Lineage II

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Lineage II: The Chaotic Chronicle (на корейски 리니지 2) е корейска фентъзи масова многопотребителска ролева компютърна игра (MMORPG), чиято първа версия е издадена на 1 октомври 2003 г. Към март 2007 г. има 1,000,918 потребителя.

Съдържание

Lineage II: Геймплей[редактиране | редактиране на кода]

Първото нещо, което трябва да направи играчът, когато започне да играе Lineage II е да създаде своя първи герой. Първо играчът избира своята раса, след което персонализира своя герой и му дава име. Геймплеят предлага много опции за персонализиране на виртуалния герой като например може да му изберете прическа, смяна на цвета на косата, изражение на лицето, пол и други.

Всяка раса започва своята игра в храм на различно място (например: Хората започват в „Talking island“, а тъмните елфи в „The Shilen Temple“). Играчът може да избира между два типа герои – боец или магьосник като своя начална професия с изключение на две раси – джуджета и камаел, които могат да бъдат единствено бойци.

Битки[редактиране | редактиране на кода]

Битките са неразделна част от геймплея на Lineage II. Битката е основният показател на прогреса на Вашия играч в играта. В някои битки Вашият герой се бори срещу различни видове чудовища. Чудовищата могат да бъдат открити извън градовете, на ловните полета или в подземията (dungeons). Когато преместите мишката върху някое чудовище курсора на мишката Ви се променя от показалец на меч. За да атакувате чудовището трябва да го посочите с мишката, да натиснете лявото копче върху него – така то се превръща във ваша цел – и да го атакувате.

Когато посочите чудовище със мишката се отваря целеви прозорец, показващ името на чудовището в определен цвят според неговата сила и неговата кръв. Някои чудовища не са агресивни и няма да те нападнат, освен ако ти не ги нападнеш, докато други чудовища ще те нападнат още щом се приближиш към тях.

Цветът на името на чудовището в целевия прозорец подсказва силата и колко трудна ще бъде битката между това чудовище и Вашия герой. Цветовете и техните нива на трудност са:

· Син (много слаб)

· Светло син

· Зелен

· Бял (на твоето ниво)

· Жълт

· Розов

· Червен (много силен)

Когато Вашият герой е нападнат неговата кръв (HP) намалява. Защитата (DEF) на Вашият герой определя как Вашият герой понася атаки. Колкото повече защита имате толкова по-малко щети (damage) получавате. За да възстановите кръвта си можете да консумирате лечебни еликсири (health potions), а ако играете с магьосник можете да използвате възстановяващо заклинание. Кръвта също така се възстановява и сама, като това става по-бързо когато сте клекнали.

За да надделеете в битка ще трябва да използвате Вашите умения (skills). Използването на умения (скилове) изразходва маната (MP) на героят Ви, затова винаги проверявайте дали имате достатъчно мана преди да нападнете.

Когато Вашият герой победи чудовище получаваш XP и SP, които ще ти помогнат да стигнеш до по-високи нива.

Освен срещу чудовища битки могат да бъдат одени и срещу играчи. Такива битки се наричат “играч срешу играч“ (Player Versus Player или накратко PVP). Lineage II е силно ориентирана към този вид битки и ги насърчава по много начини, но не задължава никой да участва в тях ако не иска. Системата на играта Ви предпазва от злонамерени играчи, които непрестанно Ви убиват без дори да ги удряте. За да атакувате друг играч натиснете и задръжте CTRL и дясното копче върху играта.

Смърт[редактиране | редактиране на кода]

Ако Вашият герой умре в битка ще Ви бъде дадена опцията да се възкреси в най-близкото село.

Другата Ви алтернатива е да изчакате друг играч да Ви възкреси с възкресителен scroll или заклинание. Възкресяването в най-близкото село ще Ви струва малка част от натруваният опит (XP), която се увеличава колкото по-голямо е нивото Ви. Възкресяването чрез възкресително заклинание или scroll също ще Ви струва част от натрувания опит.

Умения (Skills)[редактиране | редактиране на кода]

За да се справяте по-добре в битки и да трупате по-лесно XP трябва да използвате уменията на Вашия герой. В началото, когато започнете да играете вашият герой има много малко умения, но броят и силата на уменията Ви тепърва ще нараства с нарастването на нивото (level) Ви.

