Липсваш ми

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Липсваш ми
보고싶다
Жанртрилър
криминален
мистерия
романтика
мелодрама
СценарийМун Хи Джунг
РежисураИ Че Тонг
Пак Че Бом
АктьориЙон Юн Хе
Пак Ю Чун
Ю Сънг Хо
Страна Южна Корея
ЕзикКорейски
Сезони1
Епизоди21
Продукция
Времетраене60 минути
Разпространение
ТВ каналMBC
Излъчване7 ноември 2012 – 17 януари 2013
Страница в IMDb

Липсваш ми (на корейски: 보고싶다, на английски: Missing You) е южнокорейски телевизионен сериал от 2012 г. с участието на Йон Юн Хе, Пак Ю Чун и Ю Сънг Хо.[1] Излъчва се по MBC от 7 ноември 2012 г. до 17 януари 2013 г. в сряда и четвъртък от 21:55 за 21 епизода.[2]

Приятелите от гимназията Джун У и Су Йон са разделени след ужасяваща трагедия. 14 години по-късно, Джун У е станал детектив, обзет от вина, който отчаяно търси Су Йон. Когато пътищата им се пресичат отново, тя вече е друг човек с нова самоличност.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Петнадесетгодишната И Су Йон (Ким Со Хьон) е жертва на тормоз в училище, тъй като баща ѝ И Те Су е бил убиец, който е осъден на смърт и впоследствие обесен (по-късно се разкрива, че баща ѝ всъщност е бил лъжливо обвинен в престъплението, за което е бил осъден и екзекутиран). Чрез поредица от съдбоносни събития тя среща Хан Джун У (Йо Джин Гу), син на чебол и гангстер. Джун У защитава Су Йон от нападките, двамата стават приятели и скоро се влюбват.

Майката на Канг Хьонг Джун (Ан До Гю), която е любовница на дядото на Джун У и бащата на Джун У се карат за голяма сума пари. Тя успява да прехвърли парите в швейцарска банка с помощта на медицинската си сестра Джун Хе Ми. Освен това нарежда на Хе Ми да отвлече Джун У, за да може през това време безопасно да напуснат Корея с Хьонг Джун. И така един ден Джун У е отвлечен. Су Йон става свидетел на отвличането, опитва се да му помогне, но също е отведена от похитителите. Заради неочакван инцидент по време на отвличането на Джун У и Су Йон, те се разделят. Джун У бива спасен от баща си, но не успява да се върне и да помогне на Су Йон, която всички смятат за мъртва. Бащата на Джун У прикрива инцидента, като подкупва похитителите и полицията, за да фалшифицират смъртта на Су Йон. Хьонг Джун обаче спасява живота на Су Йон и убива детектива, който ги преследва. След това Су Йон напуска страната с Хьонг Джун и Хе Ми.

Четиринадесет години по-късно Джун У (Пак Ю Чун) вече е детектив от отдел „Убийства“. Той е решен да намери Су Йон, вярвайки, че тя не е мъртва. Су Йон (Йон Юн Хе) сега е известна като Зои Лу, успешен моден дизайнер, която все още носи емоционалните белези от миналото в себе си. Съдбата среща двамата отново. Отначало Зоуи не може да прости на Джун У, че я е изоставил по време на отвличането. Но виждайки, че той се опитва да я защити през цялото време, постепенно започва да му прощава. Междувременно Канг Хьонг Джун (Ю Сънг Хо), забогатял с парите, взети от майка му от семейство Хан, се връща в Корея за отмъщение. Той изглежда топъл и мил, но се оказва психопат убиец. Зад псевдонима Хари Борисън той жадува да отмъсти на бащата на Джун У за убийството на майка му.

Актьорски състав[редактиране | редактиране на кода]

  • Йон Юн Хе като И Су Йон / Зоуи Лу[4]
    • Ким Со Хьон като малката Су Йон
  • Ю Сънг Хо като Канг Хьонг Джун / Хари Борисън[5]
    • Ан До Гю като малкия Хюнг Джун
  • Чанг Ми Ине като Ким Юн Джу
  • Хан Джин Хи като Хан Те Джун
  • Сонг Ок Сук като Ким Мюнг Хи
  • До Джи Уон като Хуанг Ми Ран
  • И Се Йонг като Хан А Ръм

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Нови ТВ сериали от Корея // spisanie.to. Посетен на 23 януари 2024.
  2. Yoo Seung Ho Joins Park Yoo Chun, Yun Eun Hye’s ‘I Miss You’ // enewsWorld. Архивиран от оригинала на 2013-01-29. Посетен на 2023-01-11.
  3. JYJ Park Yoo Chun Set to Return to TV Drama With ‘I Miss You’ // enewsWorld. Архивиран от оригинала на 2013-01-11. Посетен на 2023-01-11.
  4. Yun Eun Hye Becomes Park Yoo Chun’s Leading Lady in ‘I Miss You’ // enewsWorld. Архивиран от оригинала на 2012-10-14. Посетен на 2022-12-12.
  5. Yoo Seung-ho to Star in Park Yuchun's New Melodrama // Star News.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]