Юко Накадзава

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Jump to navigation Jump to search
Юко Накадзава
японска актриса и певица
Родена: 19 юни 1973 г. (45 г.)

Юко Накадзава (на японски 中澤裕子, на латиница Yuko Nakazawa) е родена на 19 юни, 1973 г. в префектура Киото, Япония. Тя е японска поп-певица и актриса, най-популярна като лидер на изцяло дамската формация Morning Musume. Тя е соло изпълнител, както и една от водещите на японското телевизионно шоу Hello!Morning.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Юко Накадзава е една от петте финалистки в японското издание на Rock Idol от 1997 г. След състезанието музикантът и продуцент Тсунку предлага на Юко и на другите четири финалистки (Нацуми Абе, Каори Иида, Ая Ишигуро и Асука Фукуда) да се заеме професионално с тях при едно условие: да успеят да продадат 50 000 копия от песента "Ai No Tane" за 5 дена. Квинтетът постига това за 4 дена и така през 1997 г. се формира Morning Musume. Групата става една от най-популярните формации в Япония и е известна с факта, че членовете се менят постоянно.

Скоро след създаването на Morning Musume през 1998 г. Наказава стартира своята соло кариера — в началото изпълнявайки песни в "енка" стил (традиционна японска фолк музика), постепенно преминавайки към поп, но за разлика от стила на Hello! Project, песните и са по-бавни и с по-сериозно звучене.

Също така Накадзава редовно участва като изпълнител в сериите "Folk Songs" на Hello! Project, където Юко и други групи и соло изпълнители от Hello!Project правят кавър версии на различни фолк песни. Освен това тя става част от смесената група Akagumi 4 през лятото на 2000 г. Като част от Morning Musume Накадзава се изявява повече като бек вокал, пеейки повече хармония, отколкото соло партии.

Като най-голяма от първото поколение на Morning Musume (тя е на 24 при формирането на групата и почти на 28 при отцепването си) Юко Накадзава става лидер на формацията до "дипломирането" ̀и през 2001 г., когато Каори Иида и Кей Ясуда поемат ролята на водачи. Обяснявайки причините за напускането си, Накадзава казва, че тъй като вече е почти 30-годишна би искала да се развива и в други насоки. По време на излизането ̀и от групата Юко е с 14 години по-възрастна от най-младото попълнение — тогава 13-годишната Аи Каго.

Оттогава Наказава участва в няколко японски драми, като "Beauty 7" и "Home Maker" и продължава соло кариерата си с по-бавни темпове, имайки порядъчен успех. Тя все още е силно свързана с Morning Musume и редовно се изявява като водеща на ежеседмичното предаване "Hello!Morning".

Дискография[редактиране | редактиране на кода]

Сингли[редактиране | редактиране на кода]

Албуми[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]