Можете да проверите с какви умения разполага Вашият персонаж чрез прозореца за умения, който можете да отворите като натиснете ALT+K. Уменията могат да бъдат активни и пасивни.

Пасивните умения влияят на героя Ви през цялото време, докато активните умения могат да бъдат активирани по Ваша команда. В прозореца „Learn Skills“ можете да проверите списъка на всички умения, който можете да научите сега и в бъдеще, на по-високи нива. Когато достигнете до ниво, на което може да научите ново умение на екрана Ви ще се появи икона на книга. Натискайки тази икона тя ще Ви отведе до прозореца „Learn Skills“, откъдето ще можете да научите новото умение. Всяко научено ново умение или ъпгрейд на съществуващо вече умение се заплаща чрез SP (Skill Points). Някои умения освен SP изискват и специални книги.

Има различни видове умения. Типът на Вашия герой зависи от неговия клас и ниво. Някои видове умения са:

· Toggle skills – това са self скилове, като например бъфове, които увеличават дадена статистика на Вашият герой (например защита, атака). Тези умения могат да се включват и изключват по всяко време. Докато такова умение е включено то консумира мана или кръв от героят Ви през цялото време.

· Weaken skills (отслабващи умения) – могат да бъдат приложени върху чудовища или друг играч. Ефекта на този вид умения може да отслабва защитата на противника Ви, да източва кръв и много други...

· Item skills – Това са умения, придобити от Вашето снаражение. Например ако имате шапка с умение да се телепортирате, то ще разполагате с това умение само когато сложите шапката.

Колкото по-високо ниво сте толкова повече нови умения ще имате и ще може да ъпгрейдвате старите, вече научени такива. На по-големи нива уменията консумират повече мана, но това се компенсира от това, че когато героят Ви качи по-голямо ниво то той разполага с повече мана.

В по-късен етап от играта на по-високи нива ще можете да подобрявате уменията си с „enchant“.

Бъфове[редактиране | редактиране на кода]

Бъфовете са специални заклинания, които подпомагат положително на Вашия герой и му дават възможността да бъде по-силен и да се сражава по-продължително. Бъфовете, които дават отрицателен ефект се наричат дебъфове. Можете да получите бъфове ако разполагате със специални умения за бъф, също така може да получите бъф и от друг играч или NPC (Non-Playable Character).

Някои бъфове идват под формата на билка (herb). Чудовища от всяко бойно поле с изключение на подземията (dungeons) понякога пускат херб, който временно Ви осигурява даден бъф с максимално времетраене от 5 минути. Хербовете изглеждат като вази и урни с различни цветове.

За да получите бъф от NPC поветете Newbie Guide, който можете да откриете в почти всеки град и натиснете „receive supplemental magic buffs“.

Снаражения[редактиране | редактиране на кода]

Много от снараженията в Lineage II имат различни нова, познати като клас/грейд (grades), които определят на кое ниво с какво снаражение да екипирате своя персонаж. Достигайки определени нива класът на твоето снаражение се променя. За да екипирате дадена броня или оръжие нивото на Вашия персонаж трябва да бъде в определен диапазон от нива, както следва:

· No Grade: Level 1 – 19

· D Grade: Level 20 – 39

· C Grade: Level 40 – 51

· B Grade: Level 52 – 60

· A Grade: Level 61 – 75

· S Grade: Level 76 – 79

· S80 Grade: Level 80 – 84

· R Grade: Level 85 – 94

· R95 Grade: Level 95 – 98

· R99 Grade: Level 99

Героят Ви трябва да бъде екипиран с брони и оръжие, подходящо за неговото ниво. Ако Вашият герой се опита да използва оръжие или броня от по-висок клас от този на героя Ви, той ще бъде наказан чрез намаляване на скоростта и понижаване на силата на атаката му. Ако пък използвате снаражение с клас по-нисък от този, който е нужен на героя Ви тогава пък няма да се възползвате от преимуществата, които ще Ви даде подходящото за Вас снаражение.

За да се екипирате с броня, оръжие или аксесоар отворете своя инвентар (TAB или ALT+V) и натиснете дясното копче на мишката върху желаният предмет със който искате да се екипирате.

