]