Physics Today

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

Physics Today (Физиката днес) е списание, създадено през 1948, то е членско списание на Американския институт по физика. То се предлага на своите 130,000 членове от 12 физични общества, вкл. Американското физично общество. През последните 60 години много известни физици са писали за списанието, включително Албърт Айнщайн, Нилс Бор и Ричард Файнман.

Макар че съдържанието му е научно строго и съвременно, проследяващо последните новости във физиката, това не е истинско научно списание в смисъла на основно средство за комуникиране на последните резултати. В по-голяма степен това е хибридно списание, което информира читателите за важни научни разработки във формата на прегледи, написани от експерти, също кратки прегледи, писани основно от работещите за списанието и също така дискусии по последни въпроси и събития от значение за научната общност, като научна политика.

По време на съществуването на СССР списанието проследява и физичните новости там (за периода от 50-те до 70-те), а също и за Китай.

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Physics Today“ в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода, и списъка на съавторите.  

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]