Можете да подобрите статистиката и силата на Вашето оръжие, броня или аксесоар като използвате „enchant scrolls“ като например „Scroll: Enchant Weapon“ или „Scroll: Enchant Armor“. Тези свитъци също като Вашия герой са зависими от класът на Вашето оръжие.

Злато[редактиране | редактиране на кода]

Валутата в Lineage II е под формата на злато, наречени „адена“ (adena). Когато убивате чудовища на земята пада адена, която можете да съберете. Също така адена можете да получите като награда за успешно завършване на задачи (quests). Чрез инвентара си можете да следите със колко адена разполагате по всяко време.

Soulshots / Spiritshots (шотове)[редактиране | редактиране на кода]

Soulshots и Spiritshots са елементи, които незабавно увеличават силата на вашите атаки и магически умения.

Soulshots увеличават физическата атака на Вашият персонаж и са подходящи за бойни персонажи (fighters).

Spiritshots и Blessed Spiritshots увеличават мощността на магическите атаки и са подходящи за мистични персонажи (mystics), които използват заклинания.

С всеки удар на оръжието или заклинание се изразходва определен брой spiritshot или soulshot. Колкото по-висок клас е оръжието Ви толкова по-малка консумация ще има то. Можете да настроите шотовете да се активират автоматично като ги поставите в лентата за бърз достъп и натиснете десен бутон на мишката върху тях. Когато видите отразяваща анимация върху тях значи успешно сте активирали автоматичен режим.

Има различни видове шотове според класа на Вашето оръжие. Оръжието Ви ще може да използва шотове единствено ако са подходящи за неговия клас. Например оръжие за боец „A Grade“ ще може да използва „Soulshots: A Grade“. Шотовете могат да бъдат закупувани от магазините в града или чрез крафт.

Жизненост и опит (XP)[редактиране | редактиране на кода]

Вашият герой може да получи точки опит (XP) и точки за умения (SP) чрез успешно завършване на куестове и побеждаване на чудовища. В долната част на екрана виждате XP бар. Когато трупате точки опит този бар се запълва от ляво на дясно, След като лентата на XP е пълна нивото на Вашият персонаж се покачва.

Жизненост (Vitality) е система, която позволява на Вашия персонаж да получава повече опит и точки умения в битки с чудовища, както и по-добра награда от тях. Ако разполагате с Pet или Servitor то той също получава облага от Вашата жизненост.

Когато тя спадне до 0, тогава ще получавате по-малко точки опит и точки умения, както и по-малко злато от чудовищата.

Всеки от Вашите персонажи независимо дали е Dual Class, Main или Subclass разполага със свой собствен Vitality pool. Жиснеността (Vitality) се възстановява веднъж седмично в сряда в 6.30ч.

сутринта по сървърно време. (Това съвпада с редовна поддръжка по разписание на сървъра, но възстановяването на жизнеността не зависи от поддържането на сървъра).

Non-Playable Characters (NPCs)[редактиране | редактиране на кода]

Non-Playable Characters или накратко NPC са персонажи, които се контролират от играта, а не от други играчи на Lineage II. NPC-та са ангажирани предимно в даването на куестове, покупка и продажба на книги, брони и оръжия, както и предоставяне на съвети на играчите.

Полезни NPC-та в градовете[редактиране | редактиране на кода]

Newbie Guides и Adventurers’ Guides – дарява новодошлите играчи до 76-то ниво с бъфове.

Gatekeepers – разрешава на Вашия персонаж да се телепортира в различни градове и бойни полета. Телепортите са безплатни за всички герои до ниво 40.

Dimensional Merchants – Предлагат разнообразие от редки елементи в замяна на други елементи. Също така предлага трансфер на итеми (елементи) от един персонаж в друг персонаж от същия акаунт, както и трансфер на итем от Web Store към Вашия персонаж.

Warehouse Managers – Това са складови мениджъри, които ще Ви дадат достъп до Вашия личен склад. Складът е като да имаш втори инвентар, където можеш да оставиш итемите, които не са ти нужни през цялото време.

