Supreme Commander

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Supreme Commander
Информация
Издател Gas powered games
Разпространител THQ
Издадена на 16 февруари 2007
Жанр стратегия
Платформа Windows, Xbox 360
Рейтинг

ESRB E10+

PEGI 12+

Supreme Commander е стратегия в реално време, измислена от Крис Тейлър (Chris Taylor) и създадена от неговата фирма Gas Powered Games. Първите статии за играта се появяват в списанието Pc gamer през 2005. Играта е пусната в разпродажба на 16 февруари 2007 година в Европа и 20 февруари същата година в Северна Америка.

История на играта[редактиране | редактиране на кода]

Действието се развива в бъдещето, където хората са открили устройство наречено Куантумна порта (Quantum gate) и с него могат да пътуват в космоса по-бързо от скоростта на светлината. Хората колонизират много планети и така е образувана Земната империя (Earth empire). Човек на име доктор Бракман създава Киберзите (Symbionts), хора, чийто мозък е свързан с изкуствен интелект. Това прави киберзите по-умни и по-силни от нормалните хора. Хората почват да използват киберзите като роби, но не след дълго киберзите и доктор Бракман почват да бунтуват, защото искат равни човешки права и независимост. Земната империя им отказва, така доктор Бракман създава кибер нацията и те веднага влизат във война със Земната империя. На една друга планета колонизирана от хората живее извънземна раса наречена серафените (Seraphim). Те искат да споделят своята религия и познание с хората, но вместо да приемат това предложение, хората ги ликвидират и превземат планетата. Малка група от хора приели религията на серафените започват да се бунтуват, тази група бързо се разширява и става толкова многобройна, че успяват да превземат планетата. Наричат се Аеонци (Aeon) и обявяват война на Кибер нацията и на земната империя. Земната империя се пробва да въведе ред, но безуспешно и е сменена от друга, по-ефективна форма на управление: Обединената земна федерация (UEF). Тяхната цел е да възвърнат ред в Галактиката, независимо от цената.

Геймплей[редактиране | редактиране на кода]

В менюто има три опции за игра: Кампания (Campaign), Солова игра (Scrimish) и Игра в мрежата (Multiplayer). С опцията кампания може да започнете мисии и с трите страни участващи в тази война (Аеонците, Кибер нацията и Обединената земна федерация). С опцията солова игра играчът може да избере карта, трудност и срещу какъв противник ще играе. С игра в мрежата играчът може да играе срещу други хора или в сървъри онлайн, дори и да създаде сървър. В играта има 3 вида ресурси: маса (mass), енергия (energy) и хидрокарбон (hydrocarbon). Масата е материалът от който се строят сгради, оръжия и т.н., енергия е това, което задвижва всички системи, оръжия и т.н., а хидрокарбонът е алтернативен източник на енергия. Има 4 сгради за добив на ресурси: екстрактор на маса, енерго генератор, фабрикатор на маса (превръща енергия в маса) и Хидрокарбонова централа (прави енергия от хидрокарбон). Сградите се разделят на 4 вида: ресурсодобивни, оръжия, заводи и сгради с други функции. Главната цел в играта е играчът да запази своя командир, в противен случай губи нивото.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Вижте също[редактиране | редактиране на кода]