M249 SAW

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
PEO M249 Para ACOG.jpg

M249 лека картечница (LMG), предварително посочени M249 Squad автоматично оръжие (SAW), и официално писмено Light Machine Gun, 5.56 mm, M249, е американската версия на белгийската FN Minimi, лека картечница, произведени от белгийската компания FN Herstal (FN). M249 се произвежда в Съединените щати и е широко използван от американските въоръжени сили. Оръжието е било въведено през 1984 г., след като бъде съден най-ефективни на броя на кандидат оръжия за преодоляване на липсата на автоматична огнева мощ в малки единици. M249 предоставя пехотни отряди с тежък обем на огън на автомат, в комбинация с точност и преносимост, близка на пушка.

M249 е на газ експлоатирани и с въздушно охлаждане. Той има бърза смяна на цевта, което позволява на артилериста бързо да замени прегряване или засече барел. Сгъваема стойка е приложен близо до предната част на пистолета, макар и M192 LGM статив е също на разположение. Могат да бъдат хранени от двете свързани боеприпаси и списания съгласно STANAG, като тези, които се използват в M16 и М4. Това позволява на SAW артилерист да използвате списания стрелец като авариен източник на боеприпаси, в случай, че той работи от свързани помежду си кръга. Все пак, това често ще предизвика неизправност, когато списанието Пролетта е кръга на трудност хранене достатъчно бързо, за да съответства на високо циклична SAW процент.

M249s съм виждал действия във всеки голям конфликт между Съединените щати след инвазията на САЩ в Панама през 1989 г.. Войници са като цяло доволни от работата на оръжието, въпреки че там са докладите на запушване с пръст и пясък. Поради теглото и възрастта на оръжието, морската пехота на САЩ Филдинг автоматична пушка M27 пехотен с плановете частично да заменят M249 в морската пехота услуга. [3]