Vendors – Grocers, blacksmiths, weapon and armor merchants, accessory merchants, и други вендори могат да бъдат открити в градовете. Вендорите продават итеми в зависимост от тяхната титла. Те също така могат да купуват от играчите.

Задачи (Куестове)[редактиране | редактиране на кода]

Куестовете са интерактивни истории, които възнаграждават вашия герой за завършване на определени задачи.

Куестовете обикновено се възлагат от NPC. NPC с икона на червен или син свитък над главата си предлагат куестове, които имате право да започнете. Куестовете, обозначени с червен свитък са еднократни (one-time only) куестове, а куестовете със син свитък са повратящи се (repeatable). За да покучите куест говорете с NPC и натиснете бутона „Quest“ след което след кратък диалог трябва да приемете задачата. NPC-то ще Ви каже какво трябва да направите и къде да го търсите или поне ще Ви даде напътствие как да завършите задачата.

Също така можете да проверите детайлите за възложената задача чрез ALT+Q.

В зависимост от куеста може да получавате елементи, които да доказват свършената от Вас задача, която Ви е била възложена. Елементите от куестовете не падат на земята, а автоматично отиват в инвентара в раздел „Quest items“. Ще чувате звуков ефект всеки път, когато получавате елемент от куест.

Партита[редактиране | редактиране на кода]

Вашият герой може да започне битка с по-силно чудовище и в зони с по-висока трудност, както и да получава повече опит като се включи в парти заедно с други герои в група, наречена парти. Различните класове в Lineage II дават различна роля на всеки герой в партито.

Докато сте в парти групата получава повече опит по време на битка, отколкото когато ловувате сам. Колкото повече играчи са събрани в група толкова повече опит точки бонус получава групата. За да поканите герой в парти напишете в чата /invite и името на героя

Кланове[редактиране | редактиране на кода]

Клан е група от Lineage II играчи, които се стремят да си помагат един на друг на регулярна основа. Членовете на клана могат да разговарят помежду си чрез свой собствен чат прозорец, могат да организират битки срещу райд босове, кланове и много други. Всеки герой над ниво 10 може да създаде свой собствен клан като разговаря с NPC във всяко село, което може да бъде ръководено от клан. High Priests, Grand Masters, High Generals и други.

Lineage II: Раси и класове[редактиране | редактиране на кода]

Трябва да се отбележи, че въпреки че различните класове имат своите предимства и недостатъци обикновено има баланс между тях. Това означава, че няма клас, който да е по-добър от друг, вместо това те се специализират в различни неща. Така че при избора на Вашия предпочитан клас / раса вие трябва да намерите това, което подхожда на Вашия стил на игра и това, което би било най-добре за Вас, което означава по-специално: какво Ви харесва да играете за дълго време.

Имената в скобите са новите имена на класовете, които героите получават от C4 след третата професия, която може да се постигне на ниво 76.

Човек / Human[редактиране | редактиране на кода]

Хората имат добре балансирани статистики, както и са най-специализираните класове от всички раси, а също така и имат най-голям брой класове, от които да избирате.

· Human Fighter

o Human Knight

§  Paladin (Phoenix Knight) – танк с лечебни умения, който е специализиран в битките срещу немъртвите.

§  Dark Avenger (Hell Knight) – танк с абсорбиращи умения и призовано чудовище.

· Warrior

o Gladiator (Duelist) – основен боец.

o Warlord (Dreadnought) – Специализиран в борбата с копие.

· Rogue

o Treasure Hunter (Adventurer) – „damage dealer“ с дагер и лека броня.

o Hawkeye (Sagittarius) – Стрелец.

· Human Mystic

o Human Wizard

§  Sorcerer (Archmage) – нукер с балансирани огнени магии.

§  Necromancer (Soultaker) – нукер, специализиран в тъмните магии и призоваване на чудовища, богата палитра от дебъфове.

§  Warlock (Arcana Lord) – summoner.

o Cleric

§  Prophet (Hierophant) – бъфер.

§  Bishop (Cardinal) – лечител.

