The Binding of Isaac

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Jump to navigation Jump to search
The Binding of Isaac
Информация
Производител Edmund McMillen
Florian Himsl
Разпространител Valve Corporation
Sony (PS3 и PSVita версиите)
Издадена на 28ми Септември 2011
Жанр Action-adventure, dungeon crawl, roguelike
Режим на игра самостоятелна игра
Платформа Mac OS X
Microsoft Windows
Linux
PlayStation Vita
PlayStation 3
Носител Оптичен диск, Сваляне

The Binding of Isaac е компютърна видеоигра, създадена от Edmund McMillen и Florian Himsl. Тя е пусната в Steam на 28ми Септември 2011. Играчите контролират голо плачещо дете на име Исак или един от другите 6 герой. След като майка му получава заповед от Господ да пожертва живота на сина си като доказателство за нейната вяра, Исак бяга в пълното с чудовища мазе за да се опита да спаси живота си.

На 1ви Ноември, 2011, играта е добавена към Humble Indie Bundle като част от Humble Voxatron Debut. Играта и DLCто и след това бяха добавени в Humble Indie Bundle 7. Конзолните версии, които включват неща невъзможни за имплиментиране в Flash се разработват от McMillen.

Заглавието и историята и са отпратка към библейската история Жертвоприношението на Исаак

Геймплей[редактиране | редактиране на кода]

'The Binding of Isaac е 2D action-adventure game, в която играча контролира Исак или един от другите 6 героя докато обикаля из тъмниците в мазето под стаята на Исак.

DLC[редактиране | редактиране на кода]

На 28 май 2012 в Steam е пуснато платено DLC с името „Wrath of the Lamb“. При закупуването му вие получавате 70% повече съдържание от оригиналната игра включително 10 нови боса, над 100 предмета, нов финален край и още.

Римейк[редактиране | редактиране на кода]

Edmund McMillen е потвърдил, че работи на римейк на играта, и че той ще излиза през 2013. Той казва, че главната причина за римейка е играта да не ползва Flash а да ползва нов енджин, който да намали бъговете в играта. Римейка ще включва ребалансирани предмети и противници, нова графика, възможен локален co-op режим, нови предмети, нови противници и конзолни версии.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]