Шестдесет и трети илинойски доброволчески пехотен полк

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Емблема за пояснителна страница Вижте пояснителната страница за други значения на Шестдесет и трети пехотен полк.

Шестдесет и третият илинойски доброволчески пехотен полк (63rd Illinois Volunteer Infantry Regiment) е пехотен полк, който се сражава за Армията на съюза (Северните щати) по време на Американската гражданска война (1861-65).

Формиран е в град Ена, Илиной и е мобилизиран от Федералната войска на 10 април 1862 година. Разформирован е на 13 юли 1865 година. В бой умират 68 души, от които двама са офицери, а от болест умират 1 офицер и други 137 мъже (общо 208 смъртни случаи).

Командири на полка:

  • Полковник Франсис Моро, уволнил се на 29 септември 1862 година;
  • Полковник Джоузъф Би Маккауан, уволнил се заедно с полка.
Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „63rd Illinois Volunteer Infantry Regiment“ в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода и списъка на съавторите.