Ана Лусия Домингес

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Ана Лусия Домингес
РоденаАна Лусия Домингес Тобон
2 декември 1983 г. (1983-12-02) (40 г.)
Активност1993–
Брачен партньорДейвид Алберто Гарсия (2001 – 2002)
Хорхе Карденас (2008)
Значими ролиРут Урибе/Либия Рейес
(Трима братя, три сестри)
Камила Буенростро
(Изпитание на любовта)
София Сантана
(Жестока любов)
Уебсайт
Ана Лусия Домингес в Общомедия

Ана Лусия Домингес Тобон (на испански: Ana Lucía Domínguez Tobón) е колумбийска актриса родена на 2 декември 1983 в Богота, Колумбия станала известна с ролите си в редица теленовели.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Още като дете си мечтае един ден да стане актриса.

Започва да се снима в телевизионни реклами едва на девет годишна възраст. Нейната първа работа в телевизията е в теленовелата „Бащи и синове“ и от там продължава без да спира. „Красиво момиче“ е първата теленовела, в която участва като вече по-голяма.

Най-голяма популярност получава след снимките на теленовелата Трима братя, три сестри. Славата е настига в цяла Латинска Америка и Испания и редица списания започват да и искат интервюта, а дори позира за някои списания без дрехи, което също допринася за нейната бърза популярност.

През 2001 г. се омъжва едва на 18 години за комика Дейвид Алберто Гарсия, който е 14 години по-възрастен от нея, след пет години на запознанство. Две години по-късно двойката обявява, че се разделят. През 2008 г., актрисата обявява брака си с певеца и актьора Хорхе Карденас.

През 2009 г. тя получава главната роля в теленовелата на Телемундо, „Жестока любов“, където си партнира заедно с актьора Карлос Понсе и актрисата Марица Родригес. Така тя се премества в Маями, за снимките на тази теленовела. През същата година участва в колумбийския сериал „Призракът от Гранд Хотел“.

През 2012 г. тя участва заедно със своят съпруг Хорхе Карденас в теленовелата „Измамница“ (La Traicionera).

Филмография[редактиране | редактиране на кода]

Теленовели[редактиране | редактиране на кода]

Филми[редактиране | редактиране на кода]

  • 2007: Gringo Wedding (Колумбия)

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]