Office 1 Superstore

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Office 1 Superstore
Главният магазин в София
Главният магазин в София
Основана 1989 г.
Седалище САЩ
Продукти офис продукти
Уебсайт https://www.office1.bg/
Office 1 Superstore в Общомедия

Office 1 Superstore по света[редактиране | редактиране на кода]

Office 1 Superstore е международна франчайзингова компания, основана в западен Палм Бийч, Флорида, САЩ, която към днешна дата присъства в 9 държави – България, Франция, Германия, Индонезия, Либия, Полша, Азербайджан, Катар, Турция, както и остров Синт Мартен, Карибите.

Office 1 Superstore в България[редактиране | редактиране на кода]

Office 1 Superstore e мастър франчайзер в България с широка мрежа от подфранчайзери и собствени магазини, покриващи територията на цялата страна. Компанията е безспорен лидер на пазара вече 20 години и предпочитан партньор от над 90 000 бизнес клиенти. Постепенно успешният мениджмънт и добрите резултати на българското подразделение стават причината Office 1 Superstore България да играе все по-ключовата роля в управлението и развитието на международната верига.

Първите магазини извън пределите на Щатите са открити през 1989 г. в Испания. Веригата навлиза у нас през 1998 г., когато Кооперация „Панда“ получава мастър франчайз за територията на България и през юни 1998 г. отваря първия магазин в София.

С обща застроена площ от 8600 m2 и оборудван с една от най-модерните автоматични системи за складиране и обработка на стока, „Office 1 Superstore Logistics“ ще бъде единствен по рода си в бранша в цяла Югоизточна Европа. Въвеждането му в експлоатация ще помогне за поддържането на по-големи складови наличности и значително разширен асортимент. Поръчките ще се обработват и експедират в рамките на броени минути. „Office 1 Superstore Logistics“ отговаря напълно на най-високите европейски стандарти за качество.

Office 1 Superstore има 36% пазарен дял, 80 магазина в страната и осигурява работа на над 1000 човека. Продуктовото портфолио се състои от над 55 000 продукта, които могат да се закупят на място в магазините, да поръчат онлайн или по телефона. Общата квадратура на магазините е над 15 000 m2, а поръчките направени от сайта и по телефона се доставят до всяко населено място в страната.

На 20 февруари 2018 г., Кооперация „Панда“ официално придобива всички права върху търговските марки от портфолиото на Office 1 Superstore. Така, от главен франчайзополучател за България, Кооперация „Панда“ става единствен собственик и представител на марките Office 1, Office 1 Superstore, Office 1 Superstore International и Office 1 e-shop за целия свят.

През третото тримесечие на 2018 г. ще заработи с пълен капацитет новият складово-логистичен център „Office 1 Superstore Logistics“ в Равно поле. Проектът е сертифициран от Българската агенция за инвестиции към Министерство на икономиката, като инвестиция клас А.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]