The First Album

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
The First Album
Албум на Модърн Токинг
Записан февруари 1985 г.
Издаден 1 април 1985 г.
Жанр диско
Стилове евродиско
Времетраене 42:00
Музикален издател BMG, Hansa
Пореден албум 1
Продуцент(и) Дитер Болен
Език английски
Професионална оценка

10

Хронология на Модърн Токинг
The first album (1985) Let’s Talk About Love (1985)

„The First Album“ или „Първият албум“ на Модърн Токинг излиза на 1 април 1985 г. Песните от него са продадени в над 12 милиона копия. Албумът е платинен и е 4 поредни седмици №1, 18 седмици стои в Тор 10 и общо 52 седмици в класацията на Германия. Всички песни в него са хитови, но особено изпъкват четири — "You're my heart, you're my soul;- издадена на 29 октомври 1984 г. и станала №1 на 4 март 1985 г. В продължение на 6 седмици не слиза от първото място в Германия. Прекарва общо 8 седмици в Топ 10. You can win if you want — е вторият сингъл, пуснат още докато първият е на върха. Издаден на 13 март 1985 г. и достига първото място на 27 май 1985 г., като детронира Live is life но Opus. Прекарва 8 седмици в Топ 10 и две седмици в Топ 20. "Do you wanna" е третата песен, която става хит и е единствената песен на дуета за която Дитер Болен написва само музиката, а текстът е на Мери Апългейт. Във всички останали песни Болен се изявява като единствения текстописец. Четвъртата песен, която става хит е "Lucky guy". За онова време тя звучи доста шлагерно и спокойно би могла да бъде пусната като сингъл. Интересното е, че същата песен, както и песента "The Night Is Yours — The Night Is Mine" са записани и пуснати като сингли няколко месеца преди появата на албума от Дитер Болен под псевдонима Ryan Simmons.

Основен вокал на групата е Томас Андерс, а другата половинка на дуета Дитер Болен се изявява като беквокалист и като вокалист в припевите, заедно с дуетния си партньор. Единствената песен, в която Болен се изявява, като вокал на основната партия е „There's Too Much Blue In Missing You“.

Корицата на албума е дело на Манфред Врмстейн, а фотографиите на Фредерик Габович.

След пускането на дебютния сингъл групата не пуска видео към него, а изпълнението им в музикалното предаване "Формула 1" на немската телевизия, става официална видео-визитка на песента. Първият видеоклип със сюжет е към вторият сингъл "You Can Win If You Want". Заснет е допълнително с двама артисти в покрайнините на Хамбург през юни 1985. За него са отделени 30 000 марки - за онова време голяма сума. Известно е, че когато снимките на видеоклипа текат, Нора - годеницата на Томас, започва да се меси в работата на снимачния екип. За целта е определено от сценаристите Дитер и Томас да се возят в един автомобил,а заедно с тях на задната седалка и актьорите - влюбени млада жена и млад мъж. Но Нора, от ревност към Томас, възпрепятства заснемането на този сценарий. От друга страна Томас Андерс не ѝ противоречи. Дитер е продуцента, а някаква си Норичка с 9 години по малка ще се меси в творческия процес! Това е началото на едни обтегнати отношения, които покъсно ще сложат край на дуета. Нора достига твърде далече - тя дори не допуска Дитер да се вози с Томас в един автомобил и сценаристите ги разделят. Въпреки тези препятствия, клипът е реализиран и приет много добре.

Албумът се превръща в огромен комерсиален успех. Той достигна номер едно в Германия, номер две в Австрия и Швейцария. В Холандия и Скандинавия е регистриран високо в класациите. До ноември 1985 г., вече е продаден в един милион копия само в Германия, а песните от него са продадени по света в над 12 милиона копия. Преиздаван е няколко пъти. Носи на групата 75 златни и платинени плочи, връчени им през октомври 1985 г. в телевизионното Петер поп шоу. Списание "Шпигел" пише: "Изведнъж половината свят е заслепен - от Норвегия до Венецуела, от Израел до Мексико, от Франция до Намибия, от нежното пеене на тези двама красиви германски мъже." - отбелязва то. Модърн Токинг стават група на 1985 година и обират всички възможни награди, като участвуват в множество телевизионни и шоу програми не само в Германия, но и по целия свят.

Списък на песните[редактиране | редактиране на кода]

  1. „You're My Heart, You're My Soul“ — 5:36
  2. „You Can Win If You Want“ — 3:53
  3. „There's Too Much Blue In Missing You“ — 4:41
  4. „Diamonds Never Made a Lady“ — 4:05
  5. „The Night Is Yours — The Night Is Mine“ — 5:32
  6. „Do You Wanna“ — 4:24
  7. „Lucky Guy“ — 3:31
  8. „One In a Million“ — 3:43
  9. „Bells of Paris“ — 4:16