Елф / Elf[редактиране | редактиране на кода]

Елфите са ограничени до светлинна магия и са малко склонни към концепцията на отбранителните класове. Техните бойци имат най-висока сръчност (DEX) (attack speed, criticals, accuracy, evasion, running speed) и техните мистици имат най-висок WIT (Casting speed, mag. Critical, hold and curse resistance). Бойците на светлите елфи, особено Swordsinger-ите имат голямо количество селф бъфове (това са бъфове, които немоеш да даваш на другите), което ги прави подходящ избор за соло игра.

· Elven Fighter

o Elven Knight

§  Temple Knight (Eva’s Templar) – танк с лечебни умения.

§  Swordsinger (Sword Muse) – щит + меч/blunt със защитни парти бъфове.

o Scout

§  Plainswalker (Wind Rider) – damage dealer с дагер и лека броня.

§  Silver Ranger (Moonlight Sentinel) – стрелец.

· Elven Mystic

o Elven Wizard

§  Spellsinger (Mystic Muse) – нукер.

§  Elemental Summoner (Elemental Master) – summoner.

o (Elven) Oracle

§  (Elven) Elder (Eva’s Saint) – комбинация от лечител и бъфер.

Тъмен елф / Dark Elf[редактиране | редактиране на кода]

Тъмните елфи имат много интересна „черна магия“ в техните умения, като например „Drain Health“. Техните бойци имат най-висока физическа атака, а мистиците им имат най-високата магическа атака.

· Dark Fighter

o Palus Knight

§  Shillien Knight (Shillien Templar) – танк с дебъфващи умения.

§  Bladedancer (Spectral Dancer) – dual sword специалист с нападателни парти бъфове.

o Assassin

§  Abyss Walker (Ghost Hunter) – damage dealer с дагер и лека броня.

§  Phantom Ranger (Ghost Sentinel) – стрелец.

· Dark Mystic

o Dark Wizard

§  Spellhowler (Storm Screamer) – нукер, специализиран във вятърните магии и малко черна магия.

§  Phantom Summoner (Spectral Master) – summoner.

o Shillien Oracle

§  Shillien Elder (Shillien Saint) – комбинация от лечител и бъфер.

Орки / Orcs[редактиране | редактиране на кода]

Орките имат само четири класа, добри статистики за техните бойци и трудни за сравнение шамани. Техните бойци се отличават с голямо количество HP, HR Regeneration, Load, Shock and Bleed Resistance, а техните мистици разполагат с най-голямо количество мана, регенерация на маната и магическа защита.

· Orc Fighter

o Monk

§  Tyrant (Grand Khavatari) – damage dealer с fists и лека броня.

o Raider

§  Destroyer (Titan) – бойци с тежка броня и гъвкав избор на оръжие.

· Orc Mystic

o Shaman

§  Overlord (Dominator) – клан/съюз бъфер със дебъфове и нападателни магии.

§  Warcryer (Doomcryer) – парти бъфер с нападателни умения.

Джудже / Dwarf[редактиране | редактиране на кода]

Джужжетата имат смао два класа бойци – един за изработване (крафт) и един за получаване на материали (спойл). Докато техните бойни умения не са особено вълнуващи, те са много практични – те могат добре да боравят със Blunt и Polearm, да стънтват, да държат особено голямо количество предмети в инвентара и склада си, възстановяват се много бързо докато са клекнали и обикновено са по-богати от другите раси. Джуджетата нямат мистици.

· Dwarven Fighter

o Artisan

§  Warsmith (Maestro) – ковач.

o Scavenger

§  Bounty Hunter (Fortune Seeker) – спойлер.

Ertheia[редактиране | редактиране на кода]

Ertheia се различава от другите раси в света на Lineage II.

· Ertheia може да бъде създадена само в женски образ.

· Ertheia завършва своите 1, 2 и 3 професия на 40, 76 и 85 ниво.

· Когато премине първата си професия на ниво 40 ще може да използва „Alchemy“ умения, които позволяват да създава предмети или да ги трансформира от едни предмети в други.

· Ertheia магьосниците не могат да се екипират с щит или магически знак (sigil).

· Не поддържа подкласове, следователно не може да изучава subclass умения.

· Останалите раси не могат да посочат Ertheia като dualclass.

