Black Roses

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Jump to navigation Jump to search
Black Roses
Албум на The Rasmus
Издаден 24.09.2008
Жанр Рок
Времетраене 42:33
Музикален издател Европа Playground Music
Великобритания Polydor
САЩ Interscope
Пореден албум Седми
Продуцент(и) Desmond Child
Език Английски

Black Roses е седмият студиен албум на финландската рок група The Rasmus, който излиза на 29 септември 2008. За Германия албума излиза на 26 септември, а за скандинавските страни - два дни по-рано.

Допълнителна информация[редактиране | редактиране на кода]

Албумът е съставен от песни, които са били разработвани както в периода на турнета за Hide from the Sun, така и в периода на "застой", който групата има малко след излизането на последния студиен албум. Песента Ten Black Roses е идея, която е съществувала много преди излизането дори и на Dead Letters. Песните са записвани с САЩ, Финландия, Гърция. Целият албум е продуциран от Desmond Child. Бандата започва записването на албума в Dynasty Studios, Хелзинки, Финландия на 17 септември 2007 за месец и в края на годината отива в Нашвил, щата Тенеси, за да продължат. Албумът е миксиран от Michael Wagener, с изключение на Livin' in a World Without You, която е миксирана от Niclas Flyckt. По начало албумът трябва да излезе през март, но тъй като групата е искала да запише още няколко нови песни (включително и "Livin' in a World Without You", идеята за която идва през май месец). Музиката може да се опише като малко по-лека в сравнение със старите им албуми и се приближава повече до четвъртия - Into.

Сингли[редактиране | редактиране на кода]

Първия сингъл от албума е "Livin' in a World Without You" и излиза на 10 септември, а за радио станциите - през юли. Музикалния клип към Livin' in a World Without You е заснет на 3 юли в Стокхолм и излиза през август. Песента е изпълнена за първи път на живо на 5 юли в NRJ in the Park в Берлин заедно с още една нова песен - "Ten Black Roses".

Втория сингъл е "Justify " и излиза на 02.02.2009. Идеята за видеото е дело на басиста Паули Рантасалми.

Турне към албума[редактиране | редактиране на кода]

За първи път групата изпълнява песен от новия албум Black Roses на концерт в Берлин на 5 юли. Групата започва да промотира албума с акустични концерти в Германия за Radio SAW и RS2 през 26-27 август. Свтовното турне на Black Roses започва през януари 2009 в Европа.

Песни[редактиране | редактиране на кода]

 1. "Livin' in a World Without You" (3:50)
 2. "Ten Black Roses" (3:54)
 3. "Ghost of Love" (3:17)
 4. "Justify" (4:26)
 5. "Your Forgiveness" (3:55)
 6. "Run to You" (4:11)
 7. "You Got It Wrong" (3:15)
 8. "Lost and Lonely" (4:46)
 9. "The Fight" (3:45)
 10. "Dangerous Kind" (3:46)
 11. "Live Forever" (3:20)
 12. "Yesterday You Threw Away Tomorrow" (допълнителна бонус песен) (3:05)
 13. "Livin' in a World Without You (акустична версия)" (допълнителна бонус песен) (3:43)