Ангел Тошев

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Ангел Тошев
Лична информация
ПрякорАчо, Ангата, Ангасори, Тошката
Роден15 януари 1987 година
Ръст174
Постнападател
Настоящ отбор
ОтборФК Сливнишки герой (Сливница)
Номер25
Договор до2013
Национален отбор²
България5633
Треньор
19 Фег
1. Информацията за мачовете и головете включва само местните първенства .
2. Информацията е актуална към 5 автуст 2011.

Ангел Иванов Тошев е български футболист, нападател, състезател на ФК Сливнишки герой (Сливница).

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Роден е в семейство на спортисти, бащата Иван Тошев е състезател по хандбал в отбора на Пирин. Повлиян от баща си, Ангел играе хандбал, като в същото време тренира и футбол, като това продължава до 8 клас, откогато тренира само футбол, като първи треньор му е Стоян Карталов, в детско-юношеската школа на Пирин (Гоце Делчев).

Кариера[редактиране | редактиране на кода]

Завършвайки основно образование заминава за Пловдив, където учи и тренира в частната школа на Ботев 2002 с треньор Марин Бакалов. Оттогава се занимава сериозно само с футбол.

Първият му треньор при мъжете е Йордан Боздански в Пирин (Гоце Делчев), където през 2006 година подписва своя първи професионален договор. Играе за Пирин в Западната „Б“ ПФГ, като има отбелязани 20 гола. Една година прекарва в отбора на Банско, в ЮЗ „В“ АФГ, за който тим има 14 гола.

През 2009 година се присъединява към Пирин (Гоце Делчев), с който играе в Западната „Б“ ПФГ. През август 2010 година получава тежка контузия в мача срещу Чавдар (Бяла Слатина), като в 17-а минута му е счупен носът[1]. Опериран е и пропуска повече от месец от подготовката на отбора от Гоце Делчев. През февруари 2011 година е пред преминаване в отбора на Сливнишки герой, но в последния момент нещата се отлагат, и Тошев продължава да играе за родния си тим.

От месец август 2011 година вече официално става част от състава на ФК Сливнишки герой (Сливница), с който подписва двугодишен договор[2].

Вижте също[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]