Ertheia класове:

· Ertheia Fighter

o Marauder

o Ripper

o Eviscerator

· Ertheia Wizzard

o Cloud Breaker

o Stratomancer

o Sahya’s Seer

Видове класове[редактиране | редактиране на кода]

Бойци / Войни[редактиране | редактиране на кода]

Отбранителни бойци / Defensive Warriors[редактиране | редактиране на кода]

Това са така наречените танкове, отбранителни войни специализират се в тежки доспехи и щит, и във фокусирането на атаките срещу тях.

· Paladin (Phoenix Knight) – Човек

· Dark Avenger (Hell Knight) – Човек

· Temple Knight (Eva’s Templar) – Елф

· Shillien Knight (Shillien Templar) – Тъмен елф

Основни бойци / General Warriors[редактиране | редактиране на кода]

Това са другите воини, които не се вписват в категорията на отбранителните, атакуващите или съпорт бойците. Гладиаторите и Разрушителите са много добри както в атака, така и в защита. Warlords са напълно специализирани в използването на polearm. И джуджета не са най-великите воини, но изпълняват други важни функции на класа си, които ги правят незаменими.

· Gladiator (Duelist) – Човек

· Destroyer (Titan) – Орк

· Warlord (Dreadnought) – Човек

· Warsmith (Maestro) – Джудже

· Bounty Hunter (Fortune Seeker) – Джудже

Подкрепящи войни / Support Warriors[редактиране | редактиране на кода]

Предлагат групови бъфове, но сами по себе си имат всички черти на бойци. Подкрепящите бойци са бойно ориентираният вариант на Lineage II на това, което знаем от другите игри като „Bard“.

· Swordsinger (Sword Muse) – Елф

· Bladedancer (Spectral Dancer) – Тъмен елф

Нападателни бойци / Offensive Warriors[редактиране | редактиране на кода]

Само с лека броня, но в състояние да раздадат безразборно масивни щети, дагеристите и в някои специални случаи „Tyrant“ се квалифицират като нападателни бойци.

· Treasure Hunter (Adventurer) – Човек

· Plainswalker (Wind Rider) – Елф

· Abyss Walker (Ghost Hunter) – Тъмен елф

· Tyrant (Grand Khavatari) – Орк

Стрелци / Archers[редактиране | редактиране на кода]

Отдалечените атаки са едни от най-силните атаки още от самото начало на играта, затова те изискват и огромно количество ресурси (Soulshot и spiritshot едновременно).

· Hawkeye (Sagittarius) – Човек

· Silver Ranger (Moonlight Sentinel) – Елф

· Phantom Ranger (Ghost Sentinel) – Тъмен елф

Магьосници / Mystics[редактиране | редактиране на кода]

Нукери / Nukers[редактиране | редактиране на кода]

Тези магьосници могат да нанесат огромно количество щети чрез техните магии. Също така те имат масови магии и различни групови ефекти. Специален случай е Necromancer, който е напълно специализиран в дебъфовете, но също така разполага и с едни от най-силните Nuker магии, както и чудовища за призоваване и Transfer Pain, което го прави хибрид между магьосник и Summoner.

· Sorcerer (Archmage) – Човек

· Necromancer (Soultaker) – Човек

· Spellsinger (Mystic Muse) – Елф

· Spellhowler (Storm Screamer) – Тъмен елф

Summoners[редактиране | редактиране на кода]

Съмонерите оставят тяхното призовано чудовище да върши цялата работа и го подкрепят със техните бъфове и възстановяващи магии.

· Warlock (Arcana Lord) – Човек

· Elemental Summoner (Elemental Master) – Елф

· Phantom Summoner (Spectral Master) – Тъмен елф

Бъфери / Buffers[редактиране | редактиране на кода]

Бъферите увеличават статистиките на останалите играчи, което обяснява защо всички обичат да бъдат в парти с тях. Също така те разполагат с малко повече нападателни умения, отколкото лечителите. Благодарение на техните бъфове те могат да се справят много добре дори и сами.

· Prophet (Hierophant) – Човек

· Overlord (Dominator) – Орк

· Warcryer (Doomcryer) – Орк

Лечители / Healers[редактиране | редактиране на кода]

В сравнение с бъферите, лечителите предлагат много повече и по-продължително лечение. Също така тези класове имат някои много хубави бъфове, освен Bishop, който е напълно специализиран в лекуването и се отличава с най-доброто лечение, възстановяване и възкресение.

