Вяра (сериал)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Вяра
신의
ЖанрРомантика
Медицинска драма
История
Фентъзи
Създател(и)Сонг Джи-на
АктьориИ Мин-хо
Ким Хи-сон
Страна Южна Корея
ЕзикКорейски
Епизоди24
Продукция
Времетраене70 минути
Разпространение
ТВ каналSBS
Излъчване13 август – 30 октомври 2012 г.
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb

„Вяра“ (на корейски: 신의; на английски: Faith) е южнокорейски сериал, който се излъчва от 13 август до 30 октомври 2012 г. по SBS.[1][2]

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Сериалът ни пренася в кралство Корьо, което е изправено пред криза, тъй като могъщата династия Юан се опитва да го покори. Един смел войн, генерал Че Йонг, живеещ в епохата на Корьо, се среща с пластичен хирург, живеещ в наши дни, преминавайки през мистичен портал. Пластичният хирург, д-р Ю Ън Су, е отвлечена от воина, тъй като той е получил заповед от краля да намери лекар, който може да излекува смъртоносно ранената кралица.

Двама души, на които не е било писано да съжителстват, се събират заедно, за да си пробият път през изпитанията в земята на Корьо. Воинът дава обещание, че ще я върне в нейния свят, но хитър кралски съветник убеждава краля да я принуди да остане, тъй като тя може да му бъде полезна. Постепенно лекарката се влюбва във воина, който е водач на кралската стража. В тези времена на промяна и хаос любовта, надхвърляща времето и пространството, цъфти над злото.[3]

Актьори[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Sunwoo, Carla. Kim Hee-sun, Lee Min-ho start filming // Korea JoongAng Daily. 13 July 2012. Архивиран от оригинала на 18 July 2012. Посетен на 2012-11-28.
  2. Oh, Jean. Boys Over Flowers actor back in time-travel romance // The Korea Herald. 9 August 2012. Посетен на 2012-11-28.
  3. The Great Doctor // Viki. Посетен на 6 февруари 2024.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]