Call of Duty: Advanced Warfare

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Call of Duty: Advanced Warfare
Информация
ПроизводителSledgehammer Games (САЩ)
ИздателActivision
Издадена на4 ноември 2014 г.
ЖанрFPS
Режим на играSingle-player Multiplayer
ПлатформаPC
PlayStation 3
PlayStation 4
Xbox 360
Xbox One
НосителDVD, Blu-Ray, Digital
УебсайтОфициален сайт
Call of Duty: Advanced Warfare в Общомедия

Call of Duty: Advanced Warfare“ е игра от ежегодната поредица Call of Duty. Изданието за 2014 година се подготвя от изцяло нова компания – Sledgehammer Games. Студиото се присъединява към създателите на поредицата Infinity Ward и Treyarch, които се редуват с разработването на Call of Duty игри всяка година.

Геймплей[редактиране | редактиране на кода]

Call of Duty: Advanced Warfare се очаква да е най-голямата стъпка напред в поредицата откъм иновации в геймплея за последните години. Робърт Котик, изпълнителният директор на разпространителите Activision окачествява играта като „вероятно най-доброто Call of Duty изобщо“.[1] Основната новост в играта са металните екзоскелети, осигуряващи куп свръхчовешки способности на войниците, които ги носят – скорост, отскок и др.

С оглед на периода, в която се развива действието – 50-те години на 21 век – в Call of Duty: Advanced Warfare можем да очакваме куп футуристични оръжия, бойни машини и др. В това число влизат и различни лазери. Разработчици от студиото Sledgehammer твърдят, че автентичността е била от ключова важност при разработката на Advanced Warfare, като са били използвани услугите на футуристи, специалисти във военното дело и дори активни съветници от Пентагона.[2]

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Call of Duty: Advanced Warfare ще акцентира сериозно на сюжета в сингъл кампанията, наред с традиционния за поредицата фокус върху мултиплейъра. За тази цел в играта ще участва с лика си популярния холивудски актьор и носител на две награди Оскар Кевин Спейси.[3] Той ще изиграе ролята на Джонатан Айрънс – ръководител на частна военна компания, която има власт в САЩ. Геймърите няма да имат контрола върху него – вместо това те ще поемат ролята на войника Джак Мичъл (озвучен от Трой Бейкър).

Действието в Call of Duty: Advanced Warfare се развива в средата на 21 век, когато се въздига могъщата терористична организация KVA. През 2054 година, тя нанася тежки удари по множество водещи световни правителства едновременно, с което сериозно затруднява функциите им. В помощ за преодоляване на кризата идват частни военни компании, включително и Atlas на Джонатан Айрънс. Те се превръщат в авангарда в борбата срещу KVA, но същевременно натрупват власт, по-голяма от тази на легитимните правителства.

Разработка[редактиране | редактиране на кода]

Call of Duty: Advanced Warfare ще се разработва от компанията Sledgehammer Games. Това ще е първата самостоятелна Call of Duty игра на студиото – то помага на Infinity Ward за Call of Duty: Modern Warfare 3.

От Advanced Warfare нататък, поредицата Call of Duty ще се разработва от три компании, като всяка от тях ще има три години,[4] за да завърши нов представител на серията. До 2014 година, Call of Duty се разработваше от две компании – Infinity Ward и Treyarch – като цикълът е двугодишен.

Източници[редактиране | редактиране на кода]