· Bishop (Cardinal) – Човек

· (Elven) Elder (Eva’s Saint) – Елф

· Shillien Elder (Shillien Saint) – Тъмен елф

Актуални хроники[редактиране | редактиране на кода]

Lineage II има няколко излезли хроники а те са: The Chaotic Chronicles, The Chaotic Throne, Goddess of Destruction и Epic Tale of Aden.

Хрониките на Lineage 2, за да са, както следва:

Saga I: The Chaotic Chronicle[редактиране | редактиране на кода]

Chronicle 1: Harbingers of War –[редактиране | редактиране на кода]

Включва: 1.

Нови територии; 2. Обсада на замък; 3. Нови скилове; 4. Система за максимален товар на инвентара; 5. Antharas и Land Dragon; 6. Нови чудовища; 7. Нови брони и оръжия; 8. Нови куестове; 9. Clan Halls;

10. Призоваване на любимец; 11. Кланове и съюзи; 12. Нови музики и звуци.

Chronicle 2: Age of Splendor –[редактиране | редактиране на кода]

1. Разширени територии; 2. Промени в обсадата на замък; 3. Добавени са мини игри; 4.Нови умения и деиствия; 5. Нови чудовища; 6. Нови брони и оръжия; 7. Нови куестове; Макрос система;

Chronicle 3: Rise of Darkness –[редактиране | редактиране на кода]

1. Седемте печата; 2. Боева система; 3. Нови умения; 4. Нови брони и оръжия; 5. Village NPC's; 6. Subclass система; 7. Нови бонуси за играчите; 8.

Chronicle 4: Scions of Destiny –[редактиране | редактиране на кода]

1. Noblesse; 2. Герои и олимпиада; 3. Добавена е трета професия; 4. Valakas the Fire Dragon; 5. Нови градове – Goddard и Rune; 6. Система за ловене на риба; 7. Война между клановете; 8. Промяна в обсадата на замък;

9. Festival of darkness.

Chronicle 5: Oath of Blood –[редактиране | редактиране на кода]

1.

Максималното ниво от 78 става на 80; 2. Gatekeepers; 3. Нови територии в Rune и Schuttgart.

Interlude (Chronicle 6 / Throne 0) –[редактиране | редактиране на кода]

1. Система за подсилване на оръжието; 2. Нова зона – Primeval Isle; 3. Временни оръжия (Shadow weapons); 4. Прокълнат меч – Akamanah; 5. Команден канал.

Saga II: The Chaotic Throne[редактиране | редактиране на кода]

The 1st Throne: The Kamael –[редактиране | редактиране на кода]

1. Нова раса - Камаел; 2. Трансформации; 3. Attribute system; 4. Нови зони; 5. Система за търг; 6. Нови замъци и крепости.

Chaotic Throne 2.1: Gracia Part 1 –[редактиране | редактиране на кода]

1. Система за жизненост (VP); 2. Нови зони; 3. Промяна в PvP системата.

Chaotic Throne 2.2: Gracia Part 2 –[редактиране | редактиране на кода]

1. Нови зони - Kamaloka; Pailaka; Kratei's Cube.

Chaotic Throne 2.3: Gracia Final –[редактиране | редактиране на кода]

1. Завоюване на нови територии; 2. Система за летене; 3. Нова зона – Fantasy isle.

Chaotic Throne 2.4: Gracia Epilogue –[редактиране | редактиране на кода]

1. Система за изпращане на писма; 2. Система за подсилване на уменията (Skill Enchanting); 3.

Нови зони

Chaotic Throne 2.5: Freya –[редактиране | редактиране на кода]

1. Нов райд бос на име Freya; 2. Промяна в системата за PvP; 3. Recommendation система.

Chaotic Throne 2.6: High Five –[редактиране | редактиране на кода]

1. Подобрения в системата за олимпиада; 2. EXP бонус за партита; 3. Подобрения в системата за рожден ден;

4. Промяна в атмосферата на играта.

Saga III: Goddess of Destruction[редактиране | редактиране на кода]

Версията „Богинята на разрухата“ (Goddess of Destruction) беше съживена с различни промени, въведени с тази версия през 2012 година, най-важната промяна която е, че играта става напълно напълно безплатна. Богинята на разрухата осигурява всички необходими инструменти, от които играча се нуждае за да се придвижва до висините на властта и извън нея.

Следвайки „Пътят на пробуждането“ (Path of Awakening) от самото начало, играча изживява бърза прогресия през трите класови тренсфера по пътя към съдбата си.

На ниво 85 всеки играч има възможност да се пробуди като един от 37-те уникални класа добивайки опит и поемайки към нови предизвикателства.

История: Светът на Lineage II е бива разкъсан от войната на два контитента, където доверието и предателството се сблъскват като три кралства съревновавайки се за власт. Тези кралства споделят един и същи деликатен баланс на властта, въпреки това, в рамките на всяко едно кралство те са уязвими от вътрешни конфликти, като всяко имение има силно желяние за самоуправление. Играчите играят важна роля в управлението на този едновременно брутален и красив свят, изпълнен с магически зверове, мащабни конфликти, завлядяване на територии и враждуващи кланове. Заради силният акцент върху PvP може да се открият предизвикателства зад всеки ъгъл В Lineage II, но най-важно преди всичко е да оцелееш. Играта гласи – Изгради свой герой и получи достатъчно сила, чрез която да наложиш своята воля над царството. Сграбчи съдбата си и позволи на своята собствена ръка да напише историята на този свят!

1. Промяна на максималното ниво от 85 на 99; 2. Осем нови класове (Sigel Knight; Tyrr Warrior; Othell Rogue; Yul Archer; Feoh Wizard; Wynn Summoner; Iss Enchanter; Aeore Healer); 3. Десетки нови зони и Райд босове; 4.Нова история богата на съдържание.

Chapter 1.5 – Harmony –[редактиране | редактиране на кода]

Този ъпдейт облекчава пътят на играча от 76 до 85 ниво. „Harmony“ предоставя както много нови куестове и кампании, така и цялостно подобрена игрова система, която засяга всички нива и включва много нови приключения из земите на Аден.

Chapter 2 – Tauti –[редактиране | редактиране на кода]

Tauti носи много подобрения и нови дейности! Добавена е нова местност – Seed of Hellfire, която е дом на новия смъртоносен райд бос на име Tauti. Guillotine Fortress става зона подходяща за герои ниво 95 и по-високо. Замъците са разделени на два типа – замък на светлината и замък на тъмнината.

Chapter 2.5 – Glory Days –[редактиране | редактиране на кода]

„Славни дни“ е ъпдейт към Lineage 2: Goddess of Destruction, който съчетава популярните елементи на миналото и подобрява новостите, като проправя път към светло и вълнуващо бъдеще на героите. Разработен съвместно с играчите, този ъпдейт носи много нови приключения, мистериозни територии и много други!

Chapter 3 – Lindvior –[редактиране | редактиране на кода]

История: Ветровете на разрухата са над нас! Lindvior, властелинът на западните ветрове е изпратен да унищожи бариерата, която предпазва Аден. Дойде време Lindvior да бъде спрян и Аден да бъде защитен.

Този ъпдейт носи множество промени в Lineage 2: Goddess of Destruction, включително подобрения на всички класове, нови зони, промени в клан системата и много други!

Chapter 3.5 – Valiance – (за Северна Америка) –[редактиране | редактиране на кода]

Shilen спря да напада светът на Аден, но злото никога не спи! В привидното затишие пред буря, в място наречено Hellbound се появяват врагове от миналото, които имат за цел да всеят хаос и разруха в света на Аден. Vallice носи много промени, включително промени по цяластната система на играта, нови зони и райд босове.

Saga IV: Epic Tale of Aden[редактиране | редактиране на кода]

Chapter 1[редактиране | редактиране на кода]

Strangers from another Dimension – Ertheia – Добавена е нова раса на име Ertheia. Ertheia може да бъде както боец, така и хибрид между магьосник и боец.

Chapter 1.1[редактиране | редактиране на кода]

Wind of Change (само за Kорея)

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Lineage II Information

Harmony Overview

Lineage II: The Chaotic Throne

Patch Notes Directory

General Gameplay

Game